субота, 30. октобар 2010.

Дрина до пораза у 82. минуту

Екипа Дрине поново је дошла до пораза у последњим минутама утакмице. Наиме, у оквиру 12. кола Премијер лиге, гостовали су код зеничког Челика. Веома добре и чврсте екипе са дугогодишњом традицијом наступа, како у првој лиги СФР Југославије тако и у Премијер лиги БиХ.

Од самог почетка утакмице фудбалери Челика, кренули су са нападима на гол Дрине који су дошли у Зеницу са намјером да се бране и да узму један бод а ако им се пружи прилика из контра напада учинити нешто више. Током првог полувремена фудбалери Дарка Војводића играли су тотални бункер, без жеље да крену према голу Челика. Тако је прво полувријеме сусрета између Челика и Дрине завршено резултатом 0:0.

петак, 29. октобар 2010.

Дрина гостује код Челика

Послије важне побједе на свом терену против мостарског Вележа, првотимци Дрине путују на мегдан, у Зеницу, екипи Челика. Екипа је спремна за меч и очекује се да на терен изађе прва постава са могућом малом промјеном а то је да ће у шпицу играти само капитен Дрине, Драган Ристић али ипак тачан састав који ће изаћи на стадион Билино поље још се не зна.

Пред овај дуел, капитен тима, каже да је најбитније то што су, откако је дошао тренер Војводић, остварили двије врло важне побједе на свом терену те и даље одржали корак за осталим клубовима из задњег дијела табеле и не помишљају да одустану од даље борбе за опстанак у Премијер лиги. Чак шта више, у Зеницу путују, како каже, не да се бране него да покушају доћи до бар једног бода што би им пред регионални дерби са Славијом много значило.

среда, 27. октобар 2010.

Сунце огријало Дрину


Знатно ведрија атмосфера завладала је међу играчима и навијачима Дрине, послије убједљиве игре и побједе над екипом Вележа. И вријеме је ишло на руку Зворничана, јер је први пут у Зворнику, за вријеме једне премијерлигашке утакмице, било сунчано, а терен био идеалан за игру.

У таквим околностима, нападачи Дрине били су ефикасни, а одбрана чврста, па су Мостарци испраћени са два гола у мрежи.


понедељак, 25. октобар 2010.

Омладинци рафално по Травнику

Овог викенда на нашим теренима одиграно је и 11. коло омладинске Премијер лиге БиХ. У недељу, на Градском стадиону у Зворнику, омладинци Дрине угостили су Травник. И кадети и јуниори Дрине, билу су поприлично ефикасни, дали су идентичан број голова - 3 али с тим што су јуниори примили један гол. Кадети су сада поправили бодовни салдо, па су се тако бар на неко вријеме одмакли од позиције која води у испадање из лиге. Сада су на 8 мјесту са 11 бодова. Јуниори су наставили трку за прво мјесто, заузимају 4 мјесто са 18 бодова и заостајају само три бода за водећом Звијездом из Градачца. Јуниори и кадети ће следећи свој меч играти у недељу против екипе Козаре, у Градишци. Треба напоменути да јуниори играју дерби 12. кола.

недеља, 24. октобар 2010.

Војводић: Могло је и убједљивије

Головима Огњена Ђелмића и Драгана Ристића, фудбалери Дрине су дошли до важне побједе, која им је вратила вјеру у то да могу изборити опстанак на крају сезоне.

Дрина је против Вележа одиграла и најбољу утакмицу у овој сезони, те заслужено дошла до побједе над мостарским премијерлигашем. 


субота, 23. октобар 2010.

Дринина друга побједа

Дрина је остварила и другу узастопну побједу на домаћем терену и тако одржала какве такве шансе за опстанак у Премијер лиги БиХ. У дербију зачеља, пред око једва 300 гледалаца Зворничани су у оквиру 11. кола, побједили на свом стадиону Вележ из Мостара резултатом 2:0.

Дрина је од првог минута кренула озбиљно на гол Мостараца, направила је двије-три изгледне прилике у првом полувремену, од којих је и једну искористила те постигла гол. Играо се 25. минут утакмице када је на дијелу терена, који је припадао Вележу, Кикановић упошљава лопту за Обрадовића а овај је шаље за Огњена Ђелмића. Ђелмић је полуволејом шаље у мрежу иза немоћног голмана Борића за велико славље Зворничана.

Бити или не бити

Данашња утакмица са Вележом, као и свака следећа у првенству, биће квалификациона за фудбалере Дрине. Огроман бодовни заостатак може се надокнадити, само у случају да се искључе киксеви на домаћем терену, и ако се са стране донесе који бод.


петак, 22. октобар 2010.

Дрина у дербију зачеља дочекује Вележ

У суботу се игра шест сусрета 11. кола Премијер лиге БиХ, ипак нама ће најзанимљивији бити дуел који се игра у Зворнику а који је уједно окарактерисан и као дерби зачеља. Дрина ће дочекати мостарски Вележ и покушати побједом ухватити прикључак за опстанак у елитном рангу нашег фудбала. То би значио и прекид црне серије још од дуеала са Широким Бријегом у гостима.

четвртак, 21. октобар 2010.

Пораз омладинаца у Бања Луци

У суботу и недјељу одиграно је десето коло Омладинске Премијер лиге Босне и Херцеговине, у којем су пораз остварили и кадети и јуниори Дрине. Кадети су у гостима декласирани од бањалучког Борца резултатом 4:0 и тако задржали осмо мјесто на табели, док су јуниори, такође у Бањалуци, поражени од истог противника са 2:1 и тако уписали пети пораз у првенству, па су тако пали за једно мјесто и сада су четврти.

среда, 20. октобар 2010.

Војводић на мукама


Свој повратак на стадион Тушањ, у улози тренера Дрине, Дарко Војводић неће памтити по лијепом.

Слобода је савладала Дрину резултатом 3:0 и тако тим из Зворника гурнула у још већи амбис.

- Слобода је била боља и боље су се снашли по тешком терену. Честитам им на побједи, али ми не смијемо стати и морамо се припремити за оно што нас чека. Још ништа није изгубљено. Једноставно морамо да побиједимо Вележ у наредном колу. Са три бода поново би се вратили у трку за опстанак. Иза нас су два везана и тешка гостовања у Широком Бријегу и Тузли и вјерујем да у финишу јесени можемо да узмемо шест или седам бодова - рекао је Војводић.

Утакмица Дрине и Вележа на програму је у суботу, 23.октобра, са почетком у 14:30 часова.

понедељак, 18. октобар 2010.

Дарко Војводић незадовољан резултатом


Екипа Слободе заслужено је славила против Дрине. Тузлаци су боље отворили сусрет и већ после два минута игре повели су са 1:0. Пет минута касније грешку штопера гостију искористио је Бекић и погодио за 2:0. На старту другог полувремена Зворничани су кренули офанзивније и створили неколико прилика које нису искористили Ђелмић, Ћулум и Обрадовић.

Казна за промашаје стигла је у 84. минуту када је резервиста Мујић, само неколико секунди након што је ушао у игру,послије корнера постигао погодак.

недеља, 17. октобар 2010.

Званично саопштење навијачке групе ''Вукови 2010''


Следећа утакмица, следећи изазов.
НАША ЉУБАВ ПРЕМА ТЕБИ,СВАКОГ ДАНА СВЕ ЈАЧА ЈЕ И ЈАЧА !! 


ДРИНА - ВЕЛЕЖ 23.10.2010 

У ОВУ УТАКМИЦУ ИДЕМО ДА ПРУЖИМО ШТО ВЕЋУ ПОДРШКУ НАШЕМ КЛУБУ, У ДАЉОЈ БОРБИ ЗА ОПСТАНАК, У ЈЕСЕЊЕМ ДИЈЕЛУ СЕЗОНЕ!!! ЕКИПА МОРА ДА ПОБИЈЕДИ КАКО БИ ИМАЛА ТЕОРЕТСКЕ ШАНСЕ ЗА ОПСТАНАК! УЗ НАШУ ПОДРШКУ СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ! СВИ НА СТАДИОН!!!

ВУКОВИ ЗВОРНИК

субота, 16. октобар 2010.

Нови убједљив пораз

Екипа Дрине забиљежила је свој осми пораз, још једном убједљив. Десило се то у 10. колу Премијер лиге против Слободе у Тузли. Екипа Дрине дјеловала је током читавих деведесет минута немоћно на терену. Иако је тренер Војводић најављивао повољан резултат, он се ипак није десио. Сада је пред Дрином заиста тежак посао а то је да се "извуче" са дна табеле и остане у друштву најбољих. На другој страни Слобода је прекинула црну серију и коначно је уписала побједу.

петак, 15. октобар 2010.

Оптимизам пред пут у Тузлу

Фудбалери Дрине сутра ће од 15 часова на стадиону Тушањ одиграти своју десету утакмицу у Премијер лиги против тузланске Слободе. Слобода и Дрина до сад су се састали само једном, и то прије осам година у Зворнику, када је у пријатељској утакмици славио тузлански тим. Ипак сада су ствари другачије, и један и други тим се боре за опстанак. Дрина је последња са 4 освојена бода док је Слобода на четрнаестој позицији са 8 бодова, тако да се овај меч може окарактеристати и као дерби зачеља.

четвртак, 14. октобар 2010.

Дрина елиминисана из Купа РС

ФК Црвена земља Нова Вес - ФК Дрина Зворник 1:0 (0:0)

Фудбалери Дрине нису успјели да се пласирају у четвртфинале Купа Републике Српске. Они су данас као гости поражени од екипе Црвене земље из Нове Веси код Српца. Тренутак одлуке десио се у 51. минуту, када је по десној страни прошао Костић, а потом одлично центрирао. Лопту је на неких 15 метара примио Рађеновић и приземним ударцем савладао голмана Aлексића. За Дрину данас није наступио комплетан први тим што говори да фудбалерима Дрине није толико стало до овог фудбалског такмичења, али ово није једини случај, нажалост многи клубови из Премијер лиге БиХ и Прве лиге РС напуштају ово такмичење с разлогом да од њега немају превише користи. У следећој утакмици Дрина иде у госте екипи Слободе из Тузле у оквиру 10. кола Премијер лиге БиХ.

среда, 13. октобар 2010.

Омладинци лако у Бановићима

Омладици Дрине, и кадети и јуниори, обрадовали су Зворник са побједама у обје конкуренције у Бановићима. Наиме, у оквиру 9. кола омладинске Премијер лиге БиХ, екипа Дрине гостовала је екипи Будућности из Бановића и остварила двије побједе. Кадети су побједили са 2:1 док су јуниори славили резултатом 3:1.

уторак, 12. октобар 2010.

Без права на кикс

Контролна утакмица Дрине и новосадске Војводине донекле је поправила атмосферу на Градском стадиону у Зворнику након серије лоших резултата у Премијер лиги БиХ. Тим из Зворника је са тренутно трећепласираном екипом Јелен Супер лиге играо равноправно и што је најважније није изгубио. Послије новосадске епизоде све мисли су окренуте ка регионалном дербију са тузланском Слободом. По тренутном стању на табели ријеч је о дуелу зачеља и свакако да та чињеница увелико срди вјерне навијаче Дрине, који су очекивал знатно дебљи бодовни салдо.

субота, 9. октобар 2010.

Дрина ремизирала са Војводином

Екипа Дрине искористила је слободан викенд у Премијер лиги за одигравање пријатељског меча са чланом Супер лиге Србије и једним од најбољих екипа ове земље, новосадском Војводином. Дрина већ дуже вријеме има добре, пријатељске односе са Новосађанима, важно је и истакнути да је екипа Војводине неколико пута и материјално помогла екипу Дрине, док је још била члан Прве лиге РС, гарнитуром дресова, фудбалским лоптама итд.


петак, 8. октобар 2010.

Дрина на "Карађорђу"

Првенствену паузу због квалификационих утакмица националног тима БиХ, фудбалери Дрине искористиће да одиграју пријатељски сусрет са Војводином, у Новом Саду, чланом "Јелен" Супер лиге Србије. Овим сусретом наставиће се традиционално добри односи ова два клуба.

Утакмица је заказана за суботу, 09. октобар са почетком у 15 часова на стадиону
“Карађорђе”.

четвртак, 7. октобар 2010.

Судија Јакуповић вријеђао играче Дрине

Аутор: Драго Гајић

У деветом колу Премијер лиге Дрина је убједљиво поражена у Широком Бријегу са 1:5, али оно што је Зворничане забољело више од пораза је суђење Едина Јакуповића из Бихаћа и његових помоћника. У Дрини имају низ притужби, које су, како тврде у клубу, директно утицале на резултат, због чега ће, како су најавили већ данас, упутити жалбу надлежним органима Фудбалског савеза БиХ. Ово није први пут да је Дрина оштећена у једном сусрету, али је први пут да је један судија на терену вријеђао фудбалере премијерлигаша из Зворника.

среда, 6. октобар 2010.

Жријеб 1/8 финала Купа РС: Црвена земља ривал Дрини

Данас су у просторијама ФС РС извучени парови осмофинала Купа Републике Српске. После успјешног старта у Богутовом Селу, у шеснаестини финала Купа, фудбалери Дрине путују поново у госте, и то у Нову Вес код Србца а ривал им је ФК Црвена земља.




уторак, 5. октобар 2010.

Дрина декласирана у Широком Бријегу

Фудбалери Дрине декласирани су у Широком Бријегу од истоимене екипе (5:1), мада се то није дало наслутити након првог полувремена утакмице 9. кола Премијер лиге БиХ. Ипак, домаћи су славили понајвише захваљујући Далибору Шилићу који је постигао "хет - трик", те Вагнеру који је два пута погодио мрежу Дрине.