понедељак, 31. октобар 2011.

Врло значајна побједа против Лакташа

Екипа Дрине, пред својом, малобројном, публиком остварила је врло значајну, четврту, побједу у овој сезони (2:1), што је бар донекле склања од зоне испадања, а противник је била екипа Лакташа.

Зворничани су одиграли заиста једну одличну утакмицу, можда и најбољу до сада, а да је Николић само мало био присебнији резултат би био и убједљивији. Једна од негативних карактеристика која прати тим Дрине, у овој сезони, јесу жути картони а у данашњој утакмици главни судија Ршум Симић из Добоја показао је чак седам картона а противничкој екипи два.

Домаћин је од прве минуте кренуо офанзивно на гол противника ипак тек у 13. минуту биљежимо прву солидну прилику, када је Радован Васић вoлeјом са неких шеснаест метара шутирао али брани голман Лакташа Ђурић.  У 16. минуту Александар Ивановић убацује лопту из корнера у шеснаестерац а Николић удара лопту главом, но опет је успјешнији Ђурић. Само минут касније лопта поново долази до шеснаестерца гостију, сада лопту главом удара Илић али успјешнији је поново голман гостију.

У 19. минуту једанаестерац за домаћина. Лазић је убацио лопту из корнера у шеснаестерац Лакташа а до лопте долази Николић који шутира, голман Ђурић лопту боксује до нападача Дрине Илића који покушава да предриблује једног фудбалера Лакташа, но овај га обара а судија Симић показује на бијелу тачку. Сигуран егзекутор је нападач домаћих Александар Николић.

Само три минуте након тога, гостујући фудбалер Ристић лоше прима лопту а њу одузима Николић који сам избија пред голмана Ђурића, шутира али гостујући голман успјешно брани и отклања опасност за гол. У 28. минуту Радован Васић је поново шутирао са неких двадесетак метара по средини гола, поново Ђурић на мјесту. Минут након тога спорна ситуација у шеснаестерцу Дрине. Петровић лопту шаље у шеснаестерац за Перића који покушава да  удари лопту главом, ипак он пада тражећи једанаестерац због, како тврди, повлачења за дрес, ипак судија Симић показује да се игра настави показујући притом жути картон Секулићу због приговора.

У 37. минуту изједначење – 1:1. Перић је отео лопту од једног фудбалера Дрине и одлично упослио Петровића на десној страни, од гола Дрине, који је натјерао голмана Максимовића да изађе а онда поново лопту послао Озрену Перићу коме није било тешко лопту послати у празан гол.

У 41. минуту хаос у шеснаестерцу Лакташа, лопту је убацио Николић а онда одличне прилике за гол пропуштају Илић, Васић, Николић док Лакташани нису избили лопту из свог шеснаестерца.

У другом полувремену биљежимо нешто мање занимљиву утакмицу а свакако најинтересантнији тренутак десио се у 47. минуту када је Дрина повела са 2:1. Николић је кренуо по десној страни од гола Лакташа, успјешно се ослободио свог пратиоца а онда са неких шеснаест метара шутира и погађа горњи лијеви угао гостију за велико славље.

До краја утакмице биљежимо и још двије солидне прилике на једној и другој страни. Прво је Радован Васић покушао са неких десетак метара од гола Лакташа да матира голмана Ђурића али лопта одлази преко гола а у 82. минути, са неких тридесет метара, слободан ударац изводи Перић а лопту слабо хвата голман Дрине Максимовић, ипак убрзо је успио да се консолидује и отклони опасност пред својим голом. На крају је остало Дрина – Лакташи 2:1.

Треба напоменути да је домаћи тим био ускраћен неиграњем два стандардна фудбалера, Едина Рустемовића и Борислава Ерића, због жутих картона.

У последњем 13. колу јесењег дијела првенства, које је на програму наредног викенда, Дрина путује у Нову Вес на мегдан екипи Црвене земље, прије тога Дрина ће у уторак, у оквиру осмо финала Купа РС, на свом стадиону, одиграти заосталу утакмицу са Козаром из Градишке, уколико тријумфује, у четвртфиналу ће дочекати екипу Борца из Бања Луке.

ФК ДРИНА Зворник – ФК ЛАКТАШИ 2:1 (1:1)

Стријелци: 1:0 Николић у 20. (једанаестерац), 1:1 Перић у 37. и 2:1 Николић у 47. минуту; Стадион: Градски у Зворнику; Гледалаца: 150; Главни судија: Ршум Симић (Добој); Помоћници: Љубиша Ћелић (Добој) и Далибор Билић (Добој); 4. судија: Предраг Јевтић (Добој); Делегат: Душан Марковић (Бијељина); Контролор суђења: Обрен Мирић (Бијељина). Жути картони: Максимовић, А. Ивановић, Здравковић, Симић, Лазић, Р. Васић, Јеремић (Дрина) Секулић, Петровић (Лакташи).

ДРИНА: Максимовић, А. Ивановић (Од 85. минута Јеремић), В. Ивановић, Здравковић, Милојевић, Лазаревић, Симић, Лазић (Од 69. минута Васиљевић), Р. Васић, Илић (Од 75. минута А. Васић), Николић. Тренер: Драган Мићић.

ЛАКТАШИ: Ђурић, Секулић, Малешевић, Зорић, Ђаковић (Од 83. минута Врховац), Париповић, Ристић, Кукић, Кременовић (Од 59. минута Вујмиловић), Петровић, Перић. Тренер: Милош Појић.

Играч утакмице: Александар Николић (Дрина).





Извор: zvornikdanas.com

Нема коментара:

Постави коментар