петак, 13. фебруар 2015.

Дрина "потопила" рударе (фото)

Фудбалери зворничке Дрине успјешно су пребродили још један тест.

 У петој контролној утакмици, у Спортском центру "Саво Милошевић" етно-села "Станишићи", Дрина је побједила Рудар из Угљевика резултатом 4:1.

На прву изгледнију прилику чекало се до 11. минута када је Дрина повела са 1:0. Васић је са десне стране одлично извео корнер а након гужве у шеснаестерцу Рудара лопта долази до Недељковића који лако матира Лукића.

Након тога Дрина пропушта неколико солидних прилика. У 16. минуту Филиповић убацује за Мркаића а овај лопту шаље преко гола. Седам минута касније сјајно шутира Бошковић али одлично брани голман Рудара.

Пред крај првог полувремена Васић са око 20-ак метара шутира тик изнад пречке.

У наставку утакмице обје екипе су у меч ушле са измјењеним саставима а то као да је дало нову снагу Зворничанима који у 47. минуту погађају гол Рудара за 2:0. Илић је проиграо Недељковића а овај несебично додаје Мркаићу којем није било тешко да постигне гол.

Три минуте након тога Илић је са ивице шеснаестерца шутирао и погодио пречку. У 53. минуту Благојевић је асистирао Филиповићу али његов шут брани голман Рудара. Исти играч је опробао шут са око 25 метара али лопта олдази поред гола.

У 59. минуту најљепша ситуација на утакмици. Недељковић изводи слободан ударац са преко 25 метара и погађа сами десни угао гола Рудара, голман Симић је немоћан, Дрина води 3:0.

Фудбалери Рудара су се у 65. минуту тргли и почели су озбиљније пријетити Дрини. Три минута након тога у једном добро одрађеном нападу Теодоровић је остао сам испред голмана Чокорила те постиже гол за 3:1.

Девет минута касније Цвијетић је сјајно шутирао али Чокорило још боље одбранио.

Дрина је десетак минута прије краја поново ангажованије и сигурније кренула на гол Рудара. У 85. минуту Илић постиже и четврти погодак за Зворничане те тако поставља коначан резултат.

У 88. минуту Филиповић је могао постићи и пети погодак али је његов шут са петерца одбранио Савић.

Пред крај утакмице нападач Дрине Александар Илић повриједио се при одгуривању од стране једног играча Рудара тако што је пао преко заштитне ограде иза гола усљед чега је расјекао лијеву ногу.

Дрина следећу контролну утакмицу игра у недјељу у Тузли, против екипе Будућности из Бановића.

Након утакмице помоћни тренер Александар Васић био је задовољан резултатом и игром Дрине

"Можемо бити сигурно задовољни данашњом утакмицом и резултатом, момци су показали завидан квалитет и поред тога што противник није толико атрактиван. Напредак у игри је очигледан, предстоји нам још много рада и труда да достигнемо жељену форму и вјерујем да ће то сви фудбалери, на које рачунамо, остварити до прве утакмице са Вележом", рекао је Васић.

Своје одушевљење послије постигнута два гола није крио данас сјајни Ненад Недељковић.

"Драго ми је да сам данас постигао своје прве голове у дресу Дрине и веома сам срећан што сам их дао, надам се да ће се то наставити и у првенству јер овде сам и доведен да дајем и асистирам голове", каже Недељковић.

Његов гол из слободног ударца са преко 25 метара дуго ће се памтити а он истиче да је то била његова посластица у сваком клубу до сада, у којем је играо а очекује да се та традиција настави и у Дрини, што је, нада се, и доказао на досадашњим тренинзима.

ФК ДРИНА Зворник - ФК РУДАР Угљевик 4:1 (1:0) 

Игралиште: СЦ "Саво Милошевић" у етно-селу "Станишићи"; Главни судија: Александар Васић (Зворник).

ДРИНА: Чокорило, Ђерић, Мемовић, Ћулибрк, Благојевић, Кикић, Васић, Бошковић, Филиповић, Недељковић, Мркаић. Још су играли: Илић, Лазаревић, Ђого, Милошевић, Јокић, Лазић, Марковић, Халиловић.

РУДАР: Лукић, Бојић, Стевановић, Марковић, Богићевић, Божић, Давидовић, Цвијић, Да. Лазић, Теодоровић, Др. Лазић. Још су играли: Савић, Виер, М. Лазић, М. Цвијић, Ђорић, Грујичић, Маринков, Џувеликовић.

Нема коментара:

Постави коментар