недеља, 29. мај 2011.

Побједе омладинаца на крају шампионата (фото)

После јучерашњег краја сезоне за сениоре, данас је спуштена завјеса и на лигашки дио омладинске лиге. На Градском стадиону у Зворнику, у оквиру 27. кола "групе сјевер", Дрина је угостила Звијезду из Градачца и у оба меча је славила.




субота, 28. мај 2011.

Пораз за растанак

Дрина је данас као гост забиљежила свој 21. пораз у сезони и тако се растала са Премијер лигом БиХ. Бољи од ње био је Зрињски са 3:0. Пред око 400 гледалаца по изузетно спарном времену нисмо видјели нешто занимљиву утакмицу, ипак Мостарци су били бољи и заслужено славили.

У 8. минуту Зрињски долази до водства. Иванковић је упутио добар центаршут у шеснаестерац гостију гдје се најбоље снашао Миле Пехар који доводи Зрињски у водство. У 26. минуту биљежимо други гол за Зрињски. Јак шут према голу Дрине упутио је Миличевић а лопта одлази у десни дио гола Дрине за 2:0.

Дрина гост Зрињског

Данас од 17 часова на стадиону "Под Бијелим бријегом"  у Мостару фудбалери Дрине гостују осмопласираној екипи Зрињског. Уједно ће ово коло по свему судећи бити и опроштајно за Дрину јер се још ништа не зна ново у случају "Травник". Жеља је фудбалера Дрине да се достојно опросте од Премијер лиге, па ће зато покушати да остану непоражени у Мостару.

уторак, 24. мај 2011.

Баковић: Из УЕФА ништа није стигло

Настављамо да пратимо новонасталу ситуацију у којој наводно УЕФА тражи избацивање Травника из Премијер лиге БиХ због многобројних намјештања европских утакмица. Овог пута преносимо текст из Независних новина у којем говоре генерални секретар Н/ФС БиХ и предсједник НК Травник. Како смо раније сазнали, чека се само крај првенства па да се крене са разоткривањем свих оних који су учествовали у намјештању утакмица.У случају избацивања Травника из лиге највјероватније у лиги онда остаје клуб који освоји 15 мјесто у Премијер лиги а тренутно је то ФК Дрина а до краја шампионата је остало још једно коло. Слиједи цјелокупни текст из Независних новина.

понедељак, 23. мај 2011.

Потоп Дрине, како даље?

Нова бламажа фудбалера Дрине. Када су скоро сви заборавили онај катастрофални пораз од Широког Бријега и Травника у гостима услиједио је нови, можда и најгори, на домаћем терену Сарајево је било боље са 5:0. Екипа Дрине дјеловала је потпуно немоћно пред налетом Сарајлија а катастрофална тактика тренера Мићића додатно је дотукла ову подмлађену екипу, тако да би све осим пораза јуче можда било и незаслужено. За овај пораз као и за све остале најмање су криви фудбалери, који су се заиста својски трудили и прижељкивали побједу која би им, и поред испадања, бар донекле поправила расположење. У овом тексту говоримо о оним који су довели клуб пред руб пропасти.

Ново понижење (видео/фото)

Мало ко је очекивао после добрих партија против Челика и Славије убједљив пораз од Сарајева са чак 5:0. Али, можда су се фудбалери као и навијачи Дрине превише надали нова три бода, јер ипак треба имати у виду ко је наступао за Дрину као и претходне резултате, нарочито против Травника, Широког Бријега, Слободе, Леотара. Било је неких прилика али ипак све је то отишло у неповрат. Тужан опроштај од домаћих навијача док је с друге стране Сарајево могло да слави, осигуран је наступ у квалификацијама за Лигу Европе.

субота, 21. мај 2011.

Наставити низ побједа

Сутра од 17 часова на Градском стадиону у Зворнику, у оквиру предпоследњег кола Премијер лиге БиХ, састају се домаћа Дрина и Сарајево. Ово ће уједно бити и последњи меч Дрине пред домаћом публиком а жеља свих у табору "вукова" јесте побједа како би наставили серију добрих резултата. Дрина је направила двије узастопне побједе а сутра очекују трећу с тим да противник нимало није лак, ријеч је о екипи која се бори за Европско такмичење.

Омладинцима Дрине само бод против Борца

У 26. колу Омладинске Премијер лиге фудбалери Дрине гостовали су код бањалучког Борца гдје су освојили само један бод. Кадети су поражени резултатом 4:3 док су јуниори играли 0:0. За кадете Дрине два гола дао је Александар Илић, 15. укупно, док је један гол дао Енес Сачевић. За обје категорије Дрине играли су углавном фудбалери који нису имали прилику до сада наступати. Кадети су тако сада на шестом мјесту са 36. бодова док су јуниори на осмом са 29. бодова. Следеће и уједно последње 27. коло Дрина ће играти на свом стадиону против Звијезде из Градачца а утакмица се игра у недељу, 29. маја.

Травник лети из Премијер Лиге БиХ?


Извор: Пресс РС

Фудбалски савез БиХ чека телеграм из сједишта УЕФА којим ће бити потврђена усмена препорука да ФК "Травник" мора да буде избачен из Премијер лиге због намијештања пет мечева на припремама у Швајцарској 2009. године!

Ово за Пресс РС тврди добро обавијештени извор близак ФС БиХ, који истиче да је Травничане дефинитивно "закопао" Анте Шапина кога је суд у Бохуму осудио на пет и по година затвора због намијештања утакмица широм Европе и подмићивања играча, судија и једног функционера УЕФА. Шапина је током суђења устврдио да је заједно са својим главним сарадником Маријом Цвртком организовао и финансирао турнеју Травника по Швајцарској и договорио се с'њима да одиграју пет намјештених утакмица.задатак Травничана је био да играју онако како им Шапина каже да би он у кладионицама могао да подигне огромне улоге за "неочекиване" резултате.

четвртак, 19. мај 2011.

Ново изненађење Дрине (видео)

Фудбалери Дрине направили су још једно, пријатно, изненађење за све своје симпатизере и навијаче. Данас су као гости у 28. колу савладали екипу славије из Источног Сарајева са 1:0 те тако забиљежили другу узастопну побједу. Једини гол пао је у самом финишу првог полувремена а стријелац је био Душан Средојевић.

Прилика за млађе играче

Дрина данас има нову прилику да направи добар резултат иако резултатског императива нема. Гостује екипи Славије која је ријешила питање опстанка тако да се очекује један квалитетан меч у којем ће се сигурно видјети надигравање с ривалом. У првом мечу у Зворнику јесенас Дрина је славила са 2:1 иако је Славија на полувремену имала предност од 1:0. Тренер Дрине ову утакмицу види као прилику да поново пружи шансу млађим играчима од којих се очекује да понове игу као против Челика, док остали фудбалери вјерују да могу изборити позитиван резултат.

понедељак, 16. мај 2011.

Ћулум: Јуниори показали да имају квалитет

Дрина је коначно прекинула низ од десет узастопних пораза а побједу вриједну три бода донио је Данијел Ћулум у 56. минуту. То је уједно његов први гол у овој сезони. После утакмице сви фудбалери су били презадовољни урађеним послом а стријелац јединог гола, Данијел Ћулум, истиче у првом плану издање и борбеност јуниорског кадра.


недеља, 15. мај 2011.

Половичан успјех омладинаца (фото)

У 25. колу Омладинске Премијер лиге БиХ данас су омладинци Дрине дочекали Рудар из Приједора на Градском стадиону у Зворнику. Кадети су побједили са 1:0 а једини гол дао је капитен Дрине Жељко Крчмар. Јуниори су поново поражени и то идентичним резултатом као прошли пут - 2:0. Кадети су и даље на шестом мјесту са 36. бодова док су јуниори такође задржали исту позицију, осму, и имају 28. бодова. До краја првенства осталу су још два кола а следећи ривал и гостовање Дрине биће у Бања Луци код екипе Борца. Меч је на програму за седам дана.

Заслужена побједа Дрине (фото)

Фудбалери Дрине, помало изненађујуће, јуче су остварили побједу на свом стадиону против Челика из Зенице, финалисте Купа БиХ, и тиме прекинули низ од десет узастопних пораза у Премијер лиги БиХ. Побједа је више него заслужена а само чудо спасило је Зеничане да пораз не буде убједљивији. Општи је утисак да је Дрина јуче одиграла једну од најбољих утакмица сезоне.

субота, 14. мај 2011.

Нико не размишља о побједи

Фудбалери Дрине данас дочекују зенички Челик у оквиру 27. кола Премијер лиге БиХ. С нестрпљењем се чека крај једне од најнеуспјешних сезона у којој није испуњен главни циљ - сачуван премијерлигашки статус. Што је још горе, екипу су у овој полусезони напустили многи фудбалери а међу последњим је и Иван Нинић. Ипак, они који су остли у екипи желе да до краја све утакмице одиграју поштено. Свјесни су да је Челик фаворит и да ће му се тешко реванширати за онај пораз од јесенас када је Челик славио 1:0 из, помало, чудног једанестерца, али да се никад не предају унапријед.

четвртак, 12. мај 2011.

Дрина боља од Напретка

 Извор: rs-sport.org


У Доњем Шепку јуче је одиграна пријатељска утакмица између домаћег Напретка и премијерлигаша зворничке Дрине. Након 90. минута игре гости су славили резултатом 2:1, мада је домаћин након првих 45. минута имао предност.

среда, 11. мај 2011.

Нинић: Управа крива за лоше резултате Дрине


Фудбалери Дрине у Мостару доживјели су нови првенствени пораз од Вележа (0:2). Зворничанима је ово десети узастопни пораз, а четири кола прије краја остали су и без теоријских шанси за опстанак. Једини циљ тима из Зворника је да одигра све мечеве до краја сезоне, те да се у тим мечевима не обрука.

Послије утакмице у Мостару, екипу је напустио Иван Нинић који је као главни разлог одласка из клуба навео лошу финансијску ситуацију и хаотично стање у Дрини.



понедељак, 9. мај 2011.

Мићић: Имали смо неку игру али...

Фудбалери Дрине у 26. колу претрпјели су десети узастопни пораз, овај пут као гости од мостарског Вележа. То је био деветнаести пораз у сезони чиме су и званично потврдили своје испадање из Премијер лиге БиХ. Драган Мићић, тренер Дрине, свјестан је био да његов тим нијем имао шта тражити у Мостару и да је све осим пораза представљало праву сензацију, ипак, као и против Слободе, он похвалио залагање његових изабраника, поготово у првом полувремену.


Одиграно 24. коло омладинске лиге БиХ

У недељу је одиграно 24. коло Омладинске Премијер лиге БиХ. Омладинци Дрине гостовали су код вршњака Будућности из Бановића и остварили су половичан резултат. Кадети Дрине славили су са 2:1 а оба гола за Дрину дао је Александар Илић, најбољи стријелац лиге. Јуниори су други пут узастопно поражени, овај пут резултатом 2:0. Иначе, они су наступили без пет стандардних фудбалера који су дан раније играли за сениорски тим у утакмици против Вележа. Кадети су задржали шесто мјесто и сада имају 33. бода док су јуниори забиљежили пад за једно мјесто и сада се налазе на осмом мјесту са 28. бодова. Следећи ривал Дрине биће Рудар из Приједора. Утакмица се игра у Зворнику 15. маја.


субота, 7. мај 2011.

И званично у Првој лиги (фото)

Фото: сцспорт.ба
Фудбалери Дрине данашњим десетим узастопним поразом и званично су изгубили битку за опстанак у Премијер лиги БиХ. Бољи од Дрине био је мостарски Вележ који је уједно био и домаћин на данашњој утакмици. Прво полувријеме углавном је протекло у равноправној игри, да би пред крај Вележ успоставио потпуну теренску иницјативу.

Већ у 3. минуту Окић је имао добру прилику али Максимовић је био успјешнији. Недуго после тога и Дрина је запријетила преко Лежаића али сада брани голман домаћих, Оштраковић. До краја првог полувремена виђене су још двије добре прилике Вележа али се резултат није мијењао те се на полувријеме отишло са резултатом 0:0.

Нови пораз или изненађење

Екипа Дрине данас ће, у 26. колу Премијер лиге, гостовати екипи мостарског Вележа. Ради се о веома тешком гостовању у којем је Вележ апсолутни фаворит јер би побједом обезбједио опстанак у друштву најбољих. Дрина се већ помирила са својом судбином и ништа јој друго не преостаје него да се надиграва са Мостарцима за част и углед клуба. Утакмица почиње у 17 часова.

- У сусрету са Вележом чека нас готово немогућа мисија. Мостарци нису још обезбједили опстанак па ће у овој утакмици настојати да и ту дилему отклоне. На нама је да одиграмо за част и углед клуба, а резултат ће доћи сам по себи - каже Иван Лазаревић, фудбалер Дрине.


четвртак, 5. мај 2011.

Јевтић: Управа није крива за лошу ситуацију у клубу!

И фудбалери и Управа Дрине већ су се помирили да ће у наредној сезони играти фудбал у Првој лиги РС. Дрина је "прикована" за зачеље табеле, резултата нема а нема ни пара. Већ данима траје тихи "рат" на релацији Управа - фудбалери, који су потпомогнути навијачком групом "Вукови 2010.". Руководство клуба не спори да сноси дио одговорности, кажу да ће наћи средства да измире дуговања према играчима а предсједник клуба покушава кривицу пребацити на један број првотимаца.

среда, 4. мај 2011.

Слобода боља од Дрине (0:2)

Фудбалери Дрине претрпјели су девети узастопни пораз. Данас су на свом стадиону поражени од тузланске Слободе са 2:0. И док Слобода наставља битку за Европом наши фудбалери су већ давних дана спаковали кофере и чекају почетак нове сезоне у Првој лиги РС. Данас је била видна жеља за освајањем бодова али узалуд, неискуство, кондиција, погрешна тактика или можда неисплаћене плате, све је то скоро сигурно утицало на данашњи резултат, али не само данас него и у претходним утакмицама.

Одиграно 23. коло омладинских лига БиХ

Одиграно је 23. коло Омладинске Премијер лиге БиХ. У групи Сјевер Дрина је угостила екипу Травника. Кадети су славили са високих 5:0 док су јуниори изненадили те су поражени са 1:0. Кадети су на шестом мјесту са 30. бодова а јуниори су на осмом мјесту са 28. бодова. Следећи ривал Дрине је екипа Будућности из Бановића гдје ће играти као гости. До краја шампионата остало је још четри кола а Дрина је у генералном поредку тренутно на седмом мјесту са 57. бодова у односу на последњепласирану екипу Травника која има 32. бода.

Дрина - Слобода (17 часова)

Данас је на програму 25. коло Премијер лиге БиХ а фудбалери Дрине дочекаће тузланску Слободу на Градском стадиону од 17 часова.  После осам узастопних пораза скоро је сасвим сигурно да ће и данас бити исти исход против Слободе. Јесенас је Слобода на свом стадиону славила са 3:0, ипак тада је расположење у редовима Зворничана било потпуно другачије, у односу на данас, када је оптимизам, мотив... потпуно нестао.

уторак, 3. мај 2011.

Агонија се наставља

Јарановић у мечу против Будућности
Извор: СРНА


Отпуштањем петорице играча Фудбалског клуба Дрина из Зворника, настављено је расуло у овом клубу, који се такмичи у Премијер лиги БиХ. Управа клуба отпустила је недавно играче Јасмина Јарановића, Сандра Берића и Милоша Галина. Отпуштање играча Управа клуба правда чињеницом да је Дрина практично већ испала из Премијер лиге БиХ, те да има велика дуговања према Фудбалском савезу БиХ, играчима, као и велике трошкове за смјештај и храну фудбалера са стране.