понедељак, 3. мај 2010.

Нова побједа Дрине

Дрина - Романија Пале 3:1

У 22. колу Прве лиге РС, Дрина је славила против Романије, и тако укњижила три значајна бода у борби за прво мјесто. Гости су прије утакмице најављивали да долазе у Зворник да се боре и отвореном игром изборе што повољнији резултат. Мора се нагласити, како рече фудбалер Дрине Иван Нинић, да су паљани традиционално тежак противник. У прилог томе иде чињеница да је Дрина од данашњег госта претрпила најубједљивији пораз у првенству (4:1).

Сам сусрет је почео у обострано отвореној игри. Редали су се напади и са једне и са друге стране. Прву озбиљнију прилику на утакмици Дрина је претворила у гол, наиме у 12. минуту корнер је извео Дарко Кикановић а лопту у мрежу главом је погодио Миленко Милошевић, с тим да му је у томе помогао један играч Романије. После датог гола Дрина је кренула агилније према противничком голу. Таква игра доноси резултат и у 25. минуту Игор Аћимовић једним резантним ударцем погађа гол и Дрину доводи у водство од 2:0. Послије та два гола Дрина је у 31. и 32. минуту имала двије фантастичне прилике али се несналазе баш најбоље Аћимовић па затим Зоран Новаковић. Даље се наставило у отвореној игри и једних и других, што гости користе и на набачену лопту Тасића са стране поред успаване одбране домаћих лопту главом у мрежу спроводи најбољи играч Романије, Никола Благојевић - 2:1.

У другом полувремену гости нису имали шта да изгубе па су кренули још отворенијом игром и сталним атацима на гол Дрине. У 46. минуту гости су прокоцкали најповољнију прилику за гол. Један од фудбалера Романије је шутирао према голу а са саме гол линије одбрамбени играчи Дрине су је избацили ван шеснаестерца. Што није пошло за ногом Романији то је Дрини у 60. минуту, након пар дриблинга Новаковића у шеснаестерцу Романије, лопту додаје до Аћимовића који постиже свој други, а за Дрину укупно трећи гол - 3:1. До краја сусрета играло се углавном на средини терена, Дрина да сачува предност а гости су били немоћни да ураде нешто више. На крају сусрета играчи Дрине поздрављени су са великим овацијама од стране многобројне публике а посебно од ватрених присталица, популарних "Вукова".








Подели

Нема коментара:

Постави коментар