понедељак, 29. март 2010.

Миле Ковачевић нови-стари предсједник ФС РС


Миле Ковачевић, адвокат из Градишке изабран је у суботу за новог-старог предсједника Фудбалског савеза Републике Српске.

Представник ПФС Градишка је од 52 присутна делегата највишег тијела ентитетског савеза добио подршку 51, док је један гласачки листић био неважећи. Треба истаћи да Ковачевић на овим изборима није имао противкандидата за челну функцију.

- Наставићу путем који сам започео прије двије и по године. Радићемо још више на реорганизацији лига и побољшању квалитета. Настојаћемо да побољшамо и суђење. У нашој Првој лиги домаћи клубови побјеђују у 52 одсто утакмица што је добар знак и мало ко у Европи може да се похвали тим процентом - истакао је Миле Ковачевић који је захвалио Скупштини ФСРС на указаном повјерењу.

Први потпредсједник куће фудбала из Бање Луке биће бивши судија из Бијељине Милорад Софренић, док је за дугог потпредсједника, умјесто досадашњег Драшка Илића из Бање Луке изабран Сташа Кошарац из Источног Сарајева.

Поред њих тројице у Извршном одбору су још: Ранко Травар, Боро Рудић (ПФС Бања Лука), Драгиша Савић (ПФС Градишка), Драган Бањац (ПФС Приједор), Сташа Кошарац, Милорад Лале (ПФС Источно Сарајево), Миодраг Додер, Ђорђе Вучинић (ПФС Требиње), Златко Спасојевић, Стево Максимовић, Љубомир Чордашевић (ПФС Добој), Светозар Јовановић, Мирко Милошевић и Славиша Вујић (ПФС Бијељина). Седамнаести члан "фудбалске владе" Републике Српске биће изабран из ПФС Приједор, а по свему судећи то ће да буде Станко Вујковић.

Делегати ФС Српске за заједничка тијела Фудбалског савеза БиХ биће предложени на сљедећој редовној сједници Скупштине која је заказана за мај.

- Морамо да утврдимо имена људи који ће достојно представљати и заступати ФС РС у органима заједничког савеза у Сарајеву - казао је Ковачевић.

Изабраници су и предсједници четири комисије ФСРС, а то су: Чедомир Раковић (Дисциплинска комисија), Душко Вулевић (Aпелациона комисија), Марко Лукић (главни тужилац ФСРС), Миленко Шараба (предсједник Aрбитражног суда ФСРС).

Усвојен је и буџет ФС Републике Српске за 2010. годину, а он износи 650.000 марака.

недеља, 28. март 2010.

Дерби без побједника: Радник - Дрина 1:1



Фудбалери Радника нису успјели да забиљеже прву првенствену побједу пред својим навијачима, те су ремизирали са зворничком Дрином 1:1.

Гости у Бијељину нису дошли да се бране што се могло видјети од првог судијског звиждука. Прву праву прилику за постизање гола гости су имали у 13. минуту. Створила се гужва у казненом простору Радника лопта долази до Игора Aћимовића који са пет метара шутира, директно у голмана Бијељинаца Драгана Ђорђића. Радник узвраћа три минуте касније преко Дарка Гашевића који не користи изгледну прилику за постизање поготка. Хладан туш за око три стотине љубитеља фудбала на Градском стадиону десио се у 29. минуту. Aћимовић је у соло продору преварио одбрамбене играче Радника, Славишу Јокића а затим Бојана Сапањоша те центрирао у казнени простор, да би лопту главом одбио Драган Концулић на ногу Далибора Крезовића који је пронашао усамљеног Николу Лазаревића коме није било тешко приземним ударцем да савлада немоћног чувара мреже Бијељинаца за вођство Дрине од 1:0.

У другом полувремену Бијељинци крећу на све или ништа. Сјајну прилику за постизање поготка не користи фудбалер домаћих млади Дејан Павловић из непосредне близине шутира право у голмана Зворничана Горана Максимовића. Ипак, Радник је стигао до изједначења у 60. минуту. Послије правог каранбола у казненом простору Дрине, одлично се снашао капитен домаћих Филип Вујић који постиже погодак какав се ријетко виђа на нашим теренима ногом преко главе у супротан угао до тада неприкосновеног вратара Дрине Максимовића. До краја утакмице Бијељинци су атаковали према голу Дрине али није дошло до промјене резултата.

Капитен Радника, Филип Вујић, сматра да је коначан резултат реалан однос снага на терену.

- Очекивали смо тешку утакмицу против увијек неугодне Дрине што се на крају и обистинило. Прво полувријеме смо одиграли нешто слабије, док смо у другом дијелу сусрета доминирали. Као плод тога је и погодак који смо постигли у 60. минуту. Све у свему неријешен резултат је реалан, а нама преостаје да у наредним сусретима прикажемо бољу игру кроз коју бисмо вратили пољуљано самопоуздање - изјавио је Вујић.

Стријелац гола за Зворничане, Никола Лазаревић, је нагласио да је умор учинио своје, пошто су одиграли двије утакмице у само четири дана.

- Послије дербија са Сутјеском, услиједила је тешка утакмица против комшија у Бијељини. Неизвјесно је било до самог краја, али мислим да је подјела бодова реалност приказане игре обје екипе - казао је Лазаревић.

Стријелци: 0:1 Никола Лазаревић (24), 1:1 Филип Вујић (60);
Стадион: Градски; Гледалаца: 400; Судија: Драган Петровић (Бања Лука) 7,5, помоћници: Милан Доцић и Горан Лепир (Бања Лука),делегат: Жељко Бабић (Србац), жути картони: Милановић, Васић (Радник), Никола Лазаревић, Протић (Дрина).

Играч утакмице: Далибор Крезовић (Дрина) 7,5.

Радник: Ђорђић 7, Јокић 6, Зечевић 6 (од 46. Остојић 7), Концулић 6, Сапањош 6, Павловић 7, Павић 6,5, Вујић 7, Гашевић 6 (од 55. Јефтић 6,5), Васић 6,5, Ђурић 7 (од 80. Милановић - ). Тренер: Никола Бала.

Дрина: Максимовић 7, Милошевић 6,5, Средојевић 7, Кикановић 7, Вукашиновић 6, Павловић 6, Иван Лазаревић 6,5, Крезовић 7,5, Никола Лазаревић 6,5 (од 69. Томић -), Новаковић 6, Аћимовић 7 (од 80. Протић -). Тренер: Миле Милановић

Drina ubjedljivo slavila u derbiju 16. kola


Fudbaleri Drine iz Zvornika zasluženo su osvojili sva tri boda u duelu sa Sutjeskom, pošto su na svom terenu s 3:0 savladali jesenjeg prvaka, koji je tek u 90. minutu uputio prvi udarac ka golu. Drina do prednosti dolazi u 36. minutu, poslije dobre akcije veznog reda. Lopta je stigla do Novakovića, koji je loptom u prazan prostor odlično uposlio Krezovića, a ovaj se našao sam pred Babovićem i hladnokrvno plasirao loptu u mrežu gostiju. U 46. minutu domaći su povećali prednost. Ninić je prošao po desnoj strani, a zatim uposlio Novakovića, koji s deset metara pogađa.

Deset minuta kasnije viđen je i najljepši detalj na meču. Novaković je primio loptu na nekih 30 metara od protivničkog gola, i poslije odlične akcije koja je prevarila golmana gostiju poslao loptu u mrežu.

Od 70. minuta domaći su igrali sa igračem manje, pošto je zbog dva žuta kartona, oba zbog prigovora, isključen Ivan Ninić.

Strijelci: 1:0 Krezović (36), 2:0 Novaković (46), 3:0 Novaković (56)
stadion: Drine, gledalaca: 800,
sudija: Joco Radić (Šamac) 7, pomoćnici: Predrag Jevtić (Doboj) i Stojan Stefanović (Modriča), delegat: Nikola Dakić (Novi Grad), ž
uti kartoni: Vukašinović, N. Lazarević, Ninić (Drina), Knežević (Sutjeska), Ivan Ninić (Drina, 70).

Igrač utakmice: Zoran Novaković (Drina) 8.

Drina: Maksimović -, Milošević 7 (od 79. Jevtić -), Predojević 7, Pavlović 7, Vukašinović 7,5, Kikanović 7,5, Krezović 8, Ninić 7, Lazarević 7 (od 69. Aćimović -), Novaković 8, Nikolić 7 (od 63. I. Lazarević -). Trener: Mile Milanović.

Sutjeska: Babović 5, Radović 5, Rašević 6, D. Drakul 5,5, Matović 5 (od 49. Blagojević 5,5), Dostić 5 (od 46. N. Drakul 5,5), Stevanović 5,5, Divković 5, Njeguš 5,5, Knežević 5, Muminović 5,5 (od 73. Trndović -). Trener: Darko Vojvodić.