среда, 2. март 2011.

Дрина славила против Будућности (фото)

Дрина - Будућност 2:0 (2:0)

Иако је и данас терен Градског стадиона у Зворнику био прекривен снијегом, посљедњи сусрет 16. кола Премијер лиге, у којем је домаћа Дрина угостила Будућност, ипак је одигран. Сусрет Дрине и Будућности требао је бити одигран још у суботу, но због временских услова, или боље речено неуслова, пролонгирана је за сриједу.


У петој минути Данијел Ћулум центрира у петерац гостију, ипак одбрана Будућности добро реагује и избацује лопту даље од свог гола. У 12. минути Дрина је стигла до предности. Иван Нинић је прошао по страни, потом упутио повратну лопту на неких десетак метара од гола гостију, а Никола Лазаревић прецизним ударцем матирао Муриса Хусића. Гости су након примљеног гола преузели инцијативу, те су једном и запријетили преко Јахића. Ипак, домаћи навијачи радовали су се и у 25. минути, када је Игор Лежајић погодио за 2:0. Лежајић је изашао сам пред Хусића, али тек из другог покушаја лопту смјестио у мрежу.

Бановићани су до краја првог дијела имали два - три покушаја ка голу домаћег голмана Горана Максимовића, но резултат на семафору се није мијењао. Милош Галин је, заправо, затресао још једном мрежу гостију, но претходно је играо у недозвољеној позицији и гол је оправдано поништен.

Управо је Галин у 60. минути снажно тукао искоса с десне стране, а лопта одсјела на стативи Хусићевог гола. Десет минута касније резервиста Јасмин Јарановић, који је раније замијенио Галина, са петнаестак метара из добре позиције пуца поред гола, а у 71. минути добио је јавну опомену због симулирања у противничком шеснаестерцу.

До краја утакмице није било изгледнијих прилика, па Зворничани славе вриједна три бода и најављују борбу за опстанак. Дрини је ово иначе пета узастопна домаћа првенствена побједа, док Будућност шест утакмица није славила на гостујућем терену.

Треба споменути и детаљ пред сам крај утакмице када је утакмицу због повреде рамена морао напустити Никола Пребирачевић, према првим информацијама Пребирачевић ће у наредне 4 седмице носити гипс.

- Честитам својим играчима, ухватили смо опет прикључал који нам је потребан. Још увијек су нам шансе 30 % као што сам говорио, међутим, апсолутно сам задовољан побједом, задовољан сам залагањем, честитао бих фудбалерима Будућности на фер и коректној утакмици - Дарко Војводић, тренер ФК Дрина Зворник





























Пише: Борис Голубовић

13 коментара:

  1. Анониман2. март 2011. 18:13

    Svaka cast momcima i Vojvodicu na ovoj pobjedi.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2. март 2011. 18:16

    Samo napred momci.Svaka cast za igru i borbenost. U subotu po tri boda u Banja Luku.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман2. март 2011. 18:25

    мислим да ће нам борац дати 1 бод...реално најјачи је у нашол лиги то је показао и у овом колу против широког...хоће лл бити каквих слика од вукова?

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман2. март 2011. 18:26

    ima li slika od Vukova?

    ОдговориИзбриши
  5. Нажалост неће али обећавам од следећег домаћинства у Зворнику да ће бити нешто, имам једну слику Вукова од данас али то ћу највјероватније сутра поставити.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман2. март 2011. 18:39

    Koji je bio sastav drine?

    ОдговориИзбриши
  7. Максимовић - Митровић, Пребирачевић (Јеремић), Зечевић - И. Лазаревић, Крезовић, Нинић, Н. Лазаревић (Савановић) - Ћулум, Лежајић, Галин (Јарановић)

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман2. март 2011. 19:37

    dobar je ovaj Prebiracevic..extra..steta sto je povredjen..oporavice se brzo..nadajmo se..sa njim je odbrana sigurna

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман2. март 2011. 20:20

    Prebiračević 4 sedmice u gipsu! :S

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман2. март 2011. 20:25

    mozda ce se junacke rane zaceliti ranije

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман2. март 2011. 21:34

    bebac je bio najbolji

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман2. март 2011. 22:26

    Bebac i Culum najbolji:)))

    ОдговориИзбриши