уторак, 11. мај 2010.

На шампионском курсу

Фудбалери Дрине из Зворника три кола прије краја шампионата РС имају седам бодова предности у односу на другопласирани БСК, док петопласирани Радник има осам бодова мање, али и одложени сусрет са Слогом у Трну. Теоретски, за освајање титуле Зворничанима је потребно да освоје четри бода, међутим, може се десити да већ овог викенда Дрина постане нови првак РС, јер Радник на свом терену дочекује БСК, а сваки резултат осим побједе Бјељинаца доноси пехар прволигашу из Зворника.

У последњој утакмици, коју су одиграли у Прњавору с Љубићем, изабраници Милета Милановића освојили су бод. Резултат на крају је гласио 2:2, али треба напоменути да је Дрина успјела да изједначи, и поред тога што је домаћи тим имао вођство од 2:0 од десетог минута. Шеф Стручног штаба Дрине био је задовољан крајњим исходом меча.

- Против Љубића смо одиграли утакмицу с два различита полувремена. Први дио меча нигдје нас није било на терену и врло рано смо примили два поготка. У другом полувремену смо заиграли одважније и стигли до бода, захваљујући упорности коју смо показали. Бод из Прњавора за нас је још значајнији, ако се у обзир узме чињеница да смо играли без пет стандардних фудбалера, па сам био приморан да на терен пошаљем неколико јуниора и ветерана Драгана Мићића. До краја првенства остала су још три кола, а нама је потребно да освојимо четри бода да би осигурали титулу и остварили пласман у Премијер лигу БиХ. Вјерујем да ћемо у томе успјети, те да ће Зворник наредне сезоне имати премијерлигаша - закључио је Милановић.

Један од стандардних играча Дрине у прољећном дијелу првенства, Иван Нинић, вјерује да ће његова екипа успјети да освоји титулу првака РС.

- Овог викенда играмо с Козаром и даћемо све од себе да побједимо, јер ћемо после дужег времена наступити комплетни. Након тога дочекујемо Слогу из Трна, а задње коло путујемо у Добој. Имамо велику шансу да освојимо титулу и обрадујемо публику, која у све већем броју долази на стадион. По играма које смо показали ове сезоне, апсолутно заслужујемо пласман у Премијер лигу БиХ, што ће бити један од највећих успјеха спорта у Зворнику - закључио је Нинић.

(Fokus)


Подели

Нема коментара:

Постави коментар