среда, 29. децембар 2010.

Срећна Нова 2011. година

Фан Блог посвећен "ФК Дрина Зворник" свим навијачима и пријатељима Дрине прије свега жели пуно здравља и среће у новој 2011. години.

Желимо да нова година на спортском плану буде много успјешнија и да уз подршку вјерних навијача успијемо да остваримо зацртане циљеве.

Оно што би сви наши навијачи и сви чија срца куцају за Дрину жељела као поклон за нову годину је сигурно опстанак у друштву најбољих БиХ. Вјерујемо да ће га бити и да ће се жеље свих нас остварити.

Што се тиче нашег блога, он је тачно прије девет мјесеци, 28. марта 2010. године, започео са радом. Прије свега ради што бољег упознавања и презентације ФК Дрина, прво у Првој лиги РС а касније и у Премијер лиги БиХ. Током свог постојања, за само кратко вријеме, блог је посјетило око 24 000 људи. У наставку ове странице моћи ћете погледати кратку статистику посјета блогу, а ми се надамо да ће те нас и даље наставити посјећивати сада још и увећем броју а ми ћемо дати све од себе да управо овде добијете најсвјежије информације из ФК Дрина.

СРЕЋНА НОВА 2011. ГОДИНА

Ристић и Аћимовић пред одласком, ситуација у клубу тешка


Фудбалери Дрине припреме за прољећни дио шампионата почеће 10 јануара када је заказана прозивка на Градском Стадиону у Зворнику. Извјесно је да ће се на првом тренингу појавити неки нови играчи, али је још увијек непознаница колико ће играча који су јесенас наступали за зворничане,напустити клуб. Неки од првотимаца у току зимске паузе потражиће ангажман у клубовима Премијер лиге БиХ и Прве лиге РС, а као главни разлог наводе лошу финансијску ситуацију у клубу. За капитена Драгана Ристића заинтересован је Рудар Приједор, док ће други нападач Игор Аћимовић, вјероватно појачати редове прволигаша Подриња из Јање. Шеф стручног штаба Дарко Војводић вјерује да ће се финансијска ситуација у клубу поправити и да ће његова екипа на прољеће бити још јача.

среда, 22. децембар 2010.

Дрина се појачава за прољеће

На сједници Управног одбора ФК Дрина позитивно је ојцењен рад тренера Дарка Војводића и дата начелна сагласност за довођење појачања у току зимске паузе. Управа клуба ће покушати да задржи постојећи играчки кадар, те у свим линијама појача конкуренцију у тиму, како би Зворничани на прољеће покушали изборити опстанак.

Све ближи повратак Кикића у Дрину


Дрина је близу договора са фудбалером приједорског Рудара Александром Кикићем.Није искључено да у наш тим који је дебитант у елити у овом прелазном року појача још неколико играча.

- Наш примарни циљ је опстанак и због тога је неопходно да додатно ојачамо редове. Кикић је квалитетан фудбалер. Он је наше дијете и вјерујем да ће нам помоћи у испуњењу амбиција. Такође преговарамо са неколицином играча из Србије. Истовремено радимо на санирању штета на стадиону насталих током недавних катастрофалних поплава - рекао је предсједник ФК Дрина, Миодраг Јевтић

недеља, 19. децембар 2010.

Дрина после завршене полусезоне у Премијер лиги БиХ

После одигране полусезоне у Премијер лиги БиХ, екипа Дрине заузима претпоследње мјесто на табели са укупно 14 бодова, што је и даље оставља у трци за опстанком. Ипак, мало се ко надао да ће Дрина уопште и имати неке шансе за опстанак, јер је после седам кола имала само 1 освојен бод и била је закована за само дно на табели. Одласком тадашњег тренера Милета Милановића требало је да на ужарену тренерску клупу Дрине сједне млади фудбалски стручњак Дарко Војводић па да стигну и резултати тима у Премијер лиги БиХ. Доласком Војводића ситуација се и те како преокренула. Екипа је одмах у сусрету с Леотаром остварила првенац (2:1), а до краја јесење сезоне успјели су да фењер препусте Вележу и да са залихом од 14 бодова нешто мирније дочекају прољећну трку за опстанак у друштву најбољих.

среда, 8. децембар 2010.

Радан Муминовић, први пик Дарка Војводића, Карваљо oстаје?


Зворничани су крај јесени дочекали на претпоследњем мјесту са више него реалним шансама да и наредне године буду чланови елите.Дарко Војводић изразио је жељу за неколико појачања, а како каже у Дрини би најрадије волио видјети Радана Муминовића играча Пролетера из Теслића.

Колико знам, најава одлазака још увијек нема, мада ја лично неке играче небих пустио ни по коју цијену. Под знаком питања био је једино штопер Карваљо, али сам добио информацију да и он остаје у клубу, што ме веома обрадовало. Имамо оскудан играчки кадар и било би одлично када би се појачали са по једним квалитетним играчем у свакој линији. Лично највише бих волио када бим могао да доведем Радана Муминовића из теслићког Пролетера и настојаћу да то урадим већ ове зиме - рекао је Дарко Војводић.


уторак, 7. децембар 2010.

Душан Средојевић: Прољеће је наше

Aко се има у виду да су фудбалери Дрине послије седмог кола имали само један бод и били убједљиво приковани за дно табеле, претпосљедње мјесто на крају јесење полусезоне може се сматрати успјехом.
 
Имали су Зворничани проблема са играчким кадром на почетку припрема. Искусни нападач Драган Ристић прикључио се екипи само десет дана до почетка првенства, а Далибор Крезовић се дуго премишљао да ли ће продужити сарадњу са Дрином. У таквој атмосфери тренер Миле Милановић је обавио припреме са некомплетним тимом.

субота, 4. децембар 2010.

Градски стадион под водом


Поплаве су нанијеле велику штету спортским објектима у Зворнику. Градски стадион је под водом, али оволики ниво воде је незапамћен, многи тврде да откако је стадион изграђен ниво воде није достизао оволику висину.

Раде Вукић, секретар Дрине, истакао је да ова висина воде на стадиону није запамћена од изградње објекта и да је ово први пут да су просторије клуба поплављене.

четвртак, 2. децембар 2010.

Муминовић и Јовановић на мети Дрине


Иако прелазни рок још није почео управа Дрине вриједно ради како би ојачала тим за прољеће.На мети Дрине су Ђорђе Јовановић,млади нападач фочанске Сутјеске.За њега је заинтересовано неколико клубова,али како он сам каже највеће интересовање показао је управо наш клуб.Јовановић има уговор са Сутјеском до краја сезоне па средину може промијенити само ако споразумно раскине уговор са својим садашњим клубом.
Са друге стране Милан Муминовић,везиста ФК Борац из Бања Луке,затражио је раскид уговора са клубом.Велика је могућност да овог играча на позајмицу доведе баш наш клуб,који би тако преузео све обавезе из уговора овог играча.