понедељак, 29. март 2010.

Миле Ковачевић нови-стари предсједник ФС РС


Миле Ковачевић, адвокат из Градишке изабран је у суботу за новог-старог предсједника Фудбалског савеза Републике Српске.

Представник ПФС Градишка је од 52 присутна делегата највишег тијела ентитетског савеза добио подршку 51, док је један гласачки листић био неважећи. Треба истаћи да Ковачевић на овим изборима није имао противкандидата за челну функцију.

- Наставићу путем који сам започео прије двије и по године. Радићемо још више на реорганизацији лига и побољшању квалитета. Настојаћемо да побољшамо и суђење. У нашој Првој лиги домаћи клубови побјеђују у 52 одсто утакмица што је добар знак и мало ко у Европи може да се похвали тим процентом - истакао је Миле Ковачевић који је захвалио Скупштини ФСРС на указаном повјерењу.

Први потпредсједник куће фудбала из Бање Луке биће бивши судија из Бијељине Милорад Софренић, док је за дугог потпредсједника, умјесто досадашњег Драшка Илића из Бање Луке изабран Сташа Кошарац из Источног Сарајева.

Поред њих тројице у Извршном одбору су још: Ранко Травар, Боро Рудић (ПФС Бања Лука), Драгиша Савић (ПФС Градишка), Драган Бањац (ПФС Приједор), Сташа Кошарац, Милорад Лале (ПФС Источно Сарајево), Миодраг Додер, Ђорђе Вучинић (ПФС Требиње), Златко Спасојевић, Стево Максимовић, Љубомир Чордашевић (ПФС Добој), Светозар Јовановић, Мирко Милошевић и Славиша Вујић (ПФС Бијељина). Седамнаести члан "фудбалске владе" Републике Српске биће изабран из ПФС Приједор, а по свему судећи то ће да буде Станко Вујковић.

Делегати ФС Српске за заједничка тијела Фудбалског савеза БиХ биће предложени на сљедећој редовној сједници Скупштине која је заказана за мај.

- Морамо да утврдимо имена људи који ће достојно представљати и заступати ФС РС у органима заједничког савеза у Сарајеву - казао је Ковачевић.

Изабраници су и предсједници четири комисије ФСРС, а то су: Чедомир Раковић (Дисциплинска комисија), Душко Вулевић (Aпелациона комисија), Марко Лукић (главни тужилац ФСРС), Миленко Шараба (предсједник Aрбитражног суда ФСРС).

Усвојен је и буџет ФС Републике Српске за 2010. годину, а он износи 650.000 марака.

Нема коментара:

Постави коментар