понедељак, 10. јануар 2011.

Војводић гледа ка опстанку


Фудбалери Дрине на прољеће ће покушати да изборе опстанак у Премијер лиги БиХ, те на тај начин испуне једини циљ који је пред њих поставила управа клуба. Зворничани ће с припремама почети 12. јануара, а још увијек није познато да ли је неко од играча напустио клуб, као и да ли ће нека појачања заиграти за Дрину у другом дијелу сезоне. Управа клуба је преговарала с неколико фудбалера, а најближи преласку у редове премијерлигаша из Зворника су Радан Муминовић, Александар Кикић и Игор Лежајић. Тренер Дарко Војводић, вјерује да његова екипа може изборити опстанак.

- Припреме ћемо можда помало симболично почети 12. јануара у 12 часова, а једини наш циљ биће опстанак у Премијер лиги. На првом тренингу очекујем да се појаве сви фудбалери који су јесенас играли за Дрину као и неки играчи који ће бити права појачања. На прољеће не рачунам на Предрага Протића, док ће Светозару Вукашиновићу бити понуђено мјесто у стручном штабу. Од појачања готово извјесно долазе Радан Муминовић и Игор Лежајић, док Александар Кикић треба да ријеши папире у Приједору. Први дио припрема обавићемо на нашем стадиону и радићемо на повратку снаге и кондиције код играча. На прољеће ће главна одлика екипе бити физичка припремљеност и борбеност, па се надам да ћемо успјети у намјери да сачувамо статус премијерлигаша - рекао је Војводић.

Кормилар Дрине истиче да се сви фудбалери морају појавити на прозивци без обзира на то да ли ће остати или напустити клуб.

- Финансијска ситуација у клубу није баш најсјајнија, али тако је у готово свим клубовима који се такмиче у Премијер лиги БиХ. Знам да имамо играча који нису задовољни, међутим сви морају да схвате да треба да се понашају професионално и појаве се на прозивци. Послије тога биће обављени разговори са свим играчима и имаћемо праву слику с којим играчким кадром улазимо на прољеће. Без обзира на све проблеме које имамо очекујем да Дрина избори опстанак јер смо дошли близу жељеног циља и била би права штета да испаднемо
- истакао је Војводић.

Везиста Дрине Данијел Ћулум истиче да су играчи Дрине спремни да дају свој максимум у прољећном дијелу првенства како би екипа изборила опстанак.

- На прозивци ћемо вјероватно имати разговор с људима из управе  јер су дуговања према играчима двије и по плате. Имамо обећање да ће сва дуговања бити исплаћена, па вјерујем да ће све бити ријешено на најбољи могући начин како би се што прије усријесредили на припреме и тренажни процес. Надам сер да ће сви у клубу дати свој максимум, те да ћемо на прољеће испунити једини циљ а то је опстанак у лиги - закључио је Ћулум.

Нема коментара:

Постави коментар