петак, 6. март 2015.

У припреми Монографија посвећена ФК "Дрина"

Ове године Фудбалски клуб "Дрина" обиљежава велики јубилеј - 70 година постојања.

Тим поводом спортски новинар Милан Ђорђић из Доњег Шепка припрема Монографију о овом изузетном спортском колективу.

Ђорђић истиче да је ово велики пројекат и изузетно захтјеван посао.

"Није било лако пронаћи све релевантне податке о клубу успјешне традиције. Многа дукомента нису сачувана па сам „преорао“ разне архиве и приватне колекције у Зворнику и шире како би обезбједио све најважније податке. Након три године рада, вјерујем да сам урадио важан посао и да ће ова монографија угледати свјетло дана, приликом свечаног обиљежавања 70 годишњице од оснивања клуба, које би требало да се догоди овог љета“, каже Ђорђић, који је и један од оснивача портала sport-rs.com, који се бави спортским дешавањима у Републици Српској.

Клуб је основан у августу 1945. године а своје најбоље резултате прави седамдесетих година прошлог вијека када се такмичи у Републичкој лиге Босне и Херцеговине и када постаје аматерски првак ове бивше југословенске републике, а пред сам последњи рат, такмичио се у Трећој лиги такозване „Велике Југославије“.

У Републици Српској Дрина је два пута била првак, а из њених редова су поникли и такви фудбалски асови, како су били Мустафа Хатунић, који је био репрезентативац Југславије, Обрен Екмеџић, раније играч Војводине из Новог Сада и екипе Сарајева, Ацо Костић, који је са екипом ФК „Лознице“ играо Прву Б лигу Југославије, Никола Васиљевић, репрезентативац Босне и Херцеговине, Мирослав Стевановић, који је једно вријеме наступао за Севиљу из Шпаније, а био је и репрезентативац Босне и Херецговине, и многи други.



Нема коментара:

Постави коментар