уторак, 30. новембар 2010.

Интервју: Дарко Војводић тренер ФК Дрина


Имамо млад и перспективан тим, управа одлично функционише и с неколико појачања која би у Зворник требало да стигну на прољеће, гарантујем да ћемо опстати премијерлигаши.


Дарко Војводић, један од најмчађих бх. фудбалских тренера преузео је Дрину из Зворника када је имала само један бод и била чврсто закована на дну табеле Премијер лиге БиХ. Војводић је одмах потпуно окренуо ствари и Дрина је у наредних пет мечева забиљежила четири побједе и један реми! Зворничани су сакупили 14 бодова и ''фењер'' препустили мостарском Вележу.

У разговору за "Пресс РС" каже да је екипу преузео у тешкој ситуацији и да су многи фудбалски стручњаци сматрали да чини погрешан корак и покушава ''немогућу мисију''.


четвртак, 25. новембар 2010.

Кикић и Јевтић поново у Дрини?

Полусезона за фудбалере Дрине је завршена. Играчи су тренутно на одмору а највјероватније ће своје зимске припреме одрадити у црногорском љетовалишту Улцињу. Ипак док су фудбалери Дрине на паузи, управа и стручни штаб вриједно раде на плановима кога довести за прољећни дио шампионата. Све се више говори о томе да би најбоље било кад би се могли вратити играчи који су поникли или који су играли у Зворнику.

Како је Дарко Војводић постао херој Зворника

Требало је да на ужарену тренерску клупу Дрине сједне млади фудбалски стручњак Дарко Војводић па да стигну и резултати тима у Премијер лиги БиХ. Послије првих седам кола чета из Зворника на свом конту имала је један бод, доласком Војводе ситуација се и те како преокренула. Екипа је одмах у сусрету с Леотаром остварила првенац (2:1), а до краја јесење сезоне успјели су да фењер препусте Вележу и да са залихом од 14 бодова нешто мирније дочекају прољећну трку за опстанак у друштву најбољих.

Дарко Војводић донио преокрет


Послије седмог кола Премијер лиге БиХ љубитељи фидбала у Зворнику са зебњом су гледали на табелу. Један бод који су фудбалери Дрине освојили у Бановићима у премијерном наступу у елитном такмичењу против Будућности био је охрабрујући, али онда је услиједила серија од шест пораза, од тога три на домаћем терену.

Управа зворничана морала је да реагује и умјесто Милета Милановића, екипу је преузео Дарко Војводић.

уторак, 23. новембар 2010.

Војводић: Остајемо у друштву најбољих


Побједом против Зрињског фидбалери Дрине су побјегли са зачеља и ''фењер'' препустили Вележу.

Од како је на клупу дошао Дарко Војводић, Дрина је сакупила 13 бодова и успјела да се извуче из безизлазне ситуације,а на паузу је отишла са залихом од 14 бодова. 



понедељак, 22. новембар 2010.

Завршена полусезона за омладинце Дрине

Завршена је полусезона и у Премијер омалдинској лиги Босне и Херцеговине, а првенство ће се наставити у марту наредне године. Омладинци Дрине, у 15. колу групе Сјевер, дочекали су екипу Модриче Максима. Кадети Дрине славили су са високих 5:1 и тренутно заузимају седмо мјесто са 15. бодова. Слобода из Тузле је науспјешнија екипа када се узме укупни учинак јуниора и кадета, међутим Борац из Бања Луке је први у категорији кадета и ове двије екипе ће наставити борбу за прва два мјеста, остали пратиоци су заостали.

недеља, 21. новембар 2010.

Дрина предала фењер Вележу (Видео)

Као што су очекивали, фудбалери Дрине су побједом над Зрињским од 1:0, "фењер" предали екипи Вележа. У више борбеној него квалитетној фудбалској представи, Зворничани су у хорор завршници стигли до три бода.

Када су сви на стадиону очекивали да судија одсвира крај и да се сусрет заврши без голова изведен је корнер са лијеве стране за екипу Дрине. Одлично набацивање Крезовића искористио је централни одбрамбени играч Дрине Михајловић и ударцем главом савладао Мелхера за ерупцију одушевљења на стадиону Дрине.

субота, 20. новембар 2010.

Побједа за мирнији сан

Дрина је забиљежила нови тријумф, и то поново у судијској надокнади. После низа проблема, с којима се сусретала на почетку првенства, сада се чини да су коначно отклоњени. Дрина је побједом у посљедњем колу, против мостарског Зрињског, коначно побјегла са посљедње позиције на табели, коју је држала скоро цијели јесењи дио првенства. Баш као што се и очекивало, у случају побједе Сарајева над Вележом, "фењер" се преселио у Врапчиће.

Еуфорија у Зворнику

У најважнијој утакмици досадашњег дијела првенства у Премијер Лиги Дрина данас од 13 часова дочекује екипу Зрињског из Мостара.Зворничани би у случају побједе стигли на само два бода заостатка у односу на сљедећег ривала, а можда би ''фењер'' препустили мостарском Вележу у случају кикса ове екипе против Сарајева. Међутим, пред данашњи меч у редовима Дрине суочавају се са великим проблемима због повреда скоро пола екипе. Одраније су ван строја Светозар Вукашинпвић и Мирослав Јевтић, а сада су им се придружили и капитен Драган Ристић, те Данијел Ћулум, Иван Нинић, Никола Лазаревић и Роберто Карваљо.
 

петак, 19. новембар 2010.

Прилика за нови успјех

Фудбалери Дрине сутра играју последњу премијерлигашку утакмицу у јесењем дијелу првенства. Ривал је екипа Зрињског из Мостара, ни мало лак противник. Дрина је у последње двије утакмице узела четри бода и тако стекла велике шансе да се у суботу побједом може коначно помакнути са последњег мјеста на табели, али опет у зависности како мостарски Вележ буде одиграо против Сарајева.

четвртак, 18. новембар 2010.

''Болница'' у Зворнику


Пред меч са Зрињским који је један од најважнијих у досадашњем дијелу првенства у Дрини су суочени са проблемима због великог броја повријеђених играча.

-У нашем клубу је права болница.
Ван строја су Роберто Карваљо, Данијел Ћулум, Иван Нинић, Никола лазаревић,а сада им се придружио и капитен Драган Ристић. Мала је вјероватноћа да ће се неко од ових играча опоравити до суботе, тако да ћемо утакмицу са Зрињским дочекати фактички са резервним саставом. Ипак нас храбри игра младих играча који су на ''Кошеву'' поднијели велики терет и показали да се тренер Војводић може ослонити на Ивана Лазаревића, Дарка Митровића, Радомира Јеремића, Бобана Ђерића, Игора Аћимовића, Радована Васића и остале - рекао је првотимац Дрине Немања Обрадовић.

понедељак, 15. новембар 2010.

Омладинци Дрине поражени у Градачцу

Одиграно је 14. коло омладинске Премијер лиге БиХ група сјевер. Фудбалери Дрине поражени су у Градачцу, у обје конкуренције, од екипе Звијезде. Кадети су поражени са 3:1, док су јуниори поражени са 5:2. Јуниори су били ослабљени неиграњем четри стандардна фудбалера због наступа у сениорском тиму Дрине против Сарајева.

Кадети су сада на седмом мјесту са 12. бодова а јуниори су све даље од позиције која води на завршницу првенства, сада су на четвртом мјесту са 19. бодова. Следећи противник омладинаца је екипа Модрича Максиме. Утакмица је на програму у недељу 21. новембра 2010. године.

Војводић: Хвала Навијачима, Максимовић: Пуне трибине у Зворнику мотив за побједу (Видео)

Фудбалери Дрине приредили су прворазредно изненађење играјући неријешено против фаворизоване екипе Сарајева и тако освојили злата вриједан бод. Зворничани су повели у другом минуту судијске надокнаде времена голом Немање Обрадовића, али нису успјели остати непоражени пошто је Вучина Шћепановић изједначио само неколико секунди касније.
Шеф стручног штаба Дрине Дарко Војводић захвалио је најприје својим играчима на приказаној игри и освојеном боду, а онда и фудбалерима домаћег тима на коректној игри те домаћим навијачима који су Зворничане испратили аплаузима. 

субота, 13. новембар 2010.

Велики бод из Сарајева

У оквиру 14. кола Премијер лиге БиХ, екипа Дрине кући доноси бод злата вриједан из дуела са Сарајевом. Као што је тренер Дарко Војводић и најављивао, највећа предност на страни Дрине требала би бити криза, која, ево већ неколико дана, тресе клуб са Кошева, то се и остварило. Дрина је чак могла да дође и до прве побједе на страни али само двадесетак секунди прије краја домаћи су изједначили, но кренимо редом.

Актуелна ситауација на Кошеву, као што се и очекивало, одразила се на игру Сарајева, који се данас, као велики фаворит, доста намучио  да "извуче" бод против Дрине. Зворничани су заслужено однијела бод и тако остварили одличан резултат што ће им много помоћи у борби за опстанак. Дрина је у ову утакмицу ушла без три понајбоља играча. Душан Средојевић је одмарао због картона а Иван Нинић и Роберто Карваљо су били повријђени.

Градски стадион под водом

Због честе кише, која је ових дана падала на крајњем југо-истоку наше земље, проузроковала је пораст нивоа ријеке Дрине што је утицало на поплаву Градског стадиона у Зворнику. Најалармантније је било у четвртак и петак, када је стадион личио на један вели базен. То је утицало и на фудбалере Дрине, јер су своје редовне тренинге морали одрађивати на стадиону у Тршићу. То се већ дешава од како је стадион изграђен, очекивало се да овај проблем буде ријешен у његовој реконструкцији, прољетос, ипак због кашњења радова травњак је остао нетакнут.

петак, 12. новембар 2010.

Дрина гостује Сарајеву

Фудбалери Дрине, у суботу ће, изаћи на мегдан екипи Сарајева, у оквиру 14. кола Премијер лиге БиХ. Меч са једним од најбољих клубова у БиХ представља прави изазов за Зворничане. После побједе на свом терену против Славије, растерећени, без калкулација, супроставиће се екипи Сарајева.

У редовима Зворничана свјесни су да је Сарајево велики фаворит у овом мечу, и да скоро немају шта тражити на Кошеву, ипак, они не губе наду, и кажу да би предност, на страни Дрине, требала бити вјероватна премореност играча Сарајева од бројних утакмица у купу БиХ и лиги. Очекује се исто тако, да и бројне афере, које потресају ових дана клуб са Кошева, утичу на игру Сарајлија. У тиму неће бити Душана Средојевића, који ће паузирати због три жута картона. Тренер Војводић каже да има пар проблема са ситним повредама својих играча ал се нада да оне неће правити проблем сутра на утакмици.

Омладинци Дрине у полуфиналу купа БиХ

Након сениора, познати су полуфиналисти Купа БиХ и за омладинце јуниоре. На прољеће ће се у бубњу за полуфиналне сусрете наћи Дрина из Зворника, Зрињски из Мостара, Слобода из Тузле и Рудар из Какња.

Праву сензацију приредили су наши момци. Зворничани су елиминисали фаворизовани Широки Бријег, па ће Дрина бити једина екипа из Републике Српске међу четири најуспјешније у завршници омладинског јуниорског купа БиХ. Дрина је као домаћин савладала Широки Бријег 4:0, а у реваншу је било 1:1.

понедељак, 8. новембар 2010.

Омладинци поражени од Слободе на свом терену

Омладинци Дрине, у оквиру 13. кола омалдинске Премијер лиге БиХ, поражени су на свом терену, у обје конкеренције, од тузланске Слободе са 1:0. Јуниори су чак постигли и гол, али га је главни судија поништио правдајући се да лопта није прошла гол линију иако је било видно да је лопта ушла пола метра у гол гостију. У следећем колу Дрина иде у госте Звијезди из Градачца.

Кадети сада заузимају 7. мјесто на табели са укупно 12. бодова. Јуниори су на 4. мјесту са 19. бодова.

недеља, 7. новембар 2010.

Вукови о проблемима навијача


Није само зворнички фудбалски клуб у проблемима, од како је Дрина ушла у Премијер лигу БиХ, а и у финишу Прве лиге РС када је Дрина добрим играма показала да ће ући у  најаче такмичење БиХ оформила се група навијача Дрине под називом "Вукови 2010" који вијерно прате и навијају за зворнички клуб већ готово годину дана.

О проблемима са којима се они сусрећу, какав је однос са управом, тренером и осталом екипом, за портал www.infozvornik.com, рекао нам је један од навијача "Вукова".

субота, 6. новембар 2010.

Дрина поготком у 93. минути до нове побједе

Дрина је наставила побједнички низ на свом терену. Забиљежена је и трећа побједа у првенству што и даље оставља наду у опстанак Зворничана. Дрина је на свом терену славила против Славије из Источног Сарајева голом Огњена Ђелмића у 93. минуту утакмице.

Током првог полувремена видјели смо неколико сјајних прилика, Дрина је била нешто опаснија те највише пријетила ударцима из корнера. У 12. минути Иван Лазаревић је шутирао из слободног ударца но голман Славије Томовић успјешно брани. Славија је најбољу прилику имала половином првог полувремена, Регоје шутира из слободног ударца али лопту зауставља пречка. Дрина је имала добру прилику и у 16. минуту но опет ништа.

петак, 5. новембар 2010.

Нова борба за бодове


Фудбалери Дрине ће сутра, у новој борби за бодове, угостити екипу Славије из Источног Сарајева. Многи не знају, али између ова два клуба постоји ривалство још од 2006. године и финалне кошаркашке утакмице Прве лиге РС. Баш због тог ривалства очекује се једна сасвим одлична и квалитетна утакмица.

Тренер Војводић је за сада задовољан игром коју су његови изабранци показали у претходна два кола, против Вележа и Челика, и очекује да исту понове и сутра против Славија али и у осталим мечевима.

Утакмица за уживање

Многи Зворничани, а и Сарајлије (из источног дијела Сарајева), са великим ишчекивањем су чекали 13. коло Премијер лиге БиХ, и утакмицу између Дрине и Славије у Зворнику. За многе поменуте људе ова утакмица представља својеврсни дерби источне Босне, Српске... па чак и једна од важнијих утакмица цијеле лиге. Можда је за неке веће клубове и навијаче ова моја констатација смијешна, али свако има право на своју борбу, па тако и наша Дрина, њени навијачи али и сутрашњи противник Славија. Многи још увијек, поготово они који не живе на овом дијелу наше државе и не знају како се заправо створило ривалство ова два клуба. Ево овако.

четвртак, 4. новембар 2010.

Сви на стадион


Остало је још само 2 дана до утакмице са Славијом. Сви знамо каква је ситуација у клубу, једноставно клуб не смије да губи бодове на свом стадиону. Уз подршку са трибина, све је могуће. Иако ривал заузима завидно шесто мјесто на табели, то није баш прави одраз њиховог квалитета. Дрина дефинитивно има квалитет за побједу, помозимо ''плавим'' да узму нова 3 бода. Још један разлог више да дођемо на стадион свакако јесте податак да на стадион долази 100 навијача гостујућег клуба-популарних Соколова. А сви знамо какви су односи навијача из Зворника и навијача из Лукавице. Зато одвојите мало времена и дођите на стадион, јер уз подршку навијача све је могуће... Овај пут заборавите на кладионицу, европске лиге и дођимо на стадион... Ко жели да заједно са Вуковима навија и тако да велику подршку нашем клубу нека дође у парк поред новог маркета у 12.30 часова. Нека све грми...

среда, 3. новембар 2010.

Финиш опет кобан


Дрина је још једном остала без бодова голом који је примила при крају сусрета и то из једанаестерца.У Зеници је тријумфовао Челик послије велике борбе и сијасет шанси са обје стране. Једна непажња одбране Дрине омогућила је домаћем играчу Пурићу да избије сам пред Максимовића па га је овај ''срушио'' у казненом простору. И тако је опет ударац са бијеле тачке одлучио побједника.

- Права штета што из Зенице нисмо донијели бод. Били смо тако близу. Играли смо добро, концентрисано, све до тог кобног 81. минута. Овакве ствари би морали да елиминишемо па би нам било далеко лакше. Мислим да и ова игра охрабрује и да ћемо у идућим мечевима успјети да освајамо бодове, прије свега на нашем терену - рекао је тренер Дрине Дарко Војводић.

уторак, 2. новембар 2010.

Ненад Зечевић могуће појачање Дрине

Донедавни фудбалер требињског Леотара, Ненад Зечевић, могао би у зимском прелазном року појачати редове Дрине. Управа зворничког премијерлигаша не крије жеље да би у свом тиму вољела имати овог везњака, који има сигурно потребно искуство у наставку борбе Дрине за опстанак у прољећном дијелу сезоне.

Ненад Зечевић, рођен је у Новом Саду (Србија) 7. марта 1978. године, а бранио је боје многих клубова. Каријеру је почео 1996. године у новосадском Кабелу, послије двије године прелази у Војводину а последњи клубови, гдје је провео, били су му Рудар из Угљевика, Сарајево, Челик, Радник из Бијељине а провео је и једну сезону у иностранству, играјучи за пољски Виђев из Лоџа. 2007. године прелази у требињски Леотар гдје је играо све до прошле седмице када је управа клуба одлучила да га отпусти због отвореног сукоба са тадашњим тренером Вукашином Вишњевцем. Зечевић се трунутно налази у Новом Саду гдје чека да почне прелазни рок.

Омладинци нерјешено са Козаром

Фудбалери Дрине, у омладинским категоријама (кадети и јуниори), гостовали су у оквиру 12. кола омладинске Премијер лиге БиХ у Градишки, екипи Козаре. У обје категорије утакмица је забиљежена нерјешеним исходом. Кадети су водили са 2:1, али су пред сам крај утакмице примили гол и тако завршли са 2:2. Јуниори су такође играли нерјешено, али 1:1 у дербију кола групе сјевер.

Следећи меч, 13. кола, наши омладинци играју код куће са екипом Слободе из Тузле. Важно је напоменути да ће јуниори поново одиграти дерби кола а евентуалном побједом пришли би на само два бода заостатка првопласираној екипи, наравно, ако Звијезда не забиљежи побједу у гостима код Модрича Максиме. Утакмице се играју у недељу, 7. новембра.

понедељак, 1. новембар 2010.

Дрина поново оштећена

Само три седмице након што се "слегла прашина" са утакмице 9. кола Широки Бријег - Дрина, када је главни судија тог меча, Елдин Јакуповић, вербално напао наше фудбалере и након два мјесеца од оног срамног суђења на мечу 3. кола са Рударом у Приједору, и после још неколико утакмица на којима мање - више оштећен наш тим, екипа Дрине поново је оштећена у гостима. Овај пут ривал је био Челик.