уторак, 4. мај 2010.

Елита све ближе

Фудбалери Дрине у веома доброј фудбалској представи савладали су Романију са 3:1, те на тај начин направили још један корак према освајанју титуле првака РС. Четри кола прије краја првенства Зворничани имају шест бодова предности у односу на БСК, те седам у односу на Радник, који има утакмицу мање. Поред бодовне предности, прволигаш из Зворника има и добар распоред до краја сезоне, а уколико остваре максималан учинак на свом терену, публика у Зворнику би наредне сезоне могла гледати премијерлигашки фудбал.

Нападач Дрине Игор Аћимовић, који је био најбољи у редовима Зворничана у мечу с романијом, истакао је значај ове побједе за свој тим.

- Заслужено смо побједили Романију у једној веома доброј утакмици у којој је публика могла уживат. Виђена су четри поготка и пуно добрих потеза, а гости су се показали као једна веома добра екипа која заслужује опстанак у Првој лиги РС.Од самог почетка смо кренули офанзивно и на побједу, јер не желимо да калкулишемо са тим како ће играти наши противници, већ искључиво да сами кројимо своју судбину.Веома брзо смо стигли до предности од два гола, али смо онда примили погодак и Романија се вратила у игру. Трећи гол смо постигли на вријемеи ријешили питање побједника, те рутински привели меч крају. Ова побједа нам је још битнија, јер смо играли без четворице стандардних првотимаца - рекао је Аћимовић.

Фудбалери Романије оставили су одличан утисак на публику у Зворнику, а шеф Стручног штаба прволигаша из Пала, Драган Радовић, и поред пораза није био незадовољан игром.

- Одиграли смо коректну утакмицу у којој нисмо били у подређеном положају у односу на домаћина, који се бори за титулу првака РС. Честитам Дрини на заслуженој побједи, али моји играчи су показали да заслужујемо опстанак у Првој лиги РС. Примили смо наивне поготке и нисмо искористили двије - три зреле прилике, па су бодови остали у Зворнику. Нама до краја првенства остаје да се боримо за опстанак и уколико поновимо игру као с Дрином у наредним мечевима, сигурно ћемо и наредне сезоне играти прволигашки фудбал. До краја првенства остају још четри кола и биће неизвјесно у борби за опстанак, а ситуацију додатно компликује ситуација на табели Премијер лиге, па се може десити да ће три клуба напустити прволигашко друштво - закључио је Радовић.

(Fokus)



Подели

Нема коментара:

Постави коментар