недеља, 2. октобар 2011.

Николић са бијеле тачке донио побједу Дрини

Извор: zvornikdanas.com

Фудбалери Дрине са минималним резултатом, на свом стадиону, савладали су екипу Слободе из Новог Града, у 8. колу Прве лиге Републике Српске. Једини погодак на утакмици виђен је у финишу првог полувремена када је са бијеле тачке прецизан био, најбољи стријелац и нападач Дрине, Алесандар Николић.

Малобројна публика на Градском стадиону у Зворнику ни овај пут није могла уживати у игри домаћих, који су се из напада у напад све више мучили да нађу рупу у одбрани гостију. С друге стране врло добра екипа Слободе показала се у одличном издању те на неколико момената и доминирала на терену а и озбиљно запријетила.

Већ на самом почетку утакмице, у 4. минуту Николић избија сам пред голмана гостију Кондића али умјесто да шута на гол он погрешно додаје лопту Илићу и гости лако отклањају опасност. Осам минута касније поново исти фудбалер у прилици, у идентичној ситуацији Николић овај пут шутира али лопта одлази у гол аут.

У 15. минуту спорна ситуација у шеснаестерцу домаћих када је оборен фудбалер гостију Ковачевић но главни судија, на утакмици, Дринић показује да се игра настави. Само два минута касније гости у одличној прилици, Ковачевић шутира по средини гола са око осамнаест метара али лопта одлази преко гола. Пет минута касније свој шут опробао је и Зец са ивице шеснаестерца Дрине али сада лопту зауставља голман Максимовић.

У 28. минуту озбиљна прилика за Дрину. Лопту са десне стране од гола Слободе убацује Владо Ивановић а у шеснаестерцу лопту шутира Рустемовић, ипак успјешнији је голман Слободе Кондић.

Зец је покушао у 39. минуту сам да заврши акцију Слободе и шутира са око двадесет метара али брани Максимовић.

И када су се сви спремали за крај првог полувремена, у 44. минуту, у шеснаестерцу Слободе, после шута Николића, руком игра Пекија а Дринић показује на бијелу тачку и жути картон овом фудбалеру. Сигуран извођач најстрожије казне био је Александар Николић, који постиже свој пети погодак у овој сезони.

У другом полувремену виђена је нешто конкретнија игра домаћина али без промјена резултата.

У 49. минуту Николић је петом одлично проиграо Ђурића у шеснаестерцу Слободе, овај шутира али лако хвата Кондић. Осам минута касније Николић поново сам избија пред голмана Кондића, одлично га лобује али на његову жалост, и на жалост навијача Дрине, лопта одлази преко гола.

У 77. минуту виђели смо одличну прилику гостију. Зец добро пролази по лијевој страни Дрине а у шеснаестерцу проналази Ковачевића који са неких пет метара од гола шутира али, данас одлични, голман Максимовић спашава свој тим.

И на крају биљежимо прилику фудбалера Дрине рустемовића који се нашао сам пред голманом Кондићем али од гола није било ништа, на крају је остало 1:0 за домаће фудбалере.

У оквиру 9. кола Прве лиге РС, које се игра наредног викенда, фудбалери Дрине гостују код екипе Младости из Гацка, док новоградска Слобода дочекује екипу Дрина ХЕ из Вишеграда.

ФК ДРИНА Зворник – ФК СЛОБОДА Нови Град 1:0 (1:0)

Стријелац: Николић у 45. минуту из једанаестерца; Стадион: Градски у Зворнику; Гледалаца: 100; Судија: Велимир Дринић (Модрича); Помоћници: Драган Нишић (Шамац) и Зоран Нарић (Добој); 4. судија: Јоцо Радић (Шамац); Делегат: Мирослав Вуковић (Гацко); Контролор суђења: Живко Карабатак (И. Сарајево); Жути картони: Ђурић, Р. Васић, А. Ивановић, Николић (Дрина), Антонић, А. Жујић (Слобода НГ).

ДРИНА: Максимовић, А. Ивановић (од 87. минута Јеремић), Ерић, Рустемовић, В. Ивановић, Симић, Здравковић, Ђурић, Р. Васић (од 68. минута А. Васић), Николић, Илић (од 74. минута Лазић). Тренер: Драган Мићић.

СЛОБОДА (НГ): Кондић, Тица, Илинчић, Пекија, Марчета, А. Жујић, Зђелар, Ковачевић, Зец, Антонић, Умичевић (од 79. минута Поповић). Тренер: Љубиша Дрљача.

Играч утакмице: Горан Максимовић (Дрина).

Нема коментара:

Постави коментар