четвртак, 13. јануар 2011.

Дрина кренула са припремама


Фудбалери Дрине у уторак су коначно кренули са припремама за прољећни дио првенства. У просторијама клуба појавило се 30 фудбалера а поред њих прозивци је присуствовало и десетак јуниора који би требало на прољеће да буду прикључени првом тиму. Сама прозивка протекла је у упознавању плана и програма ових зимских припрема али и уупознавању екипе са одласцима и доласцима у клубу.

После доста шпекулисања око одлазака извјесно је да су екипу напустили капитен Драган Ристић (Звијезда Градачац), Огњен Ђелмић (Звијезда Градачац), Игор Аћимовић (Подриње Јања) и Ведран Паповић (у потрази за новим клубом). Као што је већ познато Светозару Вукашиновићу је понуђено мјесто у стручном штабу. Још увијек трају преговори око останка Роберта Карваља у екипи а по ријечима тренера Дрине, Дарка Војводића, Немања Обрадовић ће и даље бранити боје Дрине без обзира на писања појединих медија да је он нови играч београдског Радa.

- За нас ће највећи добитак бити останак Немање Обрадовића у клубу, јер је он наш играч до 1. јуна. Без обзира на писања медија да он остаје у Раду, он ће сигурно у другом дијелу сезоне играти за Дрину. Вјерујем да ћемо наставити сарадњу и са Робертом Карваљом, те на тај начин бити сигурно јачи на прољеће - рекао је Војводић.

Иако се од нових играча нико није појавио то не значи да се Дрине неће појачати. Екипи би се за неколико дана треабало прикључити Радан Муминовић (Прoлeтер Теслић), Јасмин Јарановић (Раднички Лукавац), Игор Лежајић (Срем Јаково), Ђође Шуша (Срем Јаково), Александар Кикић (Рудар Приједор). Дрини се прикључио и Александар Васић, који је јесенас тренирао са екипом, али је због спора са Лакташима тек сада стекао право наступа за Дрину. Веома близу преласка је и доскорашњи фудбалер требињског Леотара Ненад Зечевић. Ипак, како сам каже Војводић, екипи је потребан још један фудбалер у нападу.

- У потрази смо за нападачем који има искуство играња у Премијер лиги. Први дио припрема обавићемо на нашем стадиону, а почетком фебруара идемо на припреме. У току припрема одиграћемо неколико припремних мечева, који ће бити оријентациони за стање форме. Наш циљ је опстанак и успјећемо у томе. То сам тврдио када сам преузео екипу са само једним бодом и сви су се смијали, а сада је то реалност. С овим појачањима имамо бољу екипу него јесенас, физички ћемо бити спремнији од готово свих осталих екипа - додаје Војводић.

О преблима у клубу и о неисплаћеним платама задужен је предсједник клуба Миодраг Јевтић.

- Као и сви клубови у Премијер лиги БиХ и ми смо имали одређених финансијских проблема, али полако све рјешавамо. У току ове седмице биће исплаћен дио плате играчима, а до 1 марта ћемо исплатити сва дуговања за први дио сезоне. Оно што је извјесно да смо успјели да обезбиједимо припреме за екипу, а о мјесту и тачном датуму ћемо се косултовати са тренером Дарком Војводићем. У току паузе нисмо сједили скрштених руку, па ћемо све одласке надокнадити доласком квалитетних појачања. Једини циљ на прољеће је опстанак и све ћемо учинити да то остваримо - рекао је Јевтић. 

Нема коментара:

Постави коментар