среда, 7. април 2010.

Побједа за врх



У заосталој утакмици 14. кола Прве лиге РС, у Зворнику, Дрина је савладала свог имењака из Вишеграда, Дрину ХЕ, резултатом 2:0.

Утакмица је одиграна по лијепом и сунчаном времену, погодном за игру, пред неких 700 гледалаца. Императив побједе домаћина је „натјерао“ да од првог минута крене офназивно према голу гостију. Прва изгледна прилика се већ указала у 18. минути када је Зоран Новаковић „затресао“ пречку из слободног ударца са око 18. метара. Исти играч је могао Дрину довести у вођство у 22. минуту када је на пас Николе Лазаревића лопту прослиједио поред десне стативе гостујућег голмана. Послије ових прилика домаћег састава гости су узвратили брзим контранапдом у 30. минуту, али голман Дрине је био на висини задатка.

Први гол на утакмици пао је у 33. минуту када је Никола Лазаревић из досуђеног слободног ударца преко живог зида лопту спровео у десни горњи угао и постигао изванредан евро-гол са око 20. метара удаљености. Тим резултатом се и отишло на одмор. У другом полувремену Дрина је наставила офанзивно што јој се исплатило у 48. минуту када је млади Александар Николић натрчао на одбијену лопту од гостујућег голмана и послао лопту у гол. До краја утакмице Дрина је имала још једну изгледну прилику да повећа вођство али је Новаковић умјесто у гол, лоптом је погодио голмана гостију. Сјајну прилику да смање резултат гости су имали у 74. минуту када је у гужви пред голом Дрине гостујући играч Младен Тешевић погодио пречку.

До краја утакмице треба издвојити црвени картон одбрамбеног играча Дрине ХЕ због другог жутог картона. Била је то још једно добро издање Дрине из Зворника што охрабрује навијаче и симпатизере да се само оваквом игром може постићи циљ – Премијер лига БиХ.

У другој заосталој утакмици између Младости из Гацка и БСК- из Бања Луке домаћи су дошли до побједе од 1:0 и на тај начин помогли Дрини да дође до првог мјеста на табели. Следећи сусрет Дрине је на програму у суботу када се игра дерби 19. кола а вјероватно ће тај сусрет у многоме одлучити будућег премијерлигаша – БСК – ДРИНА, у 15.30 часова.





Нема коментара:

Постави коментар