среда, 6. октобар 2010.

Жријеб 1/8 финала Купа РС: Црвена земља ривал Дрини

Данас су у просторијама ФС РС извучени парови осмофинала Купа Републике Српске. После успјешног старта у Богутовом Селу, у шеснаестини финала Купа, фудбалери Дрине путују поново у госте, и то у Нову Вес код Србца а ривал им је ФК Црвена земља.




Клуб је основан 1974. године под именом ФК Јединство. Клуб поново мијења име 1979. године у ФК Братство. Почетком 1990. године клуб још једном мијења име и постаје ФК Црвена земља. Највећи досадашњи успјех клуба је улазак у Другу лигу Републике Српске након побједе у Регионалној лиги Републике Српске - група Запад, у сезони 2008/2009. Ова екипа је могла доћи и до Прве лиге РС али на том путу су им стали фудбалери Слободе из Мркоњић града, ипак и ове сезоне фудбалери Црвене земље биљеже сјајне резултате, тренутно су на првом мјесту Друге лиге РС - група Запад, испред екипе Љубића из Прњавора, а у шеснаестини финала Купа РС, избацили су, на свом стадиону, екипу Пролетера из Теслића, тим који је покварио планове Дрини у Купу БиХ.

Свакако ће овај тим бити неугодан ривал нашим момцима али ипак очекујемо побједу. Утакмица се игра у сриједу, 13. октобра, са почетком од 15 часова.

комплетни парови:

1. Црвена земља (Нова Вес) - Дрина (Зворник)
2. Слобода (Нови Град) - Сутјеска (Фоча)
3. Љубић (Прњавор) - Дрина ХЕ (Вишегард)
4. Слога (Трн) - Козара (Градишка)
5. Подриње (Јања) - Борац (Бања Лука)
6. Озрен (Петрово) - Слобода (Мркоњић Град)
7. Гласинац (Соколац) - Модрича Максима (Модрича)
8. Стакорина (Чајниче) - Радник (Бијељина)

2 коментара: