недеља, 28. март 2010.

Дерби без побједника: Радник - Дрина 1:1



Фудбалери Радника нису успјели да забиљеже прву првенствену побједу пред својим навијачима, те су ремизирали са зворничком Дрином 1:1.

Гости у Бијељину нису дошли да се бране што се могло видјети од првог судијског звиждука. Прву праву прилику за постизање гола гости су имали у 13. минуту. Створила се гужва у казненом простору Радника лопта долази до Игора Aћимовића који са пет метара шутира, директно у голмана Бијељинаца Драгана Ђорђића. Радник узвраћа три минуте касније преко Дарка Гашевића који не користи изгледну прилику за постизање поготка. Хладан туш за око три стотине љубитеља фудбала на Градском стадиону десио се у 29. минуту. Aћимовић је у соло продору преварио одбрамбене играче Радника, Славишу Јокића а затим Бојана Сапањоша те центрирао у казнени простор, да би лопту главом одбио Драган Концулић на ногу Далибора Крезовића који је пронашао усамљеног Николу Лазаревића коме није било тешко приземним ударцем да савлада немоћног чувара мреже Бијељинаца за вођство Дрине од 1:0.

У другом полувремену Бијељинци крећу на све или ништа. Сјајну прилику за постизање поготка не користи фудбалер домаћих млади Дејан Павловић из непосредне близине шутира право у голмана Зворничана Горана Максимовића. Ипак, Радник је стигао до изједначења у 60. минуту. Послије правог каранбола у казненом простору Дрине, одлично се снашао капитен домаћих Филип Вујић који постиже погодак какав се ријетко виђа на нашим теренима ногом преко главе у супротан угао до тада неприкосновеног вратара Дрине Максимовића. До краја утакмице Бијељинци су атаковали према голу Дрине али није дошло до промјене резултата.

Капитен Радника, Филип Вујић, сматра да је коначан резултат реалан однос снага на терену.

- Очекивали смо тешку утакмицу против увијек неугодне Дрине што се на крају и обистинило. Прво полувријеме смо одиграли нешто слабије, док смо у другом дијелу сусрета доминирали. Као плод тога је и погодак који смо постигли у 60. минуту. Све у свему неријешен резултат је реалан, а нама преостаје да у наредним сусретима прикажемо бољу игру кроз коју бисмо вратили пољуљано самопоуздање - изјавио је Вујић.

Стријелац гола за Зворничане, Никола Лазаревић, је нагласио да је умор учинио своје, пошто су одиграли двије утакмице у само четири дана.

- Послије дербија са Сутјеском, услиједила је тешка утакмица против комшија у Бијељини. Неизвјесно је било до самог краја, али мислим да је подјела бодова реалност приказане игре обје екипе - казао је Лазаревић.

Стријелци: 0:1 Никола Лазаревић (24), 1:1 Филип Вујић (60);
Стадион: Градски; Гледалаца: 400; Судија: Драган Петровић (Бања Лука) 7,5, помоћници: Милан Доцић и Горан Лепир (Бања Лука),делегат: Жељко Бабић (Србац), жути картони: Милановић, Васић (Радник), Никола Лазаревић, Протић (Дрина).

Играч утакмице: Далибор Крезовић (Дрина) 7,5.

Радник: Ђорђић 7, Јокић 6, Зечевић 6 (од 46. Остојић 7), Концулић 6, Сапањош 6, Павловић 7, Павић 6,5, Вујић 7, Гашевић 6 (од 55. Јефтић 6,5), Васић 6,5, Ђурић 7 (од 80. Милановић - ). Тренер: Никола Бала.

Дрина: Максимовић 7, Милошевић 6,5, Средојевић 7, Кикановић 7, Вукашиновић 6, Павловић 6, Иван Лазаревић 6,5, Крезовић 7,5, Никола Лазаревић 6,5 (од 69. Томић -), Новаковић 6, Аћимовић 7 (од 80. Протић -). Тренер: Миле Милановић

Нема коментара:

Постави коментар