понедељак, 10. мај 2010.

Замало пораз



Љубић Прњавор – Дрина Зворник 2:2

У 23. колу Прве лиге Републике Српске фудбалери Дрине састали су се у Прњавору са последњепласираном екипом на табели, Љубићем. Екипа Дрине је на овом мечу играла без пет стандардних фудбалера. Иако је ривал Дрине била екипа са зачеља табеле, знало се да ово неће бити лак залогај Дрине, јер Љубић у прољећном дијелу сезоне игра као препорођен после катастрофалног јесењег дијела.

Сусрет је почео одлично за домаће. У 7. минуту Потаревић је убацио лопту у шеснаестерац гостију а највиши у скоку био је Јовановић који главом шаље лопту у гол Дрине – 1:0. Недуго затим, у 10. минуту 2:0 за домаће, Владимир Декет је прошао са десне стране гола Дрине и одлично пласирао лопту поред немоћног голмана Максимовића. Да је Љубићу више билa потребнa ова побједа видјело се и у наставку сусрета. Прво је Декет имао сјајну прилику у 28. минуту, када је са петерца гостију шутирао главом према голу, ипак лопта одлази преко гола. У самом финишу првог полувремена идентична прилика и за Јовановића али успјешнији је био голман Дрине, Горан Максимовић.

У другом полувремену екипа Дрине одлучније креће према голу Љубића. То им се и исплатило у 68. минуту, када из контре успјешно погађа Иван Нинић – 2:1. Хладан туш домаће је задесио у 73. минуту. Корнер за Дрину извео је Зоран Новаковић а најприсебнији у петерцу Љубића био је Протић који скреће лопту у гол и изједначује резултат на 2:2. До краја утакмице издвајамо прилику Љубића у судијској надокнади. Слободан ударац са око двадесет метара изводи Декет, али његов шут брани Максимовић. На крају је остао резултат 2:2. Љубић ће своју сламку спаса потражити у остала три дуела док ће Дрини бити потребно још три бода да би овјерила наслов шампиона Републике Српске. Ово је Дрини четрнаести узастопни меч без пораза (последњи је забиљежен 10. октобра 2009. у 9. колу у дуелу са Романијом – 1:4), а надамо се да ће низ бити настављен и у наредна три кола.





Подели

Нема коментара:

Постави коментар