петак, 16. јануар 2015.

Зворнички премијерлигаш кренуо са припремама! (видео)

Шеф стручног штаба Фудбалског клуба Дрина Драган Мићић данас је на Градском стадиону у Зворнику извршио прозивку чиме је овај премијерлигаш почео са зимским припремама пред наставак сезоне у Премијер лиги БиХ.

Тренеру Мићићу данас се одазвао 21 фудбалер, ипак, без иједног новог лица, за сада, док су Дрину већ раније напустили Един Рустемовић, Славиша Радовић и Филип Ерић а Стефану Чоловићу је захваљено на сарадњи и на њега тим више не рачуна, као и у случају Корејаца Кима и Лија.

Фудбалерима су се прије поласка на помоћни терен у Челопеку обратили и предсједник клуба Миодраг Јевтић, потпредсједник Стево Савић и спортски директор Милан Ђокић.

"Данас крећемо са припремама, наш циљ се зна а то је борба за опстанак гдје ће бити јако тешко, гдје нас очекује јако тешко првенство. Очекујем да ћемо ући у првенство спремни, већ имамо разговоре са појединим играчима али доста тога зависи и од одлазака", рекао је тренер Мићић.

Мићић је истакао да поред одласка три фудбалера не зна да ли ће још неко напустити тим али да ће у складу са потребама клуб реаговати са довођењем што квалитетнијих појачања.

Он је додао да ће се комплетне припреме обавити у Зворнику и на помоћном терену у Челопеку а ако временски услови буду лоши онда ће се десетак дана провести у топлијим крајевима.

"Имамо заказане утакмице са Доњим Сремом, Мачвом из Шапца, Лозницом и Подрињем из Јање, значи остаје нам још четири слободна термина тако да ћемо и то искористити", каже Мићић.

Говорећи о све учесталијим причама око напуштања тима Дејана Узелца, Мићић је потврдио већ раније информације из клуба да је он и даље фудбалер Дрине и да од његовог одласка нема ништа. Он се осврнуо и на шпекулације да би Славиша Радовић и у наставку првенства могао носити дрес Дрине, овај пут као позајмљен играч из новосадске Војводине.

"Он је отишао, постоји могућност његовог повратка, какав је његов статус у Војводини ја стварно не знам, знам да је тражио да оде у Војводину и то је њему одобрено, тако да, видјећемо. Ради се о квалитетном фудбалеру тако да би то за нас било највеће појачање ове зиме", закључио је Мићић.

Спортски директор Дрине Милан Ђокић каже да је у наставку првенства главни циљ борба за опстанак у Премијер лиги БиХ а Управа клуба интезивно ради на довођењу нових фудбалера, који ће задовољити потребе премијерлигаша из Зворника.

"Близу смо договора са неколико играча из окружења тако да ћемо се за пар дана комплетирати и у пуном интезитету почети са припремама за прољећни дио првенства", каже Ђокић.

Он је као клупски циљ навео постављање клуба као организације на стабилне ноге и да се у будућем периоду зна ред, рад и функционисање клуба док је као такмичарски циљ у овом прољећном дијелу првенства навео већ поменути опстанак у Премијер лиги БиХ, како би се у следећој сезони покушали направити неки виши циљеви.

"Финансијска ситуација као и у сваком дијелу нашег друштва није идеална али Управа, на челу са Миодрагом Јевтићем и потпредсједницима Стевом Савићем и Милошем Перићем, ради крајње напоре да финансијску ситуацију побољша и да је доведе у нормалне токове како би клуб могао да функционише и да оправда постојање и мјесто на којем је данас", додао је Ђокић.

Говорећи о појачањима, Ђокић је истакао да су позиције лијевог спољњег, централног везног и нападача најбитније у прелазном року и са таквим фудбалерима се тренутно преговара.

Један од најстандарднијих фудбалера Дрине Александар Кикић каже да прије свега очекује да се екипа добро спреми и да се понове партије из првог дијела сезоне.

"Првих шест-седам утакмица смо одиграли заиста на добром нивоу, у другом дијелу смо мало пали што нам се не смије десити у наставку првенства. Очекујем да уз пар појачања ова екипа Дрине може одиграти запажену улогу у првенству и обезбједити опстанак у Премијер лиги БиХ, што је главни циљ клуба", рекао је Кикић.

Он је истакао да је прољећни дио увјек теже одиграти али што се тиче распореда, додаје, све екипе имају подједнак распоред "и ми смо за сада на задовољавајућем дванаестом мјесту и ја очекујем да Дрина без већих проблема обезбједи опстанак у Премијер лиги БиХ".

Још један везњак, Иван Лазаревић очекује да Дрина избори опстанак у наставку првенства, гдје су, по њему, главни конкуретни Радник, Младост и Слобода.

Као што смо већ поменули, на данашњој прозивци појавио се 21 фудбалер и то Горан Максимовић и Алмир Османовић (голмани), Дамир Мемовић, Дејан Узелац, Владо Ивановић, Бобан Ђерић, Милош Јокић и Давид Милошевић (одбрана), Александар Кикић, Иван Лазаревић, Радован Васић, Слободан Ђурић, Новица Марковић, Данијел Ћулум, Живко Николић и Ермин Мусић (везни ред), Филип Костић, Милош Филиповић, Александар Илић, Раде Лазић и Александар Николић (напад), док је штопер Славко Ћулибрк оправдано одсутан.

Нема коментара:

Постави коментар