петак, 23. септембар 2011.

Aпел за помоћ Ивану Хајдуковићу


Малишан Иван Хајдуковић из Шћемлије код Зворника рођен је са срчаном маном Која га спречава да има нормално дјетињство, испуњено игром и смијехом. Од тога га дијели операција у Лондону kоја кошта око 60.000 евра, које породица не може да обезбиједи без помоћи добрих људи.

Двогодишњи Иван прву операцију, због урођене срчане мане, имао је само три дана по рођењу.




- Иван је рођен са суженом артеријом, која му је трећи дан по рођењу одстрањена и уграђен "Шант", пластична цјевчица на институту за здравствену заштиту мајке и дјетета у Београду - каже мајка Ивана и додаје да дјечак има још двије срчане мане .

Због свега тога Иван не смије да се замара, чак ни да плаче дуго, усљед чега сав поплави. Уз Њега неко мора да буде 24 часа, а то што је пун енергије коју не смије да троси надомјешћују му родитељи, бака и дјед који морају да нађу начина да му испуне вријеме.

- Практично смо једном мјесечно у Београду на Институту, Јер Иван има лош имунитет, склон је болестима и због срчане мане трпе Његова плућа - прича Ивана.

Када му је стављен "Шант", спасен му је живот, јер да није урађена операција, не би поживио ни Седам дана. Међутим, нова операција мора да се уради до Прољећа.

- Све до сада смо мислили да ће другу операцију имати такође на Институту, али су нам у понедјељак рекли да је најбоље да се оперише у Лондону, јер они не могу ништа да гарантују. Његов доктор је рекао нам је да до 22. децембра морамо рећи да ли имамо новца за операцију - напомиње Ивана.

Био је то шок за цијелу породицу, родитеље Ивану и Дарка, те дједа Милутина и Баку Веселку, која није могла да сакрије сузе због болести унука и тешке ситуације. Од скромних примања нису у могућности да скупе новац. Дјед је поднио захтјев и фабрици глинице "Бирач" и очекује помоћ својих колега који су прије двије године Имали акцију за Ивана. Надају се ја помоћи других људи и колектива, како би омогућили да мали Иван Поживи и има дјетињство испуњено игром, Као и друга дјеца.

У стисци са временом и притиснути другим проблемима упутили су апел Свим људима добре воље и свима који могу да помогну и уплате средства на рачун отворен код Хипо банке 552115-31708126-84, а све информације могу добити и путем телефона породице Хајдуковић: +387 (0) 56 214 872


Нема коментара:

Постави коментар