петак, 6. јун 2014.

Дрина тријумфом завршила такмичење у Првој лиги РС

Дрина је побједом у Фочи завршила такмичење у Првој лиги Републике Српске и од наредне сезоне наступаће у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

У утакмици, која је имала и хуманитарни карактер, јер је цјелокупан приход од карата уплаћен за лијечење младе Фочанке Иване Лечић, Зворничани су савладали Сутјеску 2:1.

Утакмицу је боље отворио нови шампион Српске и већ у 14. минуту одбрана домаћина је капитулирала. По лијевој страни је одлично прошао Суљић, убацио лопту у шеснаестерац гдје ју је прихватио Ђурић и прецизним ударцем са десетак метара погодио лијеви угао домаћег гола.

У 30. минуту гости из Зворника су удвостручили предност када је Ђурић прихватио лопту на ивици шеснестерца и прецизним ударцем савладао Петровића.

Седам минута касније домаћи тим је смањио вођство гостију. По лијевој страни је одлично прошао Благојевић који је одлично убацио лопту у средину за Бошка Радовића који је са десетак метара савладао Максимовића.

У другом дијелу меча домаћи тим је био бољи ривал на терену, направили су Фочаци бар пет-шест изгледних прилика, али је свакако најбољи актер овог меча голман Дрине Горан Максимовић зауставио све покушаје нападача Сутјеске.

ФК СУТЈЕСКА Фоча - ФК ДРИНА Зворник 1:2 (1:2)

Стријелци: 0:1 - Ђурић у 14. минуту; 0:2 - Ђурић у 30. минуту; 1:2 - Радовић у 37. минуту; Стадион: Градски у Фочи; Гледалаца: 200; Главни судија: Горан Лакић (Брчко); Жути картони: Филиповић, Благојевић (Сутјеска), Максимовић, Јокић, Милошевић, Икић (Дрина).

СУТЈЕСКА: Петровић, Филиповић, Мргуд, Ђоковић, Секуловић (Од 85. минута Мојовић), Н. Дракул (Од 86. минута Р. Радовић), Б. Радовић, Симић, Д. Дракул, Р. Дракул, Благојевић. Тренер: Душко Рашовић.

ДРИНА: Максимовић, Радовић, Јокић, В. Ивановић, Милошевић, Ђурић, Марковић (Од 70. минута Ж. Николић), Хасановић, Стевановић (Од 46. минута Лазић), Суљић, Икић (Од 80. минута Мусић).

Играч утакмице: Горан Максимовић (Дрина).

Нема коментара:

Постави коментар