уторак, 7. децембар 2010.

Душан Средојевић: Прољеће је наше

Aко се има у виду да су фудбалери Дрине послије седмог кола имали само један бод и били убједљиво приковани за дно табеле, претпосљедње мјесто на крају јесење полусезоне може се сматрати успјехом.
 
Имали су Зворничани проблема са играчким кадром на почетку припрема. Искусни нападач Драган Ристић прикључио се екипи само десет дана до почетка првенства, а Далибор Крезовић се дуго премишљао да ли ће продужити сарадњу са Дрином. У таквој атмосфери тренер Миле Милановић је обавио припреме са некомплетним тимом.
 

- Када смо на старту првенства освојили бод у Бановићима против Будућности, многи су помислили да неће бити проблема око пласмана. Међутим, наступио је период слабијих игара и недостатак спортске среће, кола су једноставно кренула низбрдо - истакао је један од најстандарднијих првотимаца Зворничана Душан Средојевић.
Да невоља буде већа, прво су се повриједили Светозар Вукашиновић и Никола Лазаревић, који су се придружили Мирославу Јевтићу.
- На срећу, управа је ангажовала Бразилца Роберта Карваља. Са њим је одбрана добила на сигурности. Дошло је до промјена и на клупи јер је послије седмог кола Милу Милановића замијенио Дарко Војводић, који нам је вратио самопоуздање и вјеру у сопствене могућности, па смо у осам утакмица постигли четири побједе, једном играли неријешено и претрпјели три пораза и тако побјегли са посљедњег мјеста - нагласио је Средојевић.
У прољећњем дијелу првенства Дрина ће имати тежак задатак да задржи статус премијерлигаша.
- Управа ће морати реаговати и довести замјену за Карваља, који по свој прилици неће остати у Зворнику. Очекује се још неко појачање како бисмо ојачали клупу. Имамо добар распоред на прољеће. Осим Вележа и Зрињског дочекујемо Челик, Слободу, Будућност и Звијезду. Сигуран сам да ће наставак првенства протећи у нашем знаку и да опстанак у елитном рангу такмичења неће доћи у питање - закључио је Средојевић.

Стријелци

Најбољи стријелци у екипи Дрине били су Обрадовић и Нинић са по три гола. По два пута у листу стријелаца уписали су се Ристић и Ђелмић, а по једном Михајловић и Протић. Дрина је у јесењем дијелу првенства "зарадила" 34 жута и три црвена картона.

Нема коментара:

Постави коментар