среда, 16. март 2011.

Дарко Војводић открива зашто је отишао из Дрине : Управа дигла руке од нас !


Извор: Пресс РС/Фокус

Дојучерашњи тренер Дрине Дарко Војводић тврди да је клупу Зворничана напустио због тога што упркос добрим резултатима није имао подршку клуба и истиче да су он и играчи били остављени на милост и немилост мешетарима.

Војводић подсјећа да је клупу дебитанта у бх елити у најтежем могућем тренутку преузео од Милета Милановића. Дрина је у том тренутку имала само бод из седам кола, али Војводића то није поколебало да се прихвати изазова.

Његовим доласком екипа се препородила и направила позитивну серију. Зворничани су побјегли са дна табеле и дошли у ситуацију да се боре за средину табеле. Када је помислио да ће управа препознати вриједност остварених резултата и подржати и њега и играче, Војводић се разочарао, схвативши да су само навијачи знали да цијене успјехе његове екипе.

- Мене много боли неправда. А управо то ми се десило у Зворнику. Мој претходник је освојио само један бод. Оставио ми је морално уништену екипу, која је била физички неспремна, али је и поред тога имао пуну подршку управе. Ипак, нисам осјетио да било ко стоји иза мене и играча и поред тога што смo за веома кратко вријеме направили резултат. Имао сам осјећај као да су нам сви окренули леђа - каже Војводић, додајући да су све његове изјаве које су се појавиле у медијима пошто је дао оставку - измишљене.

Подсјетимо, Војводић је дао оставку послије шокантног пораза Дрине од приједорског Рудара усред Зворника. До тог тренутка Војводићу нико ништа није могао да замјери јер је од доласка забиљежио пет тријумфа са екипом која до тада није знала за сласт побједе. Леотар је био прва муштерија Војводиних "Вукова", а исто су се провели Вележ, Славија, Зрињски и Будућност.

- Од мог доласка до 16. кола Дрина је била најбољи тим лиге уз Борац. Почео сам да радим у веома тешкој ситуацији, у којој нам је свака утакмица била квалификациона. Играли смо под императивом, јер смо сваку домаћу утакмицу морали да добијемо. Одлично смо се носили са притиском. Екипи је враћено достојанство, публика је опет била на стадиону, створили смо респектабилан тим, а како смо играли могли су сви да виде у директном телевизијском преносу против Борца. Али чини ми се да је то било битно само навијачима и играчима. Нисмо имали заштиту, а играчи и ја смо остављени на милост и немилост мешетарима - тврди Војводић.

Дарко Војводић истиче да оставку није поднио управи клуба јер тај орган и не постоји, већ да је то лично пренио начелнику општине Зворник, Зорану Стевановићу, због чињенице да га је он и довео на клупу.

- Моји фудбалери дали су максимум у сваком сусрету, док су навијачи пружали пуну подршку и на томе им морам захвалити. Оставку нисам поднио управи, јер она и не постоји, а појединце који се воде као чланови тог дијела клуба нисам никада видио на стадиону нити су икада ушли у свлачионицу да нам честитају или нас критикују, у зависности од резултата. Много ме боли што је мој претходник на клупи имао већу подршку управе у првих седам кола са само једним освојеним бодом, него ја када сам практично екипу довео на корак до опстанка. Одговорно тврдим да је Удружење пчелара општине Зворник у првих седам утакмица играло за Дрину да би освојили више бодова - рекао је Војводић.

Наш саговорник каже да се екипа суочавала са многобројним судијским неправдама и дискутабилним одлукама које неби смјеле да се дешавају у Премијер лиги БиХ, додајући да би елитни ранг требало да функционише по моделу Прве лиге РС, која је најбоље организовано такмичење у држави.

Војводић истиче и да је упркос свим тешкоћама одбио понуду "своје" Слободе. Та понуда упућена му је уочи кобног меча са Рударом.

- Та понуда је и дан - данас на столу. Међутим, нећу да је прихватим. Сигуран сам да би многи тада рекли да сам Зворник напустио како бих преузео Слободу. То није истина! Не пада ми на памет да у овом тренутку преузимам било који клуб - закључује Војводић.

Предсједник клуба, Миодраг Јевтић, саопштио је играчима да је Војводићева оставка прихваћена, те да ће његови помоћници Миленко Милошевић и Светозар Вукашиновић водити екипу у наредном првенственом сусрету.

- Све што могу да кажем јесте то да је Војводић показао како је веома одговоран човјек. Оставку је поднио оставку послије пораза од Рудара и тиме прихватио дио одговорности. То је гест одговорног човјека. Поштујемо његову одлуку. Урадио је одличан посао с клупе и послије првог пораза код куће се часно повукао. Желио бих да му захвалим на сарадњи и истакнем да је без обзира што је водио екипу нешто мање од шест мјесеци оставио дубок траг у клубу. Ми морамо наставити даље, а очекује нас меч с Олимпиком на којем ће екипу водити његови помоћници Миленко Милошевић и Светозар Вукашиновић. Послије тог меча је пауза у Првенству и тада ћемо именовати новог шефа струке - рекао је Јевтић.

3 коментара:

  1. Анониман16. март 2011. 13:41

    Jedan je VOjvodic Darko !

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман17. март 2011. 00:05

    Darko care, hvala ti za sve sto si ucinio za nas .Nadam se da ce ovi ili otici iz uprave ili doci barem do pameti , kako bi znali da cene rad jednog takvog strucnjaka. Za nas ce uvek biti prvi . ВУКОВИ ЗВОРНИК

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман17. март 2011. 11:04

    Darko je sve u pravu svaka rijec mu je na mjestu sto se tice uprave kluba ona i ne postoji darko je maksimum uzvukao iz ove ekipe i uzeo maksimalan broj bodova s obzirom da su sami ostavljeni od uprave na milost i nemilost bez para duguju im po tri plate bez pomoci sudija kuci ma bez icega da je darko bio od prvoga dana na klupu drine mi bi imali minimum 22 boda u ovom trenutku a sta ces kad onaj senilni i bolesnik mile milanavic nece na vreme da napusti klupu drine vec je cekao da nas dokrajci skroz pa se onda pokupi ko polozara matora to je najgori trener u istoriji drine koji je ikad sedeo na klupi darku zelim sve najlepse u buducoj karijeri trenerskoj pokazalo se da je pravi covek i pravi trener za igrace da im vrati samopuzdanje i da ih motivise i bez para a onog micu jevtica treba sto pre najuriti iz kluba on je veliki krivac isto za sva ova desavanja u klubu on bi prodao majku rodjenu a kamo li drinu lopov ostaje lopov ma bilo gde se nasao drini zelim sve naj u buducnosti

    ОдговориИзбриши