четвртак, 7. октобар 2010.

Судија Јакуповић вријеђао играче Дрине

Аутор: Драго Гајић

У деветом колу Премијер лиге Дрина је убједљиво поражена у Широком Бријегу са 1:5, али оно што је Зворничане забољело више од пораза је суђење Едина Јакуповића из Бихаћа и његових помоћника. У Дрини имају низ притужби, које су, како тврде у клубу, директно утицале на резултат, због чега ће, како су најавили већ данас, упутити жалбу надлежним органима Фудбалског савеза БиХ. Ово није први пут да је Дрина оштећена у једном сусрету, али је први пут да је један судија на терену вријеђао фудбалере премијерлигаша из Зворника.
Представник Дрине на сусрету у Широком Бријегу Миладин Ристић је захвалио домаћој екипи на гостопримству и на одличном пријему, али није био задовољан суђењем судијске тројке.

- Људи из управе Широког Бријега су нас дочекали на најбољи могући начин и показали да је то један од најбоље организованих клубова у БиХ. Немамо ни једну једину замјерку на гостопримство и понашање домаћих играча на терену. Међутим, оно чиме смо незадовољни је суђење и неуједначен критеријум судијске тројке на овом сусрету. Неке ствари које сам чуо у аутобусу од играча шта се дешавало на терену су недопустиве. Судија Един Јакуповић је веома лако дијелио жуте картоне нашим фудбалерима, те водио непримјерене дијалоге на терену са неколико наших играча
- рекао је Ристић.

Шеф стручног штаба Дрине Дарко Војводић је сусрет посматрао са трибина због искључења у прошлом колу. Он сматра да клуб мора да адекватно реагује.

- Разочаран сам понашањем судије у току утакмице. Оно што су ми играчи пренијели у свлачионици не иде на част судијској тројци која је водила сусрет. Судијска организација мора да реагује на дијалоге судија са играчима, поготово када они који дијеле правду вријеђају играче. Причом да је неко већ донио одлуку да је Дрина већ испала из лиге и да ће судити како они хоће, а не дијелити правду, наводе нас на размишљање за кога се игра фудбал. Такво понашање је погубно за фудбал у БиХ - нагласио је Војводић.

Ово није први пут да се судије бахато понашају на терену, а на крају меча добију добру оцјену. Свима који прате БиХ фудбал је већ одавно познато да је први дио сезоне прилично регуларан, а да у прољећном почиње судијска отимачина. Судећи по суђењу у Широком Бријегу, прољеће је судијама Премијер лиге БиХ већ стигло.

Драган Ристић

Капитен Дрине Драган Ристић истиче да је све фудбалере Дрине највише забољело понашање судија на овом сусрету.

- Послије сусрета смо разговарали у свлачионици и оно што су ми као капитену сви играчи пренијели је страшно. Судија Јакуповић је једном нашем фудбалеру рекао: "Шта ме брига за вас, ви сте већ испали." Упуштао се у непримјерене дијалоге са нашим играчима, а лично мени је дао жути картон због наводног симулирања иако ми је дрес потпуно поцијепан. Свирао је сумњив једанаестерац за домаће, али оно што није приказано на ТВ-у су прекршаји приликом слободних удараца, послије којих смо примили други и трећи погодак, чиме је меч био ријешен - истакао је Ристић.

2 коментара:

  1. ***** im mater u ***** kako ih nije sramota,drina nece ispast sto posto a onaj daboga mu jezik prjesjekli sto je reko mamu mu jarecu on nesta zna

    ОдговориИзбриши
  2. BOZE POMOZI DA OPSTANEMO ZBOG OVAKVIH!!!

    ОдговориИзбриши