четвртак, 30. септембар 2010.

Одложено комплетно 9. коло Премијер лиге БиХ!

Иако је прије неколико дана након састанка генералног секерета Н/ФС БиХ Јасмина Баковић са представницима Централне изборне комисије БиХ (ЦИК) договерено да се 9.коло Премијер лиге БиХ игра у суботу 2.октобра, дан прије Општих избора у БиХ, уз процјену да утакмице неће реметити изборну шутњу, данас је дошло до великог обрта.



Прво је дефинитивно одгођен дерби сусрет на Грбавици између Жељезничара и Челика, да би прије неколико тренутака стигла информација да се одгађа комплетно коло.
Даље се наглашава да ће МУП ФБиХ донијети одлуку о забрани одржавања јавних скупова 2. и 3. октобра, што значи да утакмице неће моћи бити организиране. Из федералног МУП-а стигла је препорука коју је потписао Златко Милетић, а у којој се сугерише одгађање утакмица 9. кола Премијер лиге БиХ из сигурносних разлога. Ову вијест потврдио је и предсједник Комитета за такмичење Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, Сејдо Зукановић.

- Једногласном одлуком Комитета за такмичење одлучено је да се одгоди 9. коло Премијер лиге, а исто ће бити одиграно у уторак 5. октобра. На препоруку Федералне управе полиције донијели смо ову одлуку. Дакле, у суботу се неће играти 9. коло, а све утакмице на распореду су 5. октобра - рекао је Зукановић.

Комитет за такмичење Н/ФС БиХ одлучио је да се одгођено 9. коло Премијер лиге БиХ одигра у уторак (5. октобар).

1 коментар: