среда, 28. септембар 2011.

Фудбалери Дрина ХЕ однијели бодове из Зворника

Фудбалери Дрина ХЕ из Вишеграда однијели су сва три бода из Зворника. Малобројна публика на терену је могла видјети све сем доброг фудбала, а оно што преовлађује у овом случају јесте и потпуно неспортско понашање гостујућих фудбалера и веома лоше издање домаћих фудбалера, а када ту додамо и лоше суђење, које не престајемо да гледамо у нашој лиги, бар не у Зворнику, онда и не чуди зашто је на Градском стадиону у Зворнику све мање и мање публике.

Ипак, вратимо се утакмици и оним малобројним приликама као и поготку гостију.

Све до 28. минута екипе нису створиле ни једну прилику а ни полуприлику, а онда с лијеве стране од гола Вишеграђана нападач Дрине, Илић, убацује лопту у шеснаестерац а Ђурић је вoлeјом шаље према голу Дрине ХЕ, ипак сигуран је Говедарица. Минут касније, нападач Зворничана, Николић, шутира са седамнаест метара али лопта одлази преко гола.

У 33. минуту поново домаћи вребају, сада Ерић убацује са лијеве стране а Илић се најбоље сналази у шеснаестерцу и шутира, али погађа пречку.

Два минута касније Ђурић изводи слободан ударац и шутира директно у гол, али овај пут испријечио се Говедарица. У истом минуту Николић пролази по десној страни али лопту шаље поново преко гола.

А у 42. минуту хладан туш за домаће. Зворничани су кретали у нови напад, лопта долази до штопера Владимира Ивановића који се оклизнуо и на један необјашњив начин изгубио лопту а то користи фудбалер гостију Солдар који лако, са неких десетак метара, матира голмана Максимовића за 0:1.

Од тог момента ступа на сцену нова тактика гостију, који, покушавајући да сачувају резултат, користе сваку прилику за контакт са домаћим фудбалерима како би исценирали фаул и тако уштеђели неки минут више, на шта су очигледно наилазили на свеопшту подршку и главног судије Радића.

Ипак, и поред овакве игре гостију, публика је очекивала нешто више и конкретније од домаће екипе, која је данас вјероватно одиграла и једну од најгорих утакмица у овој сезони, и алиби за овај пораз не може наћи ни у једном сегменту данашње утакмице.

Поменућемо и двије прилике пред сам крај утакмице, када је прво Николић главом, у шеснаестерцу гостију, пребацио лопту преко гола  а онда и прилику Александра Васића у 85. минуту када из неподредне близине умало не погађа гол Дрине ХЕ. На крају је остало Дрина – Дрина ХЕ 0:1.

У наредном, 8. колу, Дрина ће поново бити домаћин, овај пут екипи Слободе из Новог Града. Дрина ХЕ из Вишеграда биће домаћин екипи Слободе из Мрекоњић Града.

ФК ДРИНА Зворник – ФК ДРИНА ХЕ Вишеград 0:1 (0:1)

Стријелац: 0:1 Солдар у 42. минуту; Стадион: Градски у Зворнику; Гледалаца: 250; Судија: Јоцо Радић (Шамац); Помоћници: Зоран Нарић (Добој) и Стојан Стефановић (Модрича); 4. судија: Велимир Дринић (Модрича); Делегат: Саша Грекуловић (Брчко); Контролор суђења: Јован Ерлетић (Пелагићево); Жути картони: Рустемовић, Ерић, А. Васић (Дрина).

ДРИНА:
Максимовић, А. Ивановић, Ерић, Здравковић, В. Ивановић, Рустемовић, Симић, Ђурић (од 67. минута Лазић), Р. Васић (од 82. минута А. Васић), Николић, Илић (од 78. минута Васиљевић). Тренер: Драган Мићић.

ДРИНА ХЕ: Говедарица, Б. Јевђевић, Тешевић, Иван Мирковић, Мутлак, Игор Мирковић, Марковић, Пљеваљчић (од 90. минута Јовановић), Дамјановић, Миловић (од 82. минута С. Јевђевић), Солдар (од 64. минута Гузина). Тренер: Марко Видаковић.

Нема коментара:

Постави коментар