среда, 29. децембар 2010.

Ристић и Аћимовић пред одласком, ситуација у клубу тешка


Фудбалери Дрине припреме за прољећни дио шампионата почеће 10 јануара када је заказана прозивка на Градском Стадиону у Зворнику. Извјесно је да ће се на првом тренингу појавити неки нови играчи, али је још увијек непознаница колико ће играча који су јесенас наступали за зворничане,напустити клуб. Неки од првотимаца у току зимске паузе потражиће ангажман у клубовима Премијер лиге БиХ и Прве лиге РС, а као главни разлог наводе лошу финансијску ситуацију у клубу. За капитена Драгана Ристића заинтересован је Рудар Приједор, док ће други нападач Игор Аћимовић, вјероватно појачати редове прволигаша Подриња из Јање. Шеф стручног штаба Дарко Војводић вјерује да ће се финансијска ситуација у клубу поправити и да ће његова екипа на прољеће бити још јача.

Заказао сам прозивку за 10 јануар. Тада ће ми бити познато на које играче могу да рачунам. Сви они који се двоуме да ли ће остати или отићи из клуба добиће папире и потпуно слободни могу да иду негдје ако имају боље услове. То правило важи до почетка припрема, и сигурно се неће поновити ситуација од љетос, када су поједини играчи након силних проба дошли у Дрину. Мени нису потребни незадовољни играчи, већ они који су срцем уз клуб и вјерују у опстанак. Финансијска ситуација није сјајна, јер се играчима дугују 3 плате, али имам чврста обећања да ће обавезе бити измирене до почетка другог дријела.

Када су у питању појачања, стратег Дрине је истакао да је завршен посао са Раданом Муминовићем који долази из теслићког Пролетера, а наредних дна биће позната ситуација са још неким појачањима.

Направљен је план око довођења играча који је већ почео са реализацијом, и Муминовић ће бити наш играч у наставку првенства. У наредних неколико дана требало би да постигнемо договор са Игором Лежајићем, који је јесенас предводио напад Срема из Јакова који се такмичи у трећем рангу Србије. Ријеч је о младом нападачу који ће сигурно да освјежи нашу екипу и допринјети бољој ефикасности. Он је своје квалитете показао у куп утакмици са Војводином гдје су Новосађани послије пенала отишли даље. Велики број играча је најавио долазак на пробу, а неки од њих ће сигурно остати у нашем клубу. Волио бих да се врати Александар Кикић, он не игра у Рудару а мени је баш такав играч потребан. Међутим ако га Приједорчани не пусте, ми смо ту немоћни. Што се тиче Бојана Ушумовића од његовог доласка неће бити ништа. Надам се да неће бити већег осипања играчког кадра и да ће Дрина изборити опстанак - рекао је Дарко Војводић.

Нема коментара:

Постави коментар