недеља, 19. децембар 2010.

Дрина после завршене полусезоне у Премијер лиги БиХ

После одигране полусезоне у Премијер лиги БиХ, екипа Дрине заузима претпоследње мјесто на табели са укупно 14 бодова, што је и даље оставља у трци за опстанком. Ипак, мало се ко надао да ће Дрина уопште и имати неке шансе за опстанак, јер је после седам кола имала само 1 освојен бод и била је закована за само дно на табели. Одласком тадашњег тренера Милета Милановића требало је да на ужарену тренерску клупу Дрине сједне млади фудбалски стручњак Дарко Војводић па да стигну и резултати тима у Премијер лиги БиХ. Доласком Војводића ситуација се и те како преокренула. Екипа је одмах у сусрету с Леотаром остварила првенац (2:1), а до краја јесење сезоне успјели су да фењер препусте Вележу и да са залихом од 14 бодова нешто мирније дочекају прољећну трку за опстанак у друштву најбољих.

Тешко да би се неко прихватио рада у клубу који је на средини премијерлигашког каравана био отписан. На срећу љубитеља најважније ствари на свијету, појавио се Дарко Војводић, који се храбро упустио у вођење тада отписаног тима. Најзаслужнији за долазак Дарка Војводића, како истиче и сам Војводић, на тренерску клупу Дрине јесте начелник општине Зворник, Зоран Стевановић, дугогодишњи пријатељ Дарка Војводића.

Послије првог дијела такмичења јасна је слика на којој се види који ће се тимови уз Дрину борити за очување премијерлигашког статуса. Евидентно је да су најугороженији мостарски Вележ и Будућност из Бановића. Можда се у ту причу укључила и Звијезда из Градачца која је мало поклекнула у финишу јесење сезоне и која је сада дошла у нешто тежу ситуацију. Ипак, Дринина предност може бити што већ у првом прољећном колу дочекује Бановићане, уколико их добије, изједначиће се бодовно са њима, а пошто је њен први дуел завршен ремијем (1:1), у случају да на крају имају исти број бодова, Дрина ће бити у предности.

Не знам да ли неко од играча може посебно издвојити као најбољи, готово сви су давали свој максимум на терену. Ипак, ако би баш морао, онда су то: Немања Обрадовић, Огњен Ђелмић, Дарко Кикановић, Бразилац Роберто Карваљо, Бојан Михајловић, који је уз Драгана Ристића одиграо свих 15 мечева, те провјерени голман Горан Максимовић. Од њих се такође И на прољеће очекује да играју и боље, баш као и од осталих који буду на списку првотимаца. Дрина има млад и перспективан тим, управа одлично функционише и с неколико појачања која би у Зворник требало да стигну на прољеће, гарантовано Дрина ће остати премијерлигаш. Фудбалери су тренутно на одмору, а прозивка ће бити обављена средином јануара, када ће почети и припреме за други дио сезоне, највјероватније у Улцињу. Комплетан играчки кадар из јесењег дијела ће највјероватније остати на окупу, а Војводић каже да има визију потребних појачања.

Иако прелазни рок још није почео већ се вриједно ради како би се ојачао тим за прољеће. Све се више говори о томе да би најбоље било кад би се могли вратити играчи који су поникли или који су играли у Зворнику. На мети Дрине су Ђорђе Јовановић, млади нападач фочанске Сутјеске. За њега је заинтересовано неколико клубова, али како он сам каже највеће интересовање показао је управо Дрина. Јовановић има уговор са Сутјеском до краја сезоне па средину може промијенити само ако споразумно раскине уговор са својим садашњим клубом. Са друге стране Милан Муминовић, везиста ФК Борац из Бања Луке, затражио је раскид уговора са клубом.Велика је могућност да овог играча на позајмицу доведе баш Дрина, који би тако преузео све обавезе из уговора овог играча. На листи жеља зворничког премијерлигаша је и фудбалер Прoлeтера из Теслића Радан Муминовић. Могуће појачање су и два фудбалера Рудара из Приједора, Александар Кикић и Марко Јевтић, са којима су из управе зворничког премијерлигаша преговарали прољетос али до потписивања тада није дошло.

За крај издвајамо изјаве неколико чланова ФК Дрина

- Кад сам долазио у клуб многи су сумњичаво вртјели главом на моје изјаве да Дрина неће испасти из лиге. Ево успјели смо да побјегнемо са тог 16. мјеста и сигуран сам да ћемо на прољеће бити још бољи. Пред нама је циклус припрема које ћемо искористити на прави начин и на прољеће биће то још боља и квалитетнија екипа. Дрина сигурно неће испасти из Премијер лиге - тренер ФК Дрина, Дарко Војводић.

- Вјерујем да ћемо на прољеће играти још боље и да ћемо сигурно сезону завршити ближе средини него дну табеле. Оно што је најважније, убијеђен сам да ћемо неколико кола прије краја првенства обезбијeditи опстанак
- капитен ФК Дрина, Дарко Ристић.

- Када смо на старту првенства освојили бод у Бановићима против Будућности, многи су помислили да неће бити проблема око пласмана. Међутим, наступио је период слабијих игара и недостатак спортске среће, кола су једноставно кренула низбрдо. На срећу, управа је ангажовала Бразилца Роберта Карваља. Са њим је одбрана добила на сигурности. Дошло је до промјена и на клупи јер је послије седмог кола Милу Милановића замијенио Дарко Војводић, који нам је вратио самопоуздање и вјеру у сопствене могућности, па смо у осам утакмица постигли четири побједе, једном играли неријешено и претрпјели три пораза и тако побјегли са посљедњег. Имамо добар распоред на прољеће. Осим Вележа и Зрињског дочекујемо Челик, Слободу, Будућност и Звијезду. Сигуран сам да ће наставак првенства протећи у нашем знаку и да опстанак у елитном рангу такмичења неће доћи у питање - Дарко Средојевић, одбрамбени играч ФК Дрина.

Нема коментара:

Постави коментар