субота, 10. април 2010.

Битка за прву позицију

Дерби сусрет Прве фудбалске лиге Републике Српске између БСК-а и Дрине из Зворника игра се у недјељу од 15.30 часова у Бањој Луци.

"Романтичари" су препустили водећу позицију на табели управо Зворничанима, а у овај меч улазе без досадашњег шефа стручног штаба, Дамира Шпице, који је добио отказ у петак, што је потврдио и генерални менаџер клуба Ермин Дедукић.

- Због лоших резултата у посљедње вријеме на састанку Управног одбора одлучили смо да раскинемо сарадњу са тренером Шпицом. Његов насљедник биће познат у скорије вријеме, а екипу би у недјељу требао водити помоћни тренер Зоран Драгишић - рекао је Дедукић.

Капитен Бањолучана Олег Дамјанић истиче да би његова екипа требала послије овог кола поново да заузме врх табеле.

- Утакмица са Дрином је дерби првенства пошто смо ми и они једини конкуренти за титулу. Надам се да ћемо уписати нову побједу и вратити прву позицију на табели. Зворничани су у серији добрих резултата, али мислим да немају шта да траже на "Чаирама". Истина је и то да овог прољећа имамо проблема са слабом реализацијом, али се надам се да ће у овој утакмици наши нападачи прорадити - истакао је Дамјанић.

Проблема са картонима нема нико у табору БСК-а док је једино неизвјестан наступ нападача Драгана Бенића који је имао проблема са повредом.

Побједом над Дрином ХЕ прволигаш из Зворника преузео је лидерску позицију са бодом предности у односу на будућег противника.

- Очекује нас веома тешко гостовање јер екипа БСК-а гаји шампионске амбиције као и ми. Игра и побједа над Дрином ХЕ даје нам за право да се надамо да можемо остати непоражени и да ћемо и даље бити лидер на табели. Радује нас да ћемо наступити комплетни, јер су се опоравили Милошевић и Николић, а Нинић је издржао казну због картона. У сваком случају, гледаоци ће имати прилику да виде два најбоља тима у првенству и једну добру утакмицу - рекао је капитен Дрине Светозар Вукашиновић.

(Глас Српске)

Нема коментара:

Постави коментар