субота, 13. новембар 2010.

Велики бод из Сарајева

У оквиру 14. кола Премијер лиге БиХ, екипа Дрине кући доноси бод злата вриједан из дуела са Сарајевом. Као што је тренер Дарко Војводић и најављивао, највећа предност на страни Дрине требала би бити криза, која, ево већ неколико дана, тресе клуб са Кошева, то се и остварило. Дрина је чак могла да дође и до прве побједе на страни али само двадесетак секунди прије краја домаћи су изједначили, но кренимо редом.

Актуелна ситауација на Кошеву, као што се и очекивало, одразила се на игру Сарајева, који се данас, као велики фаворит, доста намучио  да "извуче" бод против Дрине. Зворничани су заслужено однијела бод и тако остварили одличан резултат што ће им много помоћи у борби за опстанак. Дрина је у ову утакмицу ушла без три понајбоља играча. Душан Средојевић је одмарао због картона а Иван Нинић и Роберто Карваљо су били повријђени.

Током читаве утакмице била је видна доминација домаћих на терену, што ни мало не чуди, јер ипак Дрина је у Сарајево дошла понајвише да брани свој гол а не да напада. У 8. минути на убачај Арсенијевића Авдић је са пет метара шутирао поред гола. Само шест минута касније непрецизан је био и Хамзагић, а у 32. минути Џакмић је шутирао у Горана Максимовића, баш као и Хамзагић четири минуте касније. Дрина је прву своју прилику имала у 40. минуту, али је Дарко Кикановић са свега пет метара неометан ошутао поред гола. Треба напоменути и да је капитен Дрине, Драган Ристић, половином полувремена напустио терен због повреде, њега је замјенио Бобан Ђерић.

У другом полувремену наставља се доминација домаћих но Дрина се успјешно брани. У 60. минуту Којашевић је извео корнер, али Авдић са пет метара није искористио слабу процјену Максимовића, па је шутирао поред гола. У 67. минути биљежимо нову прилику Дрине. Ведран Паповић је био у продору, а његов шут са 16 метара је погодио пречку. У истој минути Хамзагић је поново шутирао, али је Максимовић лопту избацио у корнер. Три минуте касније, Џакмић је са 20 метара погодио стативу. Ипак, када је почињао 3. минут надокнаде, изненадни шок за домаће, Дрина је погодила за 1:0. Немања Обрадовић је искористио кикс Хамзића и довео свој тим у водство. Ипак, како Дрина нема никад среће у самим финишима утакмице тао се одразило и овде. Само што су кренули са центра, домаћа екипа, изједначује на 1:1, стријелац изједначујућег гола био је Шћепановић.

На крају утакмице, тренер Дрине није крио задовољство освојеним бодом.

- Да нам је неко прије послака у Сарајево понудио бод, објеручке би га прихватили. Међутим, након шокантне завршнице, остаје нам жал за побједом. Можда су се моји играчи препали побијeдити Сарајево на Кошеву. Но, ипак, када све саберем и одузем, задовољан сам са освојеним бодом, јер у борби за опсатанак сваки нам бод много значи. С обзиром како се кретала ситуација на терену, мислим да је неријешен резултат најреалнији исход. Нама остаје да у наредном колу пред својим навијачима побиједимо Зрињски - каже тренер Дрине, Дарко Војводић.

САРАЈЕВО - ДРИНА 1:1 (0:0)

Стријелци: Шћепановић у 90+3. минуту (Сарајево); Обрадовић 90+2. минуту (Дрина).
Стадион: ''Асим Ферхатовић - Хасе'' на Кошеву.
Гледалаца: 1.500.
Судија: Дарко Обрадовић (Столац) 6,5.
Помоћници: Елвир Грабус (Столац) и Жељко Марић (Добој).
Жути картони: Џакмић (Сарајево); Кикановић, Паповић, Обрадовић (Дрина).

САРАЈЕВО: Хамзић 5, Арсенијевић 6, Требињац 5, Џакмић 5,5, Гутић 5,5, Мухаремовић 6, Нухић 5 (од 56. мин. Јаховић 5), Хамзагић 5,5, Авдић 5, Којашевић 5 (од 62. мин. Суљић 6), Шћепановић 6. Тренер: Мирза Варешановић.

ДРИНА: Максимовић 7, Обрадовић 6,5, Митровић 5,5, Кикановић 6,5, Михајловић 6, Лазаревић 5,5, Ристић - (од 24. мин. Ђерић 5,5 (од 90. мин. Аћимовић -), Крезовић 6, Паповић 6, Ђелмић 6, Ћулум 5,5 (од 51. мин. Јеремић 5,5). Тренер: Дарко Војводић.

Играч утакмице: Горан Максимовић (Дрина) 7.












1 коментар:

  1. Bravo plavi, zamalo pobjeda al jbg. vratiće se to vama sad u subotu protiv zrinjskog. Samo napadaj, nema predaje...

    ОдговориИзбриши