четвртак, 29. мај 2014.

Фудбалери Дрине помажу угрожене у поплавама

Поплаве су прекинуле фудбалска дешавања у Републици Српској, а због потопљеног терена фудбалери Дрине тренирају у дворани. Играчи и неколицина навијача зворничког премијерлигаша самоиницијативно су прикупили храну, воду, хигијену и одјећу и поклонили је угроженима од поплава у Бијељини.


У организацији Црвеног крста Зворник, а на иницијативу фудбалера Дрине у Зворнику је јуче одигран Хуманитарни турнир за помоћ угроженима од поплава. На турниру су поред домаћина Дрине учествовале екипе Компред-Тузла, Танго-И.Сарајево и Угљевик, па је публика могла видјети тренутно најбоље играче ,,петопарца“ у БиХ.

У првом полуфиналном сусрету Дрина и Танго су играли неријешено 3:3, а у пенал серији успјешнија је била екипа из Источног Сарајева. У другом полуфиналу Компред је са 3:1 савладао екипу Угљевика. У веома квалитетном и узбудљивом финалном сусрету након неколико преокрета резултат на крају је гласио 4:4. После удараца са шест метара успјешнија је била екипа из Тузле и освојила пехар намјењен побједнику.

На рачун Општинске организације Црвеног крста Зворник биће уплаћен износ од 650 КМ намјењен куповини сушача за просторије који су тренутно најпотребнији домаћинствима чије су куће биле поплављене. Иницијатор акције Радован Васић захвалио се гостима из Лукавице, Тузле и Угљевика који су својим доласком помогли у прикупљању помоћи.

"Организацијом овог турнира смо дали свој скромни допринос прикупљану средстава за помоћ угроженима од поплава. Публика која је дошла у дворану могла је видјети одличан футсал, јер су поред нас као домаћина играле три одличне екипе које су у самом врху БиХ фудбала. Права је штета што није било више гледалаца, јер је ово била ријетка прилика да у Зворнику видимо мајсторе футсала уживо", рекао је Васић.

Капитен екипе Танго, Мирко Чампара истиче да се његов клуб и поред бројних обавеза без пуно размишљања одазвао на позив организатора турнира.

"Својим доласком жељели смо да помогнемо у прикупљању средстава за људе који су поплављени и којима је помоћ сигурно потребна. Увијек се радо одазивамо на овакве акције, а сигрурно је да смо стекли и нове пријатеље у Зворнику који су нас угостили на прави начин", закључио је Чампара.



Нема коментара:

Постави коментар