недеља, 11. мај 2014.

Дрина по други пут шампион РС!

Фудбалски клуб Дрина из Зворника по други пут је шампион Републике Српске и по други пут ће бити члан Премијер лиге Босне и Херцеговине.


Оно што су тренер Драган Мићић и фудбалери Александар Николић и Кикић говорили прије утакмице у Угљевику против последњепласиране екипе Рудара то су и остварили а остварили су побједу која им је била довољна за велико славље.


У утакмици која и није баш протекла у бог зна каквој игри боље су се снашли гости, имали теренску иницјативу, доминирали травњаком али оно што је било најважније, а то су прилике и голови, није стварала нити постизала.

Домаћи су могли доћи до водства у четвртом минуту али је шут са гол линије избацио штопер гостију Владо Ивановић.

Неколико минута касније Николић је био у полушанси када је из шеснаестерца Рудара покушао да шутира према голу ипак успјешнији су били одбрамбени фудбалери Рудара.

Због спарног времена главни судија Дражен Васиљевић је на половини првог полувремена показао на кратку паузу.

Нешто боља игра виђена је у другом дијелу утакмице гдје је Дрина имала више од игре. У 51. минуту домаћи су постигли гол али је због офсајда убрзо поништен.

Како се приближавао крај утакмице чинило се да ће остати нерјешено, што је такођер одговарало Дрини, јер је на полувремену и Подриње и Дрина ХЕ губиле са по 1:0 ипак да не буде тако побринуо се Един Рустемовић.

У 67. минуту нашао са у шеснаестерцу Рудара гдје га обара један играч Рудара а судија Васиљевић показује на бијелу тачку што изазива бурне реакције у табору домаћина а виђени су и жути картони.

Сигуран извоџач био је Иван Лазаревић за велико славље гостију.

Десетак минута послије постигнутог гола Дрина је могла да дође и до 2:0 када је Ђурић избио сам пред голмана Рудара и заобишао га али просто је невјероватно како је Ђурић промашио празан гол.

У последњим минутама утакмице до поравнања је могао доћи Рудар али слободан ударац са неких двадесетак метара лоше изводи Лазић.

Послије последњег звиждука на утакмици услиједило је неописиво славље Зворничана.

Право славље нас сасвим сигурно очекује наредне суботе када ће Дрина бити домаћин 25. кола Напретку из Доњег Шепка у општинском дербију. Сасвим сигурно права утакмица за прославу нове титуле Прве лиге РС.

ФК Рудар - ФК Дрина 0:1 (0:0)

Стријелац: 0:1 - Рустемовић у 65. минуту (једанаестерац). Стадион: Градски у Угљевику. Гледалаца: 100. Судија: Дражен Васиљевић (Добој) 8. Жути картони: Давидовић, Благојевић, Владић (Рудар), Милошевић, Радовић, Хасановић (Дрина).

РУДАР: Драгић , Богићевић, Марковић, Тодоровић, Цвијић, Тадић, Давидовић, Лазић, Благојевић, Владић, Кладар. Тренер: Цвјетко Сојић.

ДРИНА: Максимовић, Радовић, Рустемовић, Ивановић, Милошевић, Ђурић (од 80. минута Хасановић), Кикић (од 88. минута Марковић), Николић, Васић, Лазаревић, Јокић (од 80. минута Икић). Тренер: Драган Мићић.

Играч утакмице: Иван Лазаревић (Дрина).

1 коментар: