петак, 13. фебруар 2015.

Представљено седам нових појачања (фото/видео)

У просторијама Прес сале на Градском стадиону у Зворнику данас је обављена промоција седам фудбалера који су појачали Дрину у зимском прелазном року.

Представљајући фудбалере спортски директор Дрине Милан Ђокић рекао је да су то појачања која ће се борити за "боје" Дрине у наставку првенства.

"Након одласка четири кључна играча довели смо појачања која су пред вама и која ће вам се данас представити", рекао је Ђокић.

Предсједник клуба Миодраг Јевтић нада се да ће са новим фудбалерима амбиције, планови и циљеви бити остварени тако да Дрина неће имати никаквих проблема везаних за борбу за опстанак.

"Чак супротно, сматрам да ћемо бити пласирани у горњем дијелу табеле", оптимистичан је Јевтић.

Тренер Драган Мићић истиче да је задовољан досадашњим током припрема и поред тога што су услови за рад веома тешки.

"Одиграли смо пар пријатељских утакмица гдје се такође показало да момци добро физички стоје. Остаје нам сигурно да овај дио покушамо поправити рад са лоптом и да покушамо поправити ефикасност", каже Мићић.


Он је изјавио да више неће бити нових појачања те да су ових седам фудбалера показали да посједују квалитет који је потребан Дрини у наставку првенства. Што се тиче пријатељских утакмица, Мићић је истакао да клубу предстоји још три сусрета, са Рударом из Угљевика данас, Будућношћу из Бановића у недјељу и генерална проба са Напретком из Доњег Шепка.

"Нас очекује грчевита борба за опстанак и циљ је да опстанемо у лиги тако да тренутна ситуација и пласман на табели дају нам реалне шансе да и остваримо тај циљ. Такође, додао бих и да је освајање Купа Републике Српске други циљ екипе послије опстанка у лиги", истакао је Мићић.

Представљајући себе и осталих шест нових фудбалера, голман Горан Чокорило каже да играчи раде у тешким условима али истиче да им је стручни штаб, на челу са Драганом Мићићем, увјек при руци.

"Тренирамо веома тешко, ускоро би требало да идемо на припреме, да исправимо још неке ствари, значи још ове ситније детаље што су нам остали, тактичке замисли од тренера и требали би првенство да дочекамо спремни", рекао је Чокорило.

Он је истакао да без обзира на услове у којима екипа тренира, влада одлична атмосфера и колегијалност међу играчима.

"Атмосфера је на једном завидном нивоу и превасходно је то значи можда и био циљ клуба да се доведу неки играчи гдје би могли са њиховим квалитетима, и прије свега неким људским односима, да се стопимо у једну цјелину и наравно да отпочнемо прво коло са побједом", додао је Чокорило.

Он је изјавио да је већ раније имао прилику да се упозна са Премијер лигом играјучи за Леотар те да му неће бити тешко да се уклопи. Чокорило је додао да ће пружати свој максимум и да ће давати свој пуни допринос како би екипа остварила своје циљеве.

"Сваки спортиста, мислим да му је циљ и да је то некако урођено да иде на побједу а самим тим је и зацртан тај неки опстанак тако да било би илузорно да причам о томе да не мислим о томе и да се унапријед предајемо", закључио је Чокорило.



Нова појачања ФК Дрина: 

- Горан Чокорило (голман)
  Рођен: 30. април 1985. године у Горажду
  Каријера: Црвена звезда (омладинци), Палилулац, Динамо Панчево, Раднички Београд, Обилић, Нови Пазар, Островјец, Леотар.

- Немања Миленковић (штопер)
  Рођен: 05. јануар 1989. године у Београду
  Каријера: Партизан (омладинци), Чукарички, Вождовац, Славија И. Сарајево, Орошхаза, Вршац.

- Владан Милошевић (десни бек)
  Рођен: 05. април 1990. године у Белинцони
  Каријера: Тим Тичино (омладинци), Локарно, Вадуц

- Дејан Благојевић (лијеви бек)
  Рођен: 18. јануара 1990. године у Власотинцу.
  Каријера: Репрезентација Србије до 19. година, Земун, Моравац Орион, Бежанија, БСК Борча.

- Дарко Бошковић (задњи везни)
  Рођен: 16. септембар 1987. године у Сомбору
  Каријера: Репрезентација Црне Горе до 21. године, Младост Апатин, Спартак Суботица, Грбаљ, Тимок, Татран, Пролетер Нови Сад.

- Ненад Недељковић (нападач и офанзивни везни)
  Рођен: 10. октобра 1986. године у Шапцу
  Каријера: Партизан (омладинци), Јенћепинг Блоа, Млади радник, Борац Чачак, Нови Сад, Младост Лучани, Пролетер Нови Сад, Железничар Лајковац.

- Момчило Мркаић (нападач)
  Рођен: 21, септембар 1990. године у Требињу
  Каријера: Леотар, Бежанија, Гомел, Земун, БСК Борча.

Нема коментара:

Постави коментар