уторак, 24. март 2015.

Вукашиновић: Изгубили смо једну битку а не рат!

Три дана након шокантног пораза од Младости из Велике Обарске, фудбалери Дрине данас су одрадили тренинг на Градском стадиону у Зворнику.

Послије недјељне смјене досадашњег тренера Драгана Мићића, од стране Управног одбора клуба, кормило тима је, бар привремено, преузео помоћни тренер Светозар Вукашиновић.

Вукашиновић је у разговору за званични блог клуба истакао да је ова вијест за њега представљала једну врсту шока.

"Овакве ствари су сигурно шокантне и у принципу не волим те шок терапије. Ја и Мићић смо сарађивали четири године изузетно добро али тако је то у овом послу. Преузимам обавезу, војник сам клуба, немам никаквог страха, имам амбицију и не плашим се изазова", рекао је Вукашиновић.

Пред њим је изузетно захтјеван посао, повратити екипи самопоуздање послије изненађујућег пораза.

"Јесмо пољуљани али изгубили смо једну битку, нисмо изгубили рат. Још увијек сами одлучујемо о својој судбини, још доста бодова је у игри и докле год сами одлучујемо ми смо у предности. Екипу треба више подићи психолошки него физички, свако сам са собом да размисли како је одиграо ову задњу утакмицу, да се скупимо и то је то", истиче Вукашиновић.

Иако се овог викенда не играју утакмице Премијер лиге, пред Дрином је изузетно напоран период.

"Виртуелно дјелује да је пауза али у ствари није, ми већ у петак имамо јаку контролну утакмицу са Вождовцем у Београду, онда нам у сриједу слиједи полуфинале Купа РС, који ове године желимо да освојимо и првенствена утакмица у недјељу. Значи, пауза није велика, морамо кратко и брзо радити, слиједи нам осам утакмица у априлу што је изузетно напорно", закључио је Вукашиновић.

Као што је већ споменуто у тексту, Дрина ће у петак у Београду одиграти пријатељски сусрет са српским суперлигашем Вождовцем. Утакмица је заказана за 14 часова.

Нема коментара:

Постави коментар