четвртак, 29. мај 2014.

Праве се планови за Премијер лигу БиХ - циљ довести бивше фудбалере и средина табеле

Иако су до краја шампионата РС остала још два кола, нови првак Дрина полако се спрема за такмичење у Премијер лиги БиХ. Зворничани се после четири сезоне враћају у елитни разред БиХ фудбала, а како истичу сви у клубу пуно ће им значити то искуство из сезоне 2010/2011.


Управа клуба је свјесна чињенице да се финансијска конструкција мора затворити прије почетка првенства, те на почетку припрема у клуб морају довести адекватна појачања. Према првим најавама људи из управе као појачања ће се доводити бивши фудбалери Дрине који тренутно носе дрес неких од клубова Премијер лиге БиХ. Поред тих играча Зворничани ће вјероватно покушати да доведу неке од играча који би могли свакодневно путовати и за које не би било потребно обезбједити стан и храну. Шеф стручног штаба Дрине Драган Мићић истиче да је још увек рано разговарати на тему по јачања, али напомиње да екипу за наредну сезону треба формирати на почетку припрема.

"До краја такмичења у Првој лиги РС остала су још два кола, па је још увјек неозбиљно причати на тему појачања за наредну сезону. Одмах после завршетка шампионата сјешћу са управом како бих разговарао о свом статусу, а тада ћемо вјероватно разговарати и на тему довођења нових играча. Ми имамо младу и веома перспективну екипу, али сигурно да за најјачи ранг морамо појачати конкуренцију у свим линијама, те довести неке провјерене играче. Најбитније од свега је играчки кадар буде комплетиран на почетку припрема како би заједно прошли комплетан тренажни процес, те се што боље спремили за изазове у Премијер лиги БиХ", рекао је Мићић.

Као могућа појачања новог премијерлигаша из Зворника спомињу се нападачи Драган Ристић и Бобан Ђерић који су поникли у Дрини, као и Марко Јевтић који је прије неколико сезона носио дрес овог клуба. Једно од рјешења у дефанзивној линији тима могао би бити и Павле Сушић досадашњи капитен Звијезде из Градачца. Везиста Зворничана Александар Кикић који има огромно искуство играња у елити вјерује да ће наредне сезоне Дрина остварити опстанак у лиги.

"Имамо добру окосницу тима коју чине искључиво ,,домаћи“ играчи, али за виши ранг реално нам је потребно пет или шест квалитетних појачања у свим линијама. Наравно о довођењу играча одлучују тренер и челни људи клуба, а све ће зависити од финансијске ситуације. За нас је сада најбитније да одиграмо два преостала кола, добро се одморимо и са што мање трзавица дочекамо љетње припреме", закључио је Кикић.


Нема коментара:

Постави коментар