петак, 1. август 2014.

Против Вележа без бијеле заставе и без седам фудбалера!

У суботу почиње нова сезона Премијер лиге Босне и Херцеговине а по други пут њен члан је и зворничка Дрина.


Зворничани ће, као и први пут, и сада имати једини циљ а то је опстанак у лиги а свој пут започињу у Мостару против Вележа.

Шеф стручног штаба Драган Мићић задовољан је оним што је урађено у претходним припремама.

"Екипа је у односу на прошлу сезону готово непромјењена, а стигло је десет квалитетних појачања. На сусрет против Вележа путујемо без бијеле заставе, али улогу фаворита препуштамо домаћину", тврди Мићић.

Клуб је у своје редове довео десет нових играча а Мићић очекује да ће овај играчки кадар испунити циљ и изборити опстанак.

„Вележ је клуб који је у последње три сезоне остварио велики напредак и сигурно је да у нови шампионат улазе са жељом да наставе тамо гдје су стали прошле године. Имају добар играчки кадар, али сматрам да имају и одређене недостатке које ћемо ми покушати да искористимо. Вележ јесте фаворит, али и ми желимо да освојимо бод у Мостару,“ рекао је тренер Драган Мићић.

Ипак, оно што би могло да поремети планове Мићића јесте изостанак чак седам фудбалера, што због проблема са регистрацијом што због повреда.

"Иако смо се доста појачали и добро радили у припремном периоду, на прву утакмицу у првенству, путујемо веома ослабљени. Нећемо моћи рачунати на услуге Илића, Узелца, Чоловића, Филиповића, Лија, Кима и Милошевића. Они играчи који истрче на терен ће сигурно учини све да се не обрукамао. Битно је да пруже све што могу у овом тренутку, а ако тако буде ни повољан резулат неће изостати. Покушаћемо из контранапада да изненадимо Мостарце. За нас би неријешен резултат био раван подвигу", каже Мићић.

Дрина је у Врапчићима посљедњи пут гостовала прије три године, а меч је тада окончан резултатом 2:0 у корист Вележа.

Главобољу Мићићу задали су и порази екипе пред сам крај припрема али везиста Иван Лазаревић вјерује да ће екипа препродити све проблеме и на крају изборити опстанак у лиги.

"Нанизали смо четири пораза у финишу припрема који су сигурно посљедица умора. У посљедњих седам дана дјелујемо доста свежије и вјерујем да ћемо право лице показати на сусрету са Вележом. Имали смо одређених проблема са повредама, али смо сви спремни. Знамо да нас на премијери очекује тежак посао и да је домаћи тим фаворит, те да само уколико пружимо свој максимум можемо изненадити ‘’рођене’’", наглашава Лазаревић.

Дрина добила новог нападача 

Неколико дана прије почетка сезоне Дрина је добила и десето појачање. У редове Зворничана је стигао нападач Милош Филиповић који је прошле сезоне наступао за БСК из Борче.

У протеклој сезони одиграо је 24 утакмице и постигао 6 голова, са просјећном оцјеном 6,77.

Филиповић је рођен у Београду 1990. године а каријеру је започео у ОФК Београду, да би касније наступао за Младост из Апатина, након чега се опет враћа у редове ОФК Београда (сезона 2010/2011 и 2011/2012). Наредне сезоне, као позајмљен играч одлази у Колубару из Лазаревца гдје се задржао до краја сезоне 2012/2013. Након Колубаре наступао је за Тимок из Зајечара и Вождовац, одакле је као позајмљен играч отишао у БСК из Борче.


Нема коментара:

Постави коментар