петак, 30. април 2010.

Дрина ca Романијoм

Дви­је ута­кми­це 22. ко­ла Прве фу­дбал­ске ли­ге Ре­пу­бли­ке Српске на ра­спо­ре­ду су у пе­так, док се ос­та­ли ме­че­ви игра­ју у не­дјељу. Дри­на до­че­ку­је еки­пу Ро­ма­ни­је. Звор­ни­ча­ни же­ле да се по­бје­дом још ви­ше при­бли­же осва­јању првог мјес­та, ко­је во­ди у Пре­ми­јер ли­гу БиХ иду­ће се­зо­не.

- Ута­кми­ца са Ро­ма­ни­јом би мо­гла да бу­де одлу­чу­ју­ћа у бор­би за ти­ту­лу, јер у нас­тав­ку има­мо ре­ла­ти­вно по­вољан ра­спо­ред. Зна­мо да Паљани има­ју про­бле­ма око оп­стан­ка, али ми мо­ра­мо да по­бје­ђу­је­мо ка­ко би­смо вре­дно­ва­ли све до­са­дашње резултате у бор­би за ти­ту­лу. Не­ће­мо ни­шта пре­пус­ти­ти слу­ча­ју већ ће­мо у су­срет са Ро­ма­ни­јом ући крајње мотивисано, ка­ко би­смо из­бје­гли би­ло ка­кво изне­на­ђење - ре­као је играч Дри­не Иван Ла­за­ре­вић.

Ро­ма­ни­ја ни­је ус­пје­ла да по­би­је­ди Ко­за­ру пред сво­јим на­ви­ја­чи­ма, што ју је до­ве­ло у још те­жу си­ту­аци­ју ка­да је у пи­тању бор­ба за оп­ста­нак.

- Да ствар бу­де го­ра, иде­мо на но­ге ли­де­ру и си­гур­но да је те­шко тра­жи­ти по­пра­вни про­тив ти­ма ко­ји кру­пно ко­ра­ча ка пре­ми­јер­ли­га­шком друш­тву. Ме­ђу­тим, не мо­же­мо из­гу­би­ти ко­ли­ко мо­же­мо до­би­ти. За­то ће­мо да­ти све од се­бе да изне­на­ди­мо Дри­ну и ку­ћи по­не­се­мо бод - ка­зао је прво­ти­мац Ро­ма­ни­је Огњен Кре­шта­ли­ца.

Mе­ч ce игра у не­дјељу од 16.30 ча­со­ва, на Градском стадиону у Зворнику.

(Глас Српске)

Подели

уторак, 27. април 2010.

Саопштење за јавност

По режији Доцића
 
Фудбалери зворничке Дрине вратили су се са утакмице против Фамоса са бодом (1:1). Он их је оставио на лидерској позицији на табели Прве лиге Републике Српске.Зворничани имају велике шансе да освоје титулу која би их одвела у Премијер лигу БиХ.

Када је у питању суботња утакмица у Источној Илиџи гости из Зворника су незадовољни не односом домаћина за којег имају само ријечи хвале већ службеним лицима. Зворничани су љути на судијску тројку на челу са главним арбитром Миланом Доцићем из Бања Луке. Стим у вези из управе Дрине издали су званично саопштење за јавност у коме истичу да немају обичај да се оглашавају поводом дијељења (не)правде на њиховим утакмицама, али да су у последње двије утакмице, а посебно у Источној Илиџи, драстично оштећени.
 
- Нисмо се жалили послије утакмице са БСК-ом у Бања Луци, сматрајући да се судијске грешке са те утакмице неће понављати. Међутим, против ФАМОС-а главни судија Милан Доцић нас је драстично оштетио и својим грешкама директно утицао на резултат утакмице - наводи се у саопштењу Фудбалског клуба Дрина.

У саопштењу који је потписао предсједник Дрине Миодраг Јевтић, даље пише
 
-Двије су очигледне грешке које се могу видјети и на ТВ снимку. Прва је што Доцић није свирао најстрожу казну када је наш нападач Иван Нинић оборен у казненом простору ФАМОС-а, а друга када је свиран непостојећи офсајд нашем играчу Далибору Крезовићу - пишу зворничани.

Из управе Дрине очекују да такмичарски органи Фудбалског савеза Републике Српске, казне виновнике ових грешака јер у супротном, тврде у Дрини ''омаловажава мукотрпан рад по клубовима на постизању резултата на фудбалским теренима''.
Подели

Дрина близу циља


Пет кола прије краја шампионата РС екипа Дрине има четри бода предности у односу на БСК и Радник, који дијеле друго мјесто. Зворничани су у мечу 21. кола у Војковићима играли нерјешено, 1:1, те су на тај начин повечали бодовну предност на табели. Прволигаш из Зворника има и бољи распоред од пратилаца, јер три сусрета игра код куће, па је у овом тренутку Дрина највећи фаворит за освајање титуле првака.

Шеф Стручног штаба Дрине, Миле Милановић, задовољан је освојеним бодом с ФАМОС-ем, али је истакао да је до краја шампионата у игри још петнаест бодова, те да још ништа није готово.

- Освојеним бодом у Војковићима морам бити задовољан, јер смо послије кикса БСК-а направили бодовну разлику у односу на пратиоце. Моји играчи су одиграли једну добру утакмицу, што се посебно односи на друго полувријеме, када смо губили и успјели да стигнемо предност домаћина.Треба напоменути да смо с ФАМОС-ом наступили ослабљени без тројице стандардних првотимаца, али да су сви играчи који су истрчали на терен показали добру борбеност и упорност. Налазимо се на првом мјесту са четри бода предности и бољим распоредом у односу на пратиоце, али ништа није готово, јер је још увијек у игри петнаест бодова.У сваки наредни сусрет морамо ући максимално мотивисани, а ако остваримо максималан учинак на свом терену, бићемо близу пласмана у Премијер лигу БиХ - рекао је Милановић.

Везни фудбалер Дрине, Иван Нинић, вјерује да његова екипа може до титуле.

- У наредном првенственом сусрету дочекујемо Романију, а послије тога идемо у госте Љубићу. Уколико из та два меча освојимо четри бода, бићемо близу пласмана у Премијер лигу. Оно што је најбитније јесте да сами одлучујемо о својој судбини и не зависимо од других. Атмосфера у екипи је одлична, а публика се почела враћати на стадион у Зворнику, па вјерујем да ће се пехар намјењен прваку РС ове године наћи у витринама Дрине - закључио је Нинић.

(Fokus)

Подели

понедељак, 26. април 2010.

Бод злата вриједан

ФАМОС - Дрина 1:1

Пет кола прије краја првенства Дрина је задржала челну позицију и учврстила своје шансе за улазак у Премијер лигу БиХ. С' обзиром на повољан распоред утакмица до краја првенства, гдје Дрина има двије утакмице за редом као домаћин, за разлику на своје најближе конкуренте.

Гостовање у Војковићима је био велики испит за овај тим Дрине, који је био хендикепиран неиграњем двојице стандардних првотимаца, капитена Светозара Вукашиновића и Николе Лазаревића, због парних жутих картона. Треба узети у обзир да је данашњи домаћин у првом дијелу сезоне једини однио сва три бода из Зворника.

Сусрет је почео агресивном игром гостију који су у овај сусрет ушли, ријешени да по сваку цијену не изгубе а ако им се укаже прилика да освоје и сва три бода. Дрина је добром игром, нарочито на средини терена, држала све конце првог полувремена у својим рукама. Прву изгледну прилику имао је гостујући шпиц Новаковић, када је веома добро извео слободни ударац са око 20. метара, лопта је завршила у корнеру. Домаћини су своју прву прилику имали у 37. минуту да би убрзо послије тога у 39. минуту поново агилни Новаковић погодио мрежу али са горње стране гола. Тиме се завршило прво полувријеме.

Друго полувријеме је почело нешто бољом игром домаћина који је настојао да дође што прије до гола. То им је пошло за руком у 52. минуту када је Срђан Витковић примио лопту испред шеснаестерца и послије соло акције, шутом у небрањени дио гола довео свој тим у водство од 1:0. Послије примљеног гола Дрина још јаче крече према ФАМОС-овом голу, а домаћин се опредјељује на чување резултата. Ређају се шансе за гол у 64. па затим у 66. минуту. На изједначење се није дуго чекало, у 68. минуту Дрина организује један брзи контранапад који завршава Аћимовић спретним ударцем поред немоћног голмана Дивчића - 1:1. Послије изједначења углавном се играло на средини терена. До краја сусрета није било изгледних прилика за гол осим неких полушанси са обје стране.

Треба нагласити да је сусрет прошао у фер и спортској игри на веома лошем терену, тако да судијиска тројка није имала тежак посао. Показали су два жута картона, један за домаћина (Јовановић) и један за госте (Јевтић). Још се једном показало да систем "Бод у гостима - три код куће" доносе резултат.

"Вукови" поново на дјелу


Из Зворника је кренуо и један аутобус са навијачима Дрине - "Вуковима", да бодре свој клуб у Војковићима. Током читавог сусрета правили су добру атмосферу. Својим навијањем допринјели су да Дрина оствари повољан резултат. На полувремену је пар хулигана Славије напало, ничим изазвани, пар чланова "Вукова" који су изашли са требине, тако да је дошло до мањег инцидента у којем је полиција морала интервенисати. Однос полиције према "Вуковима" је био коректан за разлику од гостовању у Бања Луци. Да се не заврши на овоме побринули су се поново хулигани Славије, популарни "Соколови", који су у повратку каменовали аутобус са навијачима Дрине, причињена су мања маеријална оштећења на аутобусу. Ово је већ трећи напад "Соколова" на навијаче Дрине, остаје нам само питање зашто навијачи Славије атакују на навијаче Дрине без икаквог разлога.ФАМОС - Дрина 1:1

Стријелци: 1:0 Витковић (52), 1:1 Аћимовић (68), стадион: СЦ Војковићи, гледалаца: 200, судија: Милан Доцић (Бања Лука) 6,5, помоћници: Роберт Шормаз (Бања Лука) и Мирко Гојић (Добој), делегат: Миле Мандић (Козарска Дубица), жути картони: Јовановић (Фамос), Јевтић (Дрина).

Играч утакмице: Игор Аћимовић (Дрина) 7

ФАМОС: Дивчић 7, З. Шеховац 6,5 (од 79. Ђапић - ), О. Шеховац 6,5, Ћеха 6,5, Ристић 6,5, Отовић 6,5, Мојовић 6,5 (од 90. С. Станковић - ), Витковић 7, Мочевић 6,5, Јовановић 6,5, Бјелица 6 (од 63. Руљић - ). Тренер: Момчило Станић.

Дрина: Максимовић 7, Јевтић 6,5, Средојевић 7, Кикановић 7, М. Милошевић 7, Протић 6,5, Нинић 7, Крезовић 6,5, Аћимовић 7, Новаковић 7, Лазаревић 6,5. Тренер: Мирослав Миле Милановић.Подели

петак, 23. април 2010.

Дрина ослабљена на дерби са ФАМОС-ом

У дербију 21. кола Прве лиге Републике Српске, фудбалери водеће Дрине путују ослабљени у Ист. Сарајево (Војковићи) на дуел са чврстом екипом ФАМОС-а. Недостајаће капитен Светозар Вукашиновић и Никола Лазаревић због одрађивања казне парних жутих картона, али њихови саиграчи обећавају велику борбу како би надомјестили изостанак двојице првотимаца. Душан Средојевић рекао је да би бод био по жељи, али да се, уколико буде прилике, неће одрећи ни освајања сва три бода. Нагласио је ипак да је ријеч о веома тешком гостовању, пошто ФАМОС увијек игра надахнуто против Дрине, а није се одрекао ни борбе за титулу.

- Сви ми који истрчимо на терен, морамо пружити максимум, како би остали непоражени - рекао је један од најбољих играча Дрине овог прољећа.

Утакмица се игра у суботу са почетком од 16. часова. Након 20 кола, Дрина је на челу са четри бода предности над БСК-ом из Бања Луке.

(infozvornik.com)

Подели

субота, 17. април 2010.

Дрина пребродила Младост

у 20. колу Прве лиге РС Дрина је угостила гатачку Младост пред око 800 гледалаца. У једној просјечној фудбалској представи Дрина је релативно лако дошла до бодова. Сусрет је почео раним водством Дрине. У 4. минути сусрета Зоран Новаковић је једну одбијену лопту од голмана пласирао у гол. Послије вођства од 1:0 већи дио времена играло се на средини терена. Са тим резултатом се завршило прво полувријеме.

Наставак сусрета није донио ништа ново. И даље се играло углавном на средини терена и са по неком полу-шансом на обје стране. Издвајамо шансу гостију у 82. минуту када су могли доћи до изједначења. Гости су извели један брзи контра-напад али је спретном интервенцијом голмана Максимовића та шанса отишла у неповрат. Коначан резултат и тачку на овај сусрет поставио је својим другим голом Новаковић у 89. минуту. Послије досуђеног прекршаја са удаљености од око 22 метра Новаковић је уз помоћ живог зида лопту смјестио у десни горњи угао голмана Гузине.

Послије пораза БСК-а у Добоју Дрина се учврстила на првом мјесту а у следећу суботу је очекује неугодно гостовање у Истчном Сарајеву против Фамоса, која је уједно и једина екипа која је Дрини однијела сва три бода из Зворника. Очекује се такође и организован одлазак вјерних навијача у Источно Сарајево (Војковићи).Подели

петак, 16. април 2010.

ИНТЕРВЈУ – Зоран Стевановић

Дрина плови ка елити

Фудбалери Дрине крупним корацима грабе ка крајњем циљу, освајању титуле у Првој лиги Републике Српске с којим би упловили у елитно друштво БиХ. На том путу клуб има несебичну подршку Зорана Стевановића, начелника општине Зворник који је велики љубитељ најважније споредне ствари на свијету и који ће уложити максимум како би екипа на терену остварила вриједан успјех.

- Тачно је да сам велики заљубљеник у фудбал, али није само то разлог због чега желим да максимално подржим рад Фудбалског клуба Дрина. То је, прије свега, и обавеза као начелника општине да подржавам њихов рад као и остале спортске колективе у Зворнику. С обзиром да се екипа налази на првом мјесту у елити Српске и да имају велике шансе да се дочепају вишег ранга, све ћемо учинити да им обезбједимо неопходне услове како би на терену изборили премијерлигашки статус – јасан је Зоран Стевановић.

Може ли Дрина да оствари зацртани план који се зове улазак у друштво најбољих у БиХ?

- Послије освојеног бода у гостима код БСК-а, директног ривала за прво мјесто у шампионату Републике Српске, сада сам још већи оптимиста и убјеђен сам да ће се екипа од наредне јесени такмичити у Премијер лиги БиХ. Играчи су ме, по ко зна који пут, убједили да посједују квалитет и по томе они и заслужују да заиграју у друштву с бањолучким Борцем, Леотаром из Требиња, Сарајевом, Жељезничаром, Слободом, Челиком, Широким Бријегом, Славијом... Ипак, треба сачекати да се одигра последње коло, али се надам да ће се и прије тога знати славодобитник, а то ће бити Дрина.

Колико ћете помоћи клубу и на који начин како би се обезбједили услови за играње у Премијер лиги?

- Имамо прилично скроман буџет, међутим, учинићемо све с наше стране како бисмо и тај сегмент успјешно испунили. Терен у Зворнику је доста у добром стању, мораћемо урадити одговарајуће свлачионице и слично и на овом плану очекујемо и помоћ од Министарства за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске.

Оно што хоћу да напоменем јесте то да ће наш Градски стадион од јесени моћи да угости премијерлигаше.

Какву сарадњу имате с клупским руководством?

- Ако кажем да су се у Дрини, и око ње, окупили истински фудбалски заљубљеници, онда сам вам све рекао. Заиста имамо одличну сарадњу с људима који воде бригу о клубу, и сама општина благовремено испуњава обавезе према овом спортском колективу. Ово је додатни разлог како вјерујем да ће бити најбољи у Републици Српској, али да ће своју средину као и цијелу Републику Српску доста успјешно представљати у лиги БиХ.

На утакмицама Дрине све је више гледалаца?

- Нама је један од циљева био и да вратимо навијаче на трибине Градског стадиона. С њима је успостављен добар контакт, што се видјело на утакмици у Бања Луку гдје су коректно бодрили своје љубимце. На овом нећемо стати и сигуран сам да ће љубитеља фудбала у Зворнику бити још више у времену које долази.

Колико подржавате друге спортске колективе?

- На подручју наше општине раде и кошаркашки, одбојкашки, теквондисти, рукометаши и други клубови. Наравно, да и њихов рад подржавамо, односно да им пружамо адекватну новчану помоћ и тако ћемо се понашати и у наредном периоду.


(Fokus)

Подели

среда, 14. април 2010.

Ништа није готово

Фудбалери Дрине вратили су се из Бања Луке с бодом (1:1) којих је и даље задржао на челу прволигашког каравана. Тако је чета из Зворника и даље остала најозбиљнији кандидат за титулу и пласман у премијерлигашко друштво БиХ. Мирослав Милановић, кормилар лидера на табели напомиње како ништа није готово и да се у наставку очекује још већа битка за шампионски ловор:

- Несмије и неће нас заварати то што смо освојили бод у дербију на „Чаирам“. Сигурно је да смо направили важан корак ка остварењу амбиција које су везане за улазак у елитни разред БиХ. Дакле, на добром смо путу, али у игри су остали БСК, Радник, али и Сутјеска, и сигуран сам да ће они све учинити како би нас скинули с трона – рекао је први човјек у Стручном штабу водећег тима Прве лиге Рапублике Српске из Зворника.

Осим што су на „Чаирама“ имали подршку неколицине својих симпатизера, фудбалери Дрине имали су уз себе и Зорана Стевановића, начелника Општине Зворник:

-Срећан сам освајањем бода који ће сигурно много значити екипи у наставку сезоне. По завршетку сусрета честитао сам играчима, руководству и Стручном штабу на овом успјеху – казао је Стевановић.

(Fokus)

понедељак, 12. април 2010.

Реми за премијеру


Дрина је у Бања Луку отишла као лидер пошто је послије 18. кола држала врх табеле. Да би стекли изгледне шансе за улазак у Премијер лигу БиХ императив је био не изгубити у главном граду РС од директног конкурента. Послије махом добре игре у дербију то им је и пошло за руком.

Дрина је уталмицу почела отвореном игром што је значило да су дошли да се надигравају са ривалом. С' обзиром да је терен био клизав то се доста одразило на квалитет игре, нарочито у каснијем дијелу утакмице. На први гол се није дуго чекало. Главни судија, Дино Сикирић из Приједора, је престрого свирао прекршај за најстрожију казну, када је голман Дрине Горан Максимовић падом у ноге противничком играчу Драгану Бенићу узео лопту а овај је преко њега театрално пао. Та сумњива одлука изазвала је негодовање гостујућих навијача а и играча. Једанестерац је извео у 11. минуту  Миленко Дервушевић а његов шут брани Максимовић а на одбијену лопту утрчава Бенић и доводи БСК у водство од 1:0. Марамо нагласити да су играчи Дрине били мало успавани код извођења једанестерца што се убудуће неби смјело догађати. Дрина је наставила са отвореном игром и то је резултирало брзим изједначењем. У 21. минуту на убачену лопту скаче одбрамбени играч БСК-а Ненад Новаковић  и главом погађа сопствени гол остављајући немоћног чувара мреже Синишу Марчетића – 1:1. Тим резултатом се завршило прво полувријеме.

Друго полувријеме је у првом дијелу протекло у међусобном надмудривању и чекању грешке противника. Послије измјене коју је направио тренер Дрине Милановић замјенивши Николу Лазаревића а убацивши Милошевића видјело се да ће Дрина акценат игре дати на одбрану и тиме сачувати драгоцјени бод. До краја БСК је имао предност у игри и имао је неколико сјајних прилика. Треба поменути да је данас изузетно лош главни судија искључио фудбалера Дрине, Игора Аћимовића, због два жута картона. Напустио је игру у 93. минуту утакмице а због испуцавања лопте после досуђеног офсајда, који овај није чуо.

Начелник Зворника уз Дрину

Утакмици у Бања Луци су присустовала и неколицина чланова општинског руководства из Зворника, на челу са начелником Зораном Стевановићем, који су заједно са навијачима, који су допутовали из Зворника да помогну свом клубу у дербију, дали драгоцјену помоћ фудбалерима Дрине.

Тамна страна дербија

Мора се нагласити да су и овај пут судије видно биле на страни домаћих играча, а то показује број прекршаја и жутих картона који су добили гости и домаћи. Ово није први а изгледа да неће бити ни последњи пут, тако да играчи и управа зворничана морају повести рачуна, колико је то у њиховој моћи, а препорука играчима је да превише не реагују на поједине одлуке судија и тако не добијају безпотребно жуте па и црвене картоне. „Тачка на и“ је одлука главног судије да утакмицу продужи за 8. минута надокнаде мада је и 3. минута било превише.

Да то није све показује и чињеница да су се чланови МУП-а РС на не адекватан начин односили према навијачима Дрине од њиховог самог уласка у Бања Луку. Право малтретирање је настало када су навијачи стигли на стадион забранивши им да излазе из аутобуса ради „њихове безбједности“ иако се знало да БСК неће бодрити ни једна навијачка група па тако неби дошло до било каквог инцидента. Све је колуминирало када су због обичног приговора полицији два навијача одмах приведена због „кршења јавног реда и мира“. Да им ни то није било доста, навијаче су премјестили са средине терена на мјесто иза гола гдје је скоро било немогуће пратити утакмицу јер стадион БСК-а нема требина  а и многих других услова за један овакав меч, чак је и члану овог блога било забрањено да оде близу терена како би могао забиљежити који детаљ са утакмице фотоапаратом па су тако данас изостале уобичајне слике са утакмица. Да су навијачи били фер и коректни говори податак да су до краја утакмице у својој веселој атмосфери испратили меч а онда на крају мирно отишли до аутобуса не направивши никакав инцидент.
Ипак командир полиције је касније после меча пришао навијачима и извинио се због неких грубих поступања својих радника.

БСК – Дрина 1:1

Стадион: Чаире, Бања Лука;
Гледалаца: 500;
Главни судија: Дино Сикирић (Приједор) 6,5;
Помоћници: Игор Радаковић (Приједор) и младен Ступар (Нови Град);
Делегат: Раде Ковач (Источно Сарајево);

Играч утакмице: Никша Димитријевић (БСК) 7,5

БСК: Марчетић 6.5, Бабић 7, Грачанин 6, Новаковић 6.5, Дамјанић 7, Алексић 6.5, Радоја 6 (од 69. минута Бакић - ), Иветић 6.5, Девушић 6 (од 64. минута Стрика - ), Димитријевић 7.5, Бенић 7. Тренер: Зоран Драгишић.

Дрина: Максимовић 7.5, Јевтић 6 (од 79. минута Аћимовић - ), Средојевић 6.5, Кикановић 7, Вукашиновић 6, Протић 7, Нинић 6, Крезовић 6.5, Н. Лазаревић 6 (од 69. минута Милошевић - ), Новаковић 6, И. Лазаревић 6. Тренер: Мирослав Милановић.

субота, 10. април 2010.

Битка за прву позицију

Дерби сусрет Прве фудбалске лиге Републике Српске између БСК-а и Дрине из Зворника игра се у недјељу од 15.30 часова у Бањој Луци.

"Романтичари" су препустили водећу позицију на табели управо Зворничанима, а у овај меч улазе без досадашњег шефа стручног штаба, Дамира Шпице, који је добио отказ у петак, што је потврдио и генерални менаџер клуба Ермин Дедукић.

- Због лоших резултата у посљедње вријеме на састанку Управног одбора одлучили смо да раскинемо сарадњу са тренером Шпицом. Његов насљедник биће познат у скорије вријеме, а екипу би у недјељу требао водити помоћни тренер Зоран Драгишић - рекао је Дедукић.

Капитен Бањолучана Олег Дамјанић истиче да би његова екипа требала послије овог кола поново да заузме врх табеле.

- Утакмица са Дрином је дерби првенства пошто смо ми и они једини конкуренти за титулу. Надам се да ћемо уписати нову побједу и вратити прву позицију на табели. Зворничани су у серији добрих резултата, али мислим да немају шта да траже на "Чаирама". Истина је и то да овог прољећа имамо проблема са слабом реализацијом, али се надам се да ће у овој утакмици наши нападачи прорадити - истакао је Дамјанић.

Проблема са картонима нема нико у табору БСК-а док је једино неизвјестан наступ нападача Драгана Бенића који је имао проблема са повредом.

Побједом над Дрином ХЕ прволигаш из Зворника преузео је лидерску позицију са бодом предности у односу на будућег противника.

- Очекује нас веома тешко гостовање јер екипа БСК-а гаји шампионске амбиције као и ми. Игра и побједа над Дрином ХЕ даје нам за право да се надамо да можемо остати непоражени и да ћемо и даље бити лидер на табели. Радује нас да ћемо наступити комплетни, јер су се опоравили Милошевић и Николић, а Нинић је издржао казну због картона. У сваком случају, гледаоци ће имати прилику да виде два најбоља тима у првенству и једну добру утакмицу - рекао је капитен Дрине Светозар Вукашиновић.

(Глас Српске)

среда, 07. април 2010.

Побједа за врхУ заосталој утакмици 14. кола Прве лиге РС, у Зворнику, Дрина је савладала свог имењака из Вишеграда, Дрину ХЕ, резултатом 2:0.

Утакмица је одиграна по лијепом и сунчаном времену, погодном за игру, пред неких 700 гледалаца. Императив побједе домаћина је „натјерао“ да од првог минута крене офназивно према голу гостију. Прва изгледна прилика се већ указала у 18. минути када је Зоран Новаковић „затресао“ пречку из слободног ударца са око 18. метара. Исти играч је могао Дрину довести у вођство у 22. минуту када је на пас Николе Лазаревића лопту прослиједио поред десне стативе гостујућег голмана. Послије ових прилика домаћег састава гости су узвратили брзим контранапдом у 30. минуту, али голман Дрине је био на висини задатка.

Први гол на утакмици пао је у 33. минуту када је Никола Лазаревић из досуђеног слободног ударца преко живог зида лопту спровео у десни горњи угао и постигао изванредан евро-гол са око 20. метара удаљености. Тим резултатом се и отишло на одмор. У другом полувремену Дрина је наставила офанзивно што јој се исплатило у 48. минуту када је млади Александар Николић натрчао на одбијену лопту од гостујућег голмана и послао лопту у гол. До краја утакмице Дрина је имала још једну изгледну прилику да повећа вођство али је Новаковић умјесто у гол, лоптом је погодио голмана гостију. Сјајну прилику да смање резултат гости су имали у 74. минуту када је у гужви пред голом Дрине гостујући играч Младен Тешевић погодио пречку.

До краја утакмице треба издвојити црвени картон одбрамбеног играча Дрине ХЕ због другог жутог картона. Била је то још једно добро издање Дрине из Зворника што охрабрује навијаче и симпатизере да се само оваквом игром може постићи циљ – Премијер лига БиХ.

У другој заосталој утакмици између Младости из Гацка и БСК- из Бања Луке домаћи су дошли до побједе од 1:0 и на тај начин помогли Дрини да дође до првог мјеста на табели. Следећи сусрет Дрине је на програму у суботу када се игра дерби 19. кола а вјероватно ће тај сусрет у многоме одлучити будућег премијерлигаша – БСК – ДРИНА, у 15.30 часова.

понедељак, 05. април 2010.

Дрина - Пролетер Теслић 0:0
У једној солидној првенственој утакмици, пред око 800 гледалаца, између клуба који се бори за улазак у Премијер лигу БиХ и клуба који се бори за опстанак у Првој лиги РС ипак се може речи да је клуб из Зворника био убједљиво јачи ривал. Дрина је имала једну изванредну прилику у првом полувремену као и пет - шест у другом, али их није искористила на прави начин. Гости су у Зворник дошли са циљем да се бране и тако сачувају, за њих, злата вриједан бод, ипак и они су пар пута запријетили голману Максимовићу, али их је овај фантастичним одбранама спријечио у томе. Свијетла тачка у Дрини био је Зоран Новаковић који је са пар асистенција и неколико солидних шутева покушавао да затресе гол Пролетера али га срећа није послужила. Дрина је до краја утакмице повечавала свој посјед лопте али на крају резултат је гласио 0:0. У сваком случају Дрини овај бод представља даљу битку за прво мјесто док Пролетеру увечава шансе за опстанак. Ривал Дрине за улазак у ПЛ БиХ, бањалучки БСК, доживио је катастрофу на гостовању у Градишци, изгубили су од Козаре резултатом 3:0, па то на неки начин даје нову шансу Дрини за пласман у елитно бх такмичење. Наредну утакмицу Дрина игра у сриједу са истоименом екипом из Вишеграда у Зворнику, меч почиње у 15.30 часова, надамо се да ће наши "плавци" остварити побједу и тако заузети коначно прво мјесто зависно од резултата Младост Гацко - БСК који се такођер игра у сриједу.