понедељак, 30. јун 2014.

Дрина започела припреме, нова појачања Александар Илић и Бобан Ђерић

Иако је било планирано да се фудбалери Дрине пред почетак нове сезоне окупе 23. јуна, то је ипак учинјено са пет дана закашњења. На првој прозивци коју је обавио шеф стручног штаба Драган Мићић појавила су се 22 фудбалера.

Оно што је новина јесте да је клуб добио два нова, или боље речено стара, играча. Ради се о Александру Илићу, који је посљедњу сезону наступао у Истри из Пуле, и Бобану Ђерићу који се вратио из Леотара.

Најављено је да би премијерлигаша из Зворника могао појачати искусни штопер Марко Јевтић, док су близу доласка Никола Радојичић, Дејан Узелац и голман Филип Ерић. У уторак на пробу долазе и два играча из Јужне Кореје који ће са екипом тренирати наредних седам дана и уколико задовоље, остаће у Зворнику.

Кормилар Дрине задовољан је играчким кадром са којим је почео припреме, а као главни циљ за наредну сезону истакао је опстанак у елити и афирмацију млађих играча.

"На прозивци су се појавили играчи који су најзаслужнији за пласман у Премијер лигу БиХ и два повратника у клуб са којима у нападу добијамо пуно. На почетку припрема радићемо на нашем терену два пута дневно у комбинацији са теретаном. Тај режим потрајаће до одласка на десетодневне припреме у Крупањ, који је планиран између 10. и 15. јула. У наредних неколико дана прикључиће нам се неколико појачања, па без обзира на кашњење у почетку припрема, сигурно ћемо спремни дочекати почетак сезоне", рекао је Мићић.

У припремном периоду планирано је да Дрина одигра шест утакмица, а први контролни сусрет играће на свом терену 5. јула против Доњег Срема.

Капитен Горан Максимовић вјерује да ће његова екипа наредне сезоне изборити опстанак у лиги, али и да ће у Зворнику бити створен стабилан премијерлигаш.

"Екипа је спој младости и искуства, а сигурно посједује квалитет за елитно такмичење. Млади играчи су старији за годину, па ће им то донијети додатну мирноћу. Нисмо толико неискусни, јер су готово сви наши играчи већ играли у Премијер лиги", нагласио је Максимовић.

Александар Васић у стручном штабу

Тренер Мићић имаће два помоћника у стручном штабу. Поред Светозара Вукашиновића, за другог помоћника, који ће у наредном периоду водити и млађе категорије, именован је дугогодишњи првотимац Дрине Александар Васић.

Завршено реновирање свлачионица, прес-центар и ложа за новинаре

На Градском стадиону у Зворнику завршено је реновирање свлачионица, прес-центар и ложа за новинаре, док би у наредних неколико дана требало да буде завршена ВИП ложа.

Предсједник Миодраг Јевтић истакао је да ће до почетка такмичења бити завршени сви радови и да ће стадион испуњавати све услове за играње у елити.

"У наредној сезони главни циљ нам је да изборимо опстанак у Премијер лиги. Надамо се да ће, поред локалне управе, још неки спонзори ући у клуб и да ћемо успјешно затворити финансијску конструкцију", рекао је Јевтић.

Нема коментара:

Постави коментар