среда, 4. мај 2011.

Слобода боља од Дрине (0:2)

Фудбалери Дрине претрпјели су девети узастопни пораз. Данас су на свом стадиону поражени од тузланске Слободе са 2:0. И док Слобода наставља битку за Европом наши фудбалери су већ давних дана спаковали кофере и чекају почетак нове сезоне у Првој лиги РС. Данас је била видна жеља за освајањем бодова али узалуд, неискуство, кондиција, погрешна тактика или можда неисплаћене плате, све је то скоро сигурно утицало на данашњи резултат, али не само данас него и у претходним утакмицама.

Од почетка утакмице Дрина је кренула офанзивно, и као што рекосмо, са жељом да се освоји бар бод. У 22. минути прва добра прилика на утакмици. Рустемовић је шутирао али голман Слободе брани и избацује лопту у корнер. У 28. минуту покушао је и Нинић али лопта одлази преко гола. Слобода је озбиљно запријетила тек у 45. минуту када је Бекић шутирао са око 12 метара, али његов шут зауставио је Максимовић. У другом полувремену Слобода је боље отворила утакмицу. У 54. минути Раца има сјајну прилику али голман Максимовић још боље брани. Само двије минуте касније Бекић има добру прилику али поново сјајни голман Дрине зауставља лопту.

У 71. минуту ипак Максимовић није могао боље реаговати. На набачену лопту, са десне стране, у шеснаестерцу Дрине највиши у скоку је Мујић који главом шаље лопту у гол домаћих. Коначан резултат поставио је Бекић у 79. минуту када је у једној полуконтри изашао сам пред Максимовића и погодио за 2:0.

- Одиграли смо најбољу утакмицу овог прољећа и штета је што нисмо освијили бар бод. У два наврата нисмо имали довољно присебности али ни спортске среће. Мислим да смо задовољили и публику која нас не напушта иако немамо шансу да очувамо статус премијерлигаша - рекао је млади нападач Дрине Слободан Ђурић.
 
Оно што је сигурно добро у овом поразу и што треба похвалити је наступ неколико јуниора, не само данас, него током читаве ове сезоне. Игру коју су показали и коју показују наступом у сениорском тиму Дрине момци као што су Слободан Ђурић, Радован Васић, Бобан Ђерић, Дино Рустемовић итд. говори да се Дрина не мора бринути за своју будућност и да ће овакви фудбалери сигурно бити окосница неког новог тима у наредном периоду. Надамо се само да због неспособних људи из Управе Дрине, који упорно одбијају да напусте челна мјеста у клубу, упркос свим овим поразима, који су клуб довели на руб пропасти, ови млади момци неће потражити ангажман у неком другом, боље ситуираном, клубу који зна шта значи добра школа младих фудбалера.

Дарко Војводић на трибини

Данашњој утакмици присуствовао је и бивши тренер овог клуба, Дарко Војводић, кога су сви навијачи поздравили аплузом, присјечајући се свих добрих резултата јесенас. Иначе, Војводић је и бивши фудбалер Слободе.

Дрина – Слобода 0:2 (0:0)

Стријелци: 0:1 Мујић у 71', 0:2 Бекић у 79';Стадион: Градски у Зворнику; Гледалаца: 150; Судија: Огњен Ваљић (Бања Лука) 7;  Жути картони: Михајловић, Нинић, Крезовић, Савановић (Дрина), Гаварић (Слобода).

Играч утакмице: Амер Бекић (Слобода) 7,5

ДРИНА: Максимовић 6, Средојевић 6,5 (од 77. минута Ђерић - ), Кутлачић 6, Иван Лазревић 6, Михајловић 6,5, Пребирачевић 5,5, Ђурић 6,5, Крезовић 6 (од 75. минута Савановић - ), Рустемовић 6, Нинић 5,5 (од 71. минута Васић - ), Ћулум 6. Тренер: Драган Мићић.

СЛОБОДА: Мујкић 6,5, Николић 6,5, Ефендић 6,5, Раца 7, Јогунџић 7, Гаварић 7, Чехајић 7 (од 64. минута Залетић - ), Бошњак 6,5, Ам. Бекић 7,5, Мујић 7 (од 86. минута Дракул - ), Малкић 6,5. Тренер: Ибрахим Црнкић.






Нема коментара:

Постави коментар