понедељак, 20. септембар 2010.

Шести узастопни пораз Дрине

Фудбалери Дрине ни након седмог премијерлигашког наступа не знају за сласт побједе. Овај пут, очекивано су поражени од актуелног шампиона, екипе Жељезничара која је славила с 2:0.



Домаћи су отпочели офанзивно од прве секунде и одмах у 2. и 3. минути запријетили преко Зајка Зебе који прво погађа вањски дио мреже, а онда из слободног ударца ставља на муке голмана Горана Максимовића, који успијева скренути лопту у корнер. У 22. минути било је 1:0 за домаћина, када се у гужви пред Максимовићевим голом најбоље снашао Срђан Савић. Жељезничар је ријешио питање побједника у 47. минуту. Зајко Зеба је топовски је шутирао са двадесетак метара, лопта је погодила једног од одбрамбених играча Дрине, промијенила правац путање и завршила иза Максимовићевих леђа. У 58. минути Лазар Поповић је маказицама захватио лопту која је погодила вањски дио мреже. Зворничани су могли вратити резултатску неизвјесност у 79. минути, али Драган Ристић са ивице шеснаестерца шаље лопту право у Ибрахима Шехића, а у 88. минуту резервиста Ведран Паповић замало је био непрецизан.

- Прије свега бих честитао Жељезничару на гостопримству, фер и коректној игри, те потпуно заслуженој побједи. Морам честитати и мојим играчима који су дали све од себе на терену и једино ми је жао што нисмо постигли макар један гол на крају, а мислим да је било прилика. Нисмо се отварали, јер знамо како је Леотар прошао на Грбавици по том питању. У понеђељак ће за тренера бити именован Дарко Војводић, бивши играч Слободе и тренутно тренер Прoleтера из Теслића. Ми ћемо покушати изборити опстанак и сигурно да се нећемо предавати. Нада задња умире - казао је Миленко Милошевић, помоћни тренер Дрине и уједно играч Зворничана, који би од понеђељка требали именовати новог тренера.

ЖЕЉЕЗНИЧАР - ДРИНА 2:0 (1:0)


Стријелци: Савић у 22. и Зеба у 47. минуту (Жељезничар).
Стадион: Грбавица у Сарајеву.
Гледалаца: 2.000.
Судија: Оливер Кожул (Широки Бријег) 7.
Помоћници: Елвир Грабус (Травник) и Драган Керановић (Приједор).
Жути картони: Керла, Поповић, Ровчанин (Жељезничар); Лазаревић (Дрина).

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Шехић 7, Б. Чолић 6,5, Станић 6,5, Керла 6,5, Мешић 6, Сврака 6, Савић 6,5, Поповић 6, Е. Чолић 6, Зеба 7 (од 83. мин. Перак -), Ровчанин 6,5 (од 63. мин. Вишћа -). Тренер: Амар Осим.

ДРИНА: Максимовић 6, Обрадовић 5,5 (од 87. мин. Јеремић -), И. Лазаревић 5,5, Кикановић 5,5, Михајловић 5,5, Карваљо 5,5, Средојевић 5,5, Крезовић 5,5 (од 73. мин. Паповић -), Ђелмић 5,5, Ћулум 5 (од 58. мин. Нинић 5), Ристић 6. Тренер: Тренер: Бојан Трипковић.

Играч утакмице: Зајко Зеба (Жељзеничар) 7.

извор: rs-sport.org 

  



























































































Нема коментара:

Постави коментар