понедељак, 28. фебруар 2011.

Меч Дрина - Будућност заказан за сриједу

На данашњој сједници, Комитет за такмичење Фудбалског савеза Босне и Херцеговине одлучио је да се одгођена утакмица 16. кола Премијер лиге између Дрине и Будућности игра 2. марта са почетком у 14 сати и 30 минута.



Двоструки аршини Зукановића

Извор: Фокус

Већ послије првог прољећног кола у Премијер лиги БиХ почеле су нечасне радње појединаца који воде ФСБиХ. Сама одлука да се играју утакмице првог кола била је ван свих резона, јер је пет стадиона било под снијегом и постојали су само минимални услови за игру. У суботу су због велике количине снијега на терену одложене утакмице у Тузли и Зворнику, али су на ова два меча примијењени двоструки аршини који су познати само предсједнику Такмичарске комисије БиХ, Сејди Зукановићу из Теслића, који је освједочени заштитник клубова из Федерације БиХ.

Мачке и фудбал!


Пише: Славко Басара (Глас Српске)

Фебруар је мјесец парења мачки и почетка фудбалског првенства БиХ, популарне Премијер лиге. Иако има најмање дана од свих 12 дијелова године у њему је живот буран, адреналин је на највишем могућем нивоу.

Ни Фебруар љета Господњег 2011. није изузетак!

Јаучу мачке, јаучу и људи у заједничкој кући фудбала из Сарајева. Све по традицији! А шта у томе има ново?

Одгођена утакмица Премијер лиге Дрина - Будућност

Извор: Глас Српске 

Због великог снијега који је у Зворнику падао непрекидно три дана, нису могли да се стекну нормални услови за одигравање утакмице 16. кола Премијер лиге БиХ Дрина - Будућност.
Управа и играчи Дрине учинили су све да очисте терен, у чему су у највећој мјери успјели, али због велике количине воде нису могли задовољавајуће да маркирају линије, па су делегат сусрета Миле Мандић из Козарске Дубице и главни судија сусрета Оливер Кожул из Широког Бријега предложили да о судбини утакмице одлучи Комитет за такмичење Премијер лиге.


недеља, 27. фебруар 2011.

Поново одложена утакмица Дрина - Будућност!

Одложена утакмица 16. кола између Дрине из Зворника и Будућности из Бановића која се требала играти данас у термину од 14.30 часова поново је одгођена, овај пут на неодређено вријеме. Капитен гостујуће екипе, јуче, није желио да потпише записник о одгађању утакмице за 24 сата, али ипак нови термин је заказан за недељу у исто вријеме. После одласка екипе Будућности кући стигао је допис да Будућност неће пристати на одигравање нове утакмице и да меч мора бити регистрован у корист Будућности резултатом 3:0.

субота, 26. фебруар 2011.

Меч се ипак одгађа за сутра, капитен Будућности није желио да потпише записник (фото)

Према првим информацијама меч против Будућности се одгађа.
Послије више излазака на терен од стране судија и делегата те капитена обје екипе одлучено је да се утакмица одигра сутра у истом термину.






Терен ће бити спреман за утакмицу?

Погледајте како је изгледао Градски стадион јутрос, вриједни радници комуналне службе и понеки члан навијачке групе "Вукови 2010" вриједно чисте снијег са терена неби ли га спремили за првенствени дуел између Дрине и бановићке Будућности. Утакмица је пред нама а на делегату је да одлучи шта даље. Од алата је кориштено шта је стгнуто, од лопата до трнспарената наше навијачке групе.
 


Тријумф императив


 Извор: Глас Српске

Фудбалери Дрине дочекују на старту прољећног дијела првенства Будућност из Бановића и практично, почињу борбу за опстанак. У редовима Зворничана нема дилеме - гости из Бановића немају шта да траже на стадиону крај Дрине.

Екипа је добро радила у току припрема, добро се појачала у свим линијама, и са оптимизмом дочекује утакмицу.

петак, 25. фебруар 2011.

Вукови "пристижу у помоћ", апел свим навијачима!


Вукови, сви који су у могућности сутра у 8 ујутро нека дођу на стадион и помогну у чишћењу стадиона. Утакмица се игра сигурно, а да би услови били што бољи, Вукови су одлучили да се ''активирају''. У овој акцији учествоваће и сам врх групе, зато молимо све чланове и симпатизере да ујутру дођу на стадион и помогну клубу. Из управе су нам изашли у сусрет и данас се причало о могућим одласцима Вукова на гостовање, те је тако из управе дато чврсто обећање да ће уколико се сутра једним дијелом помогне у чишћењу стадиона, обезбијeдити неопходна средства за финансирање гостовања навијача.


Дрина - Будућност ипак сутра!


Иако су временски услови у нашој земљи и више него лоши, 16. коло Премијер лиге Босне и Херцеговине неће бити одгођено. Комитет за такмичење Фудбалског савеза Босне и Херцеговине донио је одлуку да се 16. коло Премијер лиге Босне и Херцеговине игра у раније предвиђеним терминима, тачније сутра и прекосутра.



Премијерлигаши једногласно: "Коло треба одложити"

Челници Фудбалског Клуба Дрина, на адресу ФС БиХ послали су захтјев за одлагање утакмице 16. кола Премијер лиге против Будућности због лоших услова на стадиону у Зворнику. Предсједник клуба Миодраг Јевтић нада се да ће у савезу имати слуха за проблем и одобрити одлагање дербија зачеља, који је требало да се игра сутра од 14:30 часова.



четвртак, 24. фебруар 2011.

У суботу утакмица, Вукови сутра чисте стадион!

ФК Дрина обавјештава све симпатизере и навијаче да ће се утакмица 16. кола Премијер лиге између Дрине и Будућности из Бановића ипак играти у суботу од 14.30 часова.

Сутра у 10 часова, чланови клуба ће заједно са навијачком групом "Вукови 2010" почети чистити терен од снијега. Клуб такође апелује и моли све оне слободне грађане који могу да дођу сутра на Градски стадион у поменутом термину да придруже навијачима и да заједно очисте терен од снијега и тако га спреме за суботњу утакмицу. Као награда за све оне који буду на чишћењу снијега, из клуба најављују, биће слободан улаз за утакмицу са Будућности.

Дрина тражи одгађање, на потезу Н/ФС БиХ

Иако је јуче Такмичарска комисја Фудбалског савеза Босне и Херцеговине одлучила да ће се 16. коло Премијер лиге упркос лошим временским условима играти у предвиђеном термину, односно овог викенда, ипак постоји могућност о одлагању неких утакмица.




среда, 23. фебруар 2011.

За сада нема одгађања утакмице

Снијег који протеклих дана пада у Зворнику али и у остатку Босне и Херцеговине неће одгодити старт прољетног дијела Премијер лиге БиХ, који је заказан за 26. фебруар. Такве информације тренутно долазе из Фудбалског савеза Босне и Херцеговине.




150 000 КМ од општине Зворник

Општина Зворник за финансирање спортских организација и манифестација у 2011. години, издвојиће из буџета 550 000 КМ. Највише средстава добиће фудбалски клубови укупно 240 000 КМ, од којих највише иде ФК Дрина (150 000 КМ) и ФК Напредак (20 000 КМ). Средства ће се клубовима уплаћивати равномјерно према пуњењу буџета општине у текућој години. У односу на 2010. годину издвајања за спорт су повећана за 10 % и тада су износила 500 000 КМ. Повећање је највише услиједило због учешћа ФК Дрина у Премијер лиги БиХ.

уторак, 22. фебруар 2011.

Анализа зимског прелазног рока

Ако се по јутру дан познаје онда можемо бити сасвим задовољни урађеним у овозимском прелазном року. Дошло је десет нових фудбалера а отишло је девет. У припремним утакмицама биланс је 3:2, наравно, позитиван. Али кренимо редом.

На почетку прелазног рока за Дрину није кренуло баш најбоље. Многи су најављивали свој одлазак, што због неисплаћених плата, што због истека уговора и преласка у неке друге клубове. Тада клуб напуштају Огњен Ђелмић(Звијезда Градачац), капитен Драган Ристић (Звијезда Градачац), Ведран Паповић (Слобода Мркоњић Град), Предраг Протић. После дуих преговора њима се придружују Роберто Кауе Карваљо, Немања Обрадовић (Рад Београд), Дарко Кикановић (Јагодина), Игор Аћимовић (Подриње Јања), а Светозар Вукашиновић постаје нови члан Стручног штаба.

Будућност "мора" пасти!


Послије седам дана које су провели у Међугорју, фудбалери Дрине пуни оптимизма вратили су се у Зворник. На припремама је боравило 26 фудбалера, а првом погону су била прикључена и четири јуниора.

Све што је планирано у овој фази припрема је одрађено. Одигране су четири утакмице и постигнут половичан успјех.

Тренер Дарко Војводић истиче да је задовољан урађеним у Међугорју и да екипа спремно дочекује утакмицу у суботу са Будућности из Бановића.

понедељак, 21. фебруар 2011.

Све спремно за Будућност

Фудбалери Дрине, у недељу, вратили су се са седмодневних припрема из Међугорја, гдје су одиграли четири пријатељска меча. "Вукови" су побједили у сусретима с Кроацијом Сесвете (3:2) и Козаром (1:0), док су од Славије и Жељезничара поражени резултатом 1:2. Дрина има још неколико дана да се додатно на свом стадиону спреми за утакмицу првог прољећног кола, с Будућности из Бановића, која је за њу једна од најважнијих у другом дијелу сезоне. Тренер, Дарко Војводић, задовољан је припремама своје екипе и послом одрађеним у Међугорју.

"Зворнички Жигић" задужен за голове


Млади Милош Галин, који је ове зиме стигао у Зворник, биће један од највећих адута тренера Дрине Дарка Војводића. Овог двадесетогодишњака који је висок 198 центиметара већ су прозвали Николом Жигићем, јер растом и начином кретања умногоме подсјећа на репрезентативца Србије.

У опису радног мјеста Галина стоји да ће играти на мјесту најистуренијег играча у нападу. Самим тим, биће задужен за поготке, а он обећава да ће их бити и да ће својом игром оправдати позив у редове Дрине.

субота, 19. фебруар 2011.

Побједа за крај припрема

У последњој припремној утакмици, у Међугорју, фудбалери Дрине савладали су хрватског друголигаша Кроатиу Сесвете резултатом 3:2. Погодке за наш тим постигли су Игор Лежајић (2) и Мирослав Савановић (1). Сутра ујутро "плава експедиција" враћа се кући а већ у уторак би требали одиграти "генералку" у Бијељини против прволигаша Радника.

петак, 18. фебруар 2011.

Војводић задовољан

Осам дана пред почетак прољетног дијела премијерлигашке сезоне фудбалери Дрине имали су најјачу провјеру. Наиме, данас је у Међугорју актуелни првак БиХ, Жељезничар, резултатом 2:1 савладао Дрину, а након сусрета смо поразговарали са шефом струке зворничке екипе Дарком Војводићем.

На самом почетку разговора шеф стручног штаба Дрине, Дарко Војводић, осврнуо се на данашњи сусрет са Жељезничарем.

- Иако смо поражени, могу бити задовољан са оним што су моји изабраници показали. Одиграли смо сасвим коректно и мислим да нас Жељезничар није надиграо. Услови на терену нису били задовољавајући, а руку на срце, и судија је био пристран. Прилику сам пружио готово свим играчима и доиста ме нису разочарали. Голове смо примили из прекида и на томе морамо порадити. Још осам дана остало је до почетка првенства и мислим да ћемо спремни дочекати Будућност - каже Дарко Војводић

Козара увертира за Кроатију Сесвете


Дрина је јуче била успјешнија од јесењег првака Републике Српске Козаре (1:0) у пријатељском мечу. Једини гол постигао је Никола Мојовић, зимско појачање из Прoлeтера (Нови Сад), када је искоса са 15-ак метара приземним ударцем шутирао, а лопта се од стативе одбила у мрежу.

- За разлику од меча против Славије сад су ствари на терену изгледале много боље и сигурно је да ће форма ићи узлазном линијом - рекао је тренер Дрине Дарко Војводић.

Дрина следећу утакмицу игра данас за Жељезничарем из Сарајева у 15.30 часова. Наиме, Жељо је данас требао одиграти утакмицу против казахстанске екипе Тобола али је од те утакмице одустано. У суботу је планирана и последња утакмица у Међугорју против Кроатие из Сесвета која ће ''глумити'' Будућност из Бановића.

Хрватски друголигаш је јуче поражен од актуелног првака БиХ Жељезничара резултатом 4:3, па се очекује добар меч. "Генералка" је најављена је са бијељинским Радником за уторак у Бијељини.

четвртак, 17. фебруар 2011.

Преокрет Славије, Војводић задовољан


Фудбалери Дрине, који се од недеље налазе на припремама у Међугорју одиграли су прву од три планиране утакмице а укупно другу откако су 12. јануара започели припреме.

Тренер Дрине Дарко Војводић задовољан је оним што су његови изабраници приказали у контролном мечу против Славије упркос томе што су ''вукови'' након вођства поражени резултатом 1:2!

- Прво полувријеме, у којем су на терену биле прве екипе, ми смо добили с' 1:0, голом младог Милоша Галина. Играли смо баш онако како сам и желио, чврсто и јако, не дозволивши Славији ни тренутак доминације на терену, нити да запријети нашем голу. Били смо потпуно равноправни у свим сегментима, а у нападу смо створили неколико прилика и постигли тај један погодак - рекао је Војводић.

среда, 16. фебруар 2011.

Мирослав Савановић: Остајемо у Премијер лиги


Мирослав Савановић је у Зворник стигао као десето појачање, а по звучности имена, могло би се рећи и највеће појачање Дрине у зимском прелазном року. На првим тренинзима појавио се неколико дана прије одласка екипе на припреме у Међугорје, тако да је стигао површно да се упозна са методом рада тренера Војводића и потенцијалом екипе.

- Тренер Војводић успијева да из сваког појединца извуче максимум. У екипи је доста младих играча који ће уз неколико старијих и искуснијих бити носиоци игре. Не познајем довољно квалитет тимова у Премијер лиги, али оно што знам увјерава ме да Дрина има већи квалитет бар од неколико екипа и да ћемо сигурно изборити опстанак - рекао је Савановић.

понедељак, 14. фебруар 2011.

У Међугорје по форму


Фудбалери Дрине отпутовали су у Међугорје, гдје ће боравити седам дана у оквиру припрема за прољећни дио првенства у Премијер лиги БиХ.

Тренер Дарко Војводић, коме асистира Миленко Милошевић, одвео је експедицију од 26 фудбалера. Међу њима су десеторица новајлија и четири млада играча из јуниорског погона Дрине.

- Ово је једна нова фаза припрема, гдје нам је потребан добар терен, кога ћемо имати у Међугорју, мада смо и у Каракају радили са лоптом на солидном терену. Ово ће нам добро доћи да се мало и одморимо на десет дана до првенства. Ми смо до сада планирано одрадили на плану физичке снаге и сада нам слиједи фаза уигравања екипе и тражење такмичарске форме. Играчи мисле да им је ово лакша фаза, али ја мислим да је тежа, јер је теже трчати са лоптом него без ње - рекао је Војводић.

четвртак, 10. фебруар 2011.

Стигао Савановић, од недеље у Међугорју

Везни фудбалер Младог Радника из Пожаревца, Мирослав Савановић, од сриједе је нови играч зворничке Дрине. Савановић је у својој каријери још играо и за Борац из Чачка, Јагодину, Колубару и Млади Радник. Савановић има и интернационално искуство, играо је годину дана у швајцарској екипи Шам гдје је одиграо укупно петнаест утакмица и постигао два гола. Ово је укупно десети фудбалер који је у току зимске паузе стигао у редове Дрине, чији је једини циљ на прољеће опстанак у Премјер лиги. Ипак, из клуба најављују да на овоме неће стати и да ће покушати довести још једног нападача, за сада се преговара са Владимиром Каралићем, некадашњим фудбалером бањалучког Борца.

- Доласком Мирослава Савановића додатно смо појачали конкуренцију на средини терена. Овај играч има искуство играња у најквалитетнијој лиги Србије, а нама су у борби за опстанак потребни искусни играчи. Разговарамо још са некадашњим нападачем бањалучког Борца, Владимиром Каралићем и ако се договоримо, с њим бисмо закључили листу појачања - рекао је шеф стручног штаба Дрине, Дарко Војводић.

понедељак, 7. фебруар 2011.

Војводић задовољан


Послије дужег времена које су провели у трчању и у теретани, ради стицања физичке снаге, фудбалери Дрине одиграли су и прву контролну утакмицу. На одлично утађеном терену са вјештачком травом у бањи Врућици код Теслића савладали су екипу Слоге из Добоја, резултатом 3:1

Била је то одлична фудбалска представа у којој су бољи били Зворничани и заслужено славили, мада се и добојски првологаш представио у лијепом издању. Тренер Дарко Војводић је дао прилику свим играчима из првог погона, а изостали су једино лакше повријеђени Ненад Зечевић и Иван Нинић.

недеља, 6. фебруар 2011.

Најбољи фудбалер Дрине наставља каријеру у Раду


ОБРАДОВИЋ СЕ ВРАЋА У РАД
Дилема која је мучила љубитеље фудбала у Зворнику: гдје ће млади фудбалер Немања Обрадовић да настави каријеру - отклоњена је. Управа Дрине дала је зелено свјетло да Обрадовић може да се врати у свој матични клуб Рад, из кога је дошао на позајмицу у редове Дрине, протеклог љета.

- Обрадовић је био наш најбољи играч у јесењем дјелу првенства. Иако је играо на месту бека или везног играча, са четири поготка је најбољи стрјелац екипе. Нисмо хтјели да правимо сметње око повратка у Рад и желимо му да направи успјешну каријеру - објашњава Миодраг Јевтић, предсједник Управног одбора Дрине.

субота, 5. фебруар 2011.

Дрина рафално у првом полувремену (Дрина 3:1 Слога Добој)


Фудбалери Дрине одиграли су данас прву припремну утакмицу, ривал зворничком премијерлигашу била је добојска Слога, члан прве лиге Републике Српске. На терену са вјештачком травом у Теслићу Дрина је пружила више него добру партију. Судећи по ономе што су играчи Дрине данас показали, стиче се утисак да би Дрина на прољеће могла да игра веома добар и брз фудбал. Дрина је данас играла офанзивно, стварала шансе и оправдала улогу фаворита у данашњем мечу. Иако је ово тек прва утакмица, Зворничани су приказали веома добру игру што је само потврда доброг рада на тренинзима.

петак, 4. фебруар 2011.

Вукови ''лове'' опстанак

Тренер Дрине Дарко Војводић и сви фудбалери увјерени су да је опстанак у Премијер Лиги БиХ, могућа мисија! Зворнички ''вукови'', упркос претпоследњем мјесту на табели, кипте од самопоуздања, осокољени чак деветорицом нових играча, који ће појачати конкуренцију у тиму.

Играчи не крију да их је оптимизмом ''заразио'' тренер Војводић, који их је и убиједио да могу много боље од катастрофалног учинка у првих осам кола, када су освојили један једини бод. Његовим доласком ствари су се промијениле, па је тим који су сви већ били отписали у наредних седам кола освојио 13 бодова и побјегао са последњег мјеста, показавши да може да буде тврд орах свима, па и најјачим клубовима елите.

Војводић је већ на старту показао да је способан да у правом смислу те ријечи оправда свој надимак ''Војвода'', јер је на дебију побиједио Леотар са 2:1 и уписао први тријумф Зворничана у Премијер лиги. Послије тога тим је заиграо још боље и пружио неколико одличних партија које дају наду да ће Зворник и догодине имати представника у елити.

четвртак, 3. фебруар 2011.

Никола Мојовић на позајмици

Фудбалери Дрине настављају да одрађују припреме према плану за прољетни дио првенства БиХ.. Нове вијести из клуба су да су дефинитивно клуб напустили Немања Обрадовић (Рад) и Дарко Кикановић (Јагодина). Ново име у редовима Зворничана је дуго најављивани млади везњак, Прoлeтера из Новог Сада, Никола Мојовић. Поникао је у редовима Сутјеске из Фоче а касније је каријеру наставио у Војводини из Новог Сада. Иако се преговарало о потписивању уговора за Дрину ипак је остало само на договору о позајмици из Прoлeтера до краја ове сезоне. Шеф стручног штаба Дарко Војводић каже да је изузетно задовољан његовим доласком и да ће пуно значити екипи у наредном периоду.

- После одласка Дарка Кикановића сматрам да ће Мојовић бити још квалитетније рјешење на средини терена. Он је тренирао с Прoлeтером у првој фази припрема, па му неће бити тешко да се навикне на ритам тренинга. Очекујем да се прикључи екипи већ данас или сутра, а у току ове недеље вјерујем да ћемо комплетирати играчки кадар, јер у клуб треба да стигне још један нападач - нагласио је Војводић