субота, 30. октобар 2010.

Дрина до пораза у 82. минуту

Екипа Дрине поново је дошла до пораза у последњим минутама утакмице. Наиме, у оквиру 12. кола Премијер лиге, гостовали су код зеничког Челика. Веома добре и чврсте екипе са дугогодишњом традицијом наступа, како у првој лиги СФР Југославије тако и у Премијер лиги БиХ.

Од самог почетка утакмице фудбалери Челика, кренули су са нападима на гол Дрине који су дошли у Зеницу са намјером да се бране и да узму један бод а ако им се пружи прилика из контра напада учинити нешто више. Током првог полувремена фудбалери Дарка Војводића играли су тотални бункер, без жеље да крену према голу Челика. Тако је прво полувријеме сусрета између Челика и Дрине завршено резултатом 0:0.
У наставку сусрета играчи Челика покушавали су да пробију бедем испред гола Максимовића, али нису успјели. У 61. минуту сусрета тренер Челика, Абдулах Ибраковић, двоструком измјеном покушао је уњети нову свјежину у своју екипу па су умјесто Дуре и Џафића у игру ушли Обућа и Захировић.

Тек пар минута прије краја, тачније у 82. минути Челик је успио сломити отпор противника. Након једног продора Пурић је срушен у казненом простору а главни судија меча Ведран Зовко показао је на бијелу тачку. Сигуран реализатор најстрожије казне био је Адиловић.

- Прије свега желио бих честитати Челику на залуженој побједи. Ми смо одиграли најбоље што можемо и морам признати да сам задовољан игром коју је моја екипа приказала данас. Мислим да ова екипа има квалитет за опстанак у лиги, а на нама је да то и докажемо и потврдимо у наредним сусретима - изјавио је тренер Дрине Дарко Војводић након утакмице на Билином Пољу.

Шеф стручног штаба Челика, Адбулах Ибраковић, није био задовољан оним што су његови играчи презентирали данас.

- Поново се испоставило да против екипа које се бране и играју бункер током читавог сусрета имамо проблеме. Игром нисам, нити могу бити задовољан, али забиљеженом побједом и новим бодовима на нашем конту свакако јесам. На нама је да се покушамо што боље одморити како би у сриједу у Мостару изборили један позитиван резултат - рекао је након утакмице Абдулах Ибраковић, тренер Зеничана.
Следећу утакмицу фудбалери Дрине играју за седам дана на свом терену против Славије из Источног Сарајева.

Челик – Дрина 1:0 (0:0)

Стријелци: 1:0 Адиловић (82. минут);
Стадион: “Билино Поље”, Зеница;
Гледалаца: 1 000;
Судија: Зовко Ведран (Мостар);
Жути картони: Мрковић, Капетан, Чувић, Јусић, Арнаут (Челик), Михаиловић, Максимовић, Обрадовић, Средојевић, Кикановић (Дрина);

ЧЕЛИК: Билобрк, Брковић, Садиковић, Човић, Јусић, Дуро (од 61. минуте Захировић), Бурић, Капетан (од. 83. Арнаут), Адиловић, Јамак, Џафић (од 61. Обућа). Тренер: Абдулах Ибраковић.

ДРИНА: Максимовић, Обрадовић, Средојевић, Кикановић, Михајловић, Карвалхо, Ристић (од 84. Аћимовић), Крезовић (од 90. Васић), Лазаревић (од 83. Вукашиновић), Ђелмић, Ћулум Д. Тренер: Дарко Војводић.









Нема коментара:

Постави коментар