уторак, 5. октобар 2010.

Дрина декласирана у Широком Бријегу

Фудбалери Дрине декласирани су у Широком Бријегу од истоимене екипе (5:1), мада се то није дало наслутити након првог полувремена утакмице 9. кола Премијер лиге БиХ. Ипак, домаћи су славили понајвише захваљујући Далибору Шилићу који је постигао "хет - трик", те Вагнеру који је два пута погодио мрежу Дрине. 




Почетна иницијатива Широкобријежана крунисана је поготком у 19. минуту. Вагнер је оборен у казненом простору Зворничана, а судија Јакуповић показао је на бијелу тачку. Прецизан извођач пенала био је Шилић. Ипак, у једном једином опасном нападу у првих 45 минута Дрина је изједначила. Нинић је из другог плана побјегао одбрани домаћих. Изашао је сам пред Бандовића. Сустигао га је Кожул, Нинић је пао на земљу, па се ипак успио одржати у дуелу са Широкобријежанином. Након лавовске борбе послао је лопту у мрежу тима са Пецаре.

У другом дијелу игре голман Максимовић је четири пута вадио лопту из гола. Шилић је у 52. поново довео домаће у водство, а меч је одлучио исти играч пет минута касније. Дрину је дотукао Вагнер у 80. минуту. У судијској надокнади времена сусрета Вагнер се поново уписао у стријелце. Био је сигуран са бијеле тачке за коначних 5:1.

- Честитам као прво момчади Широког на побједи. Хвала на овако лијепом гостопримству. Хвала навијачима Широког и играчима Широког Бријега на фер и коректној утакмици, ми ћемо сигурно узвратити истом мјером. Имам замјерки на суђење, али при томе не желим умањити побједу Широког. - Дарко Војводић, тренер ФК Дрина.

- Дрина игра доста чврсто. На почетку смо пробали стрпљивом игром да пробијемо одлично постављену момчад гостију али смо били преспори. У другом полувремену смо се растрчали и било је добрих акција. Други дио смо одиграли пуно боље, агресивније и брже. - Иво Иштук, тренер НК Широки Бријег.

Широки Бријег - Дрина 5:1 (1:1)
Стријелци: 1:0 Шилић (9 - пенал), 1:1 Нинић (25), 2:1 Шилић (52), Шилић 57, Њагнер (80), 5:1 Њагнер (90).
Стадион: "Пецара" у Широком Бријегу. Гледалаца: 500. Судија: Един Јакуповић (Бихаћ). Жути картони: Баришић, Ренато, Ћутук (Широки Бријег), Паповић, Ђерић, Лазаревић (Дрина).

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Бандовић, Диого, Баришић, Брекало, Ренато, Шилић (од 81. минута Главина), Њагнер, Кожул (од 46. Ћутук), Иванковић, Вајцер (од 73. Мишић), Роскан. Тренер: Иво Иштук.

ДРИНА: Максимовић, Обрадовић, Средојевић, Кикановић (од 72. Папаовић), Михајловић, Царвалхо, Нинић (од 75. Ђерић), Крезовић, Ристић, Чулум (од 59. Лазаревић), Протић. Тренер: Дарко Војводић.

















































































4 коментара: