недеља, 15. август 2010.

Нови пораз Дрине

 Рудар Приједор - Дрина Зворник 1:0

У 3. колу Премијер лиге БиХ, у Приједору су се састали домаћи Рудар и Зворничка Дрина. Од првог минута и једна и друга екипа је кренула силовито на противнички гол. У 4. минуту и прва права прилика, фудбалер домаћих Стјепић додао је лопту до Жерића а овај шутира са ивице шеснаестерца али Максимовић лопту избија у корнер. У 9. минути прилика и за Дрину, покушава Никола Лазаревић из слободног ударца са 30-ак метара, Трипић је несигуран али је зато одбрана Рудара на задатку. До краја полувремена биљежимо по још једну добру прилику на обје стране терена.

Друго полувријеме доноси нам и први црвени картон код Дрине, наиме, у 47 минуту Кикановић је стартовао на једног фудбалера домаћих а судија му је показао други жути аутоматски црвени картон, утисак је да је можда ово било и престрого од стране судије Первана. Од тог момента играчи Дрине се повлаче и одлучни су да ипак сачувају резултат 0:0. У 76. минуту капитен Рудара Котаран додаје лопту Деспотовићу у казненом простору на њега је налетио Иван Лазаревић а судија Перван показује на бијелу тачку. А да то није све од Первана, показује и чињеница да је и Лазаревићу показао други жути тј. црвени картон можда и у овом случају престрого. Бркић намјешта лопту и шутира али одлични голман Дрине, Максимовић сјајно брани. Од тог момента напади Рудара су се појачали док је Дрина „бункером“ покушавала спасити 0:0 алки је и сасвим разумљиво узимајући у обзир са колико је играча наставила меч. У 85. минути „резервиста“ домаћих, Љељак, постиже погодак, али након бурних протеста код помоћног судије од стране гостију ипак се поништава и лопту Перван додјељује Дрини. Ипак се на крају испоставило да је Љељак гол постигао руком. И коначно када је све требало бити готово, у судијској надокнади, Саша Ковачевић са око 20-ак метара шутира у доњи лијеви угао Дрине и погађа за 1:0 и нову побједу Приједорчана. Утакмици је присустовало око 1 500 гледалаца међу којима и 30 –ак навијача Дрине, популарних „Вукова“ али нису ни домаћи остали дужни па је тако и њих бодрило око 150 навијача „Alcohol Boys-а“. Треба истаћи да су и једни и други коректно и фер навијали за своје екипе.

Можда је и једина црна тачка на овом сусрету био судија Аднан Перван који је у многоме покварио овај меч и само је питање шта би било да није, у многоме сасвим незаслужено, исључио двојицу фудбалера Дрине, али питања и казне остављамо људима из савеза у које се надамо да ће коначно средити стање у нашем фудбалу и овој лиги.














1 коментар:

  1. Pa nije nas bilo bas 150,ali bilo nas je preko 80 sigurno...svaka vam cast na gostovanju i na zajednickoj prozivci za Kosovo i RS...

    ОдговориИзбриши