четвртак, 29. мај 2014.

Праве се планови за Премијер лигу БиХ - циљ довести бивше фудбалере и средина табеле

Иако су до краја шампионата РС остала још два кола, нови првак Дрина полако се спрема за такмичење у Премијер лиги БиХ. Зворничани се после четири сезоне враћају у елитни разред БиХ фудбала, а како истичу сви у клубу пуно ће им значити то искуство из сезоне 2010/2011.


Управа клуба је свјесна чињенице да се финансијска конструкција мора затворити прије почетка првенства, те на почетку припрема у клуб морају довести адекватна појачања. Према првим најавама људи из управе као појачања ће се доводити бивши фудбалери Дрине који тренутно носе дрес неких од клубова Премијер лиге БиХ. Поред тих играча Зворничани ће вјероватно покушати да доведу неке од играча који би могли свакодневно путовати и за које не би било потребно обезбједити стан и храну. Шеф стручног штаба Дрине Драган Мићић истиче да је још увек рано разговарати на тему по јачања, али напомиње да екипу за наредну сезону треба формирати на почетку припрема.

Фудбалери Дрине помажу угрожене у поплавама

Поплаве су прекинуле фудбалска дешавања у Републици Српској, а због потопљеног терена фудбалери Дрине тренирају у дворани. Играчи и неколицина навијача зворничког премијерлигаша самоиницијативно су прикупили храну, воду, хигијену и одјећу и поклонили је угроженима од поплава у Бијељини.


У организацији Црвеног крста Зворник, а на иницијативу фудбалера Дрине у Зворнику је јуче одигран Хуманитарни турнир за помоћ угроженима од поплава. На турниру су поред домаћина Дрине учествовале екипе Компред-Тузла, Танго-И.Сарајево и Угљевик, па је публика могла видјети тренутно најбоље играче ,,петопарца“ у БиХ.

среда, 21. мај 2014.

Ново одгађање утакмица 25. кола Прве лиге РС

На основу Статута Фудбалског савеза Републике Српске, Комитет за хитна питања ФС РС разматрајући предмет елементарне непогоде (поплаве)  која је захватила Босну и Херцеговину, а која је утицала на одржавање фудбалских утакмица сталних такмичења, те цијенећи обавезе које се односе на наставак сталних такмичења ФС РС,  донио је одлуку да се утакмице 25. кола Прве лиге РС, а које су се према Одлуци Такмичарске комисије ФС РС требале одиграти 24. маја 2014. године, са почетком у 17 часова, одгоде.


Одгођене утакмице 25. кола одиграће се 31. маја 2014. године (субота) са почетком у 17 часова.

уторак, 20. мај 2014.

Црвена звезда ће бити гост Дрине?

Два кола прије краја првенства, Дрина из Зворника је надмоћно освојила по други пут титулу првака Републике Српске и пласирала се у Премијер лигу Босне и Херцеговине. Чека се званичан завршетак првенства, па да се прослави титула а одмах слиједе и припреме за такмичење у најелитнијем рангу Босне и Херецеговине.


Предсједник нашег фудбалског клуба Миодраг Јевтић каже да ће први задатак након завршетка првенства РС бити позив београдској Црвеној звезди да увелича прославу нове титуле.

петак, 16. мај 2014.

Одложена прослава титуле, нови термин 24. мај

С обзиром на веома лоше временске прилике, које су узроковале стање проглашења ванредне ситуације у више општина РС и БиХ, што је утицало на немогућност одигравања првентсвених фудбалских утакмица у Првој лиги, али и у другим лигама РС, Такмичарска комисија Фудбалског савеза РС одлучила је да све првенствене утакмице, а које се играју под окриљем овог савеза, одгоди за седам дана.



уторак, 13. мај 2014.

Ветерани Црвене звезде честитали ФК Дрина на освајању титуле

Ветерани фудбалског клуба Црвене звезде из Београда, на пропутовању за Власеницу, гдје ће присуствовати прослави уласка тамошњег фудбалског клуба у Прву лигу Републике Српске, боравили су на кратко у Зворнику.


Они су том приликом упутили честитку Фудбалском клубу Дрина на освајању титуле првака Републике Српске и улазак овог тима у Премијер лигу Босне и Херцеговине.

недеља, 11. мај 2014.

Дрина по други пут шампион РС!

Фудбалски клуб Дрина из Зворника по други пут је шампион Републике Српске и по други пут ће бити члан Премијер лиге Босне и Херцеговине.


Оно што су тренер Драган Мићић и фудбалери Александар Николић и Кикић говорили прије утакмице у Угљевику против последњепласиране екипе Рудара то су и остварили а остварили су побједу која им је била довољна за велико славље.

петак, 9. мај 2014.

Ускоро поново у функцији блог посвећен ФК "Дрина"


Од овог љета, ако Бог и срећа буду са нама, Дрина ће бити члан, по други пут, Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Послије великог пада и финансијских проблема који су задесили клуб послије испадања из поменуте лиге 2011. године наш клуб се за релативно кратко вријеме као феникс дигао из пепела и поново се вратио тамо гдје му је и мјесто - међу најбоље клубове БиХ.