недеља, 22. август 2010.

Олимпик заслужено до побједе

Дрина - Олимпик 1:3

Ни после четри кола фудбалери Дрине не знају за побједу. Поново су посустали пред крај утакмице што се може закључити да морају још доста порадити на физичкој спреми и снази. Такођер и одбрана тима је скроз лоша као и реализација што се може видјети из бројних прилика. Највјероватније ће и тренер Милановић потражити други мандат, али кренимо редом.


Пред око 1500 гледалаца Дрина је угостила сарајевски Олимпик, добру и чврсту екипу, која је најављивала и тријумф у Зворнику. Дрина је кренула офанзивно од прве минуте, ријешена да дође до прве побједе у најјачем БХ-а такмичењу. Међутим, у 3. минуту брза акција гостију, Нујић додаје лопту до Адиса Ћулова који сналажљиво шаље лопту у гол Дрине – 0:1. Послије примљеног гола Дрина је кренула на све или ништа и то је уродило плодом, у 15. минути домаћи су прошли по лијевој страни, на убачену лопту натрчава Огњен Ђелмић и шаље лопту ка голу Олимпика али се лопта одбија од голмана Лучића до Немање Обрадовића који закуцава лопту за 1:1. До краја полувремена виђене су још по три прилике на обје стране. Издвајамо прилику за Дрину у 25. минути, Драган Ристић се сам нашао испред Лучића али га није успио савладати. На другој страни сјајан шут Јешеа у 35. минути са око 30 метара, али лопта погађа пречку. Треба навести да је стријелац првог гола за Олимпик Адис Ћулов добио жути картон у 32. минуту.

Друго полувријеме нам такођер доноси обиље прилика. У 49. минуту Субашић и Копић су прокоцкали идеалне прилике за Олимпик. Послије тога, шансе су имали и домаћи, Никола Лазаревић има двије фантастичне прилике али промашује празан гол. Касније шансу има и Драган Ристић али и он се није најбоље снашао, његов шут блокира Никола Коларов. Око 80. минуте видан је пад игре и умор код домаћих што најбоље користе гости. У 80. минуту 1:2, Дијаго добија лопту шаље је Видовићу овај додаје до Суљевића који доводи своју екипу у вођство. Недуго после тога прави шок за домаће навијаче – 1:3. У 85. минути Дијего центрира до Родрига коме није било тешко да затресе мрежу Дрине за нову побједу Олимпика. У Зворнику је виђен одличан фудбал у коме су гости показали да су искуснији и да имају моћнији тим од Дрине. Иако за Дрину нису играли Иван Лазаревић и Дарко Кикановић то није оправдање за овако лошу игру Дрине. Утакмица је протекла без инцидената у фер и спортској игри и навијању. Навијачи су у пар наврата скандирали „Миле одлази“ као и „Управа напоље“ док биљежимо и аплауз играчима Олимпика на доброј приказаној игри.

Пише: Борис Г.























 






























Нема коментара:

Постави коментар