уторак, 20. мај 2014.

Црвена звезда ће бити гост Дрине?

Два кола прије краја првенства, Дрина из Зворника је надмоћно освојила по други пут титулу првака Републике Српске и пласирала се у Премијер лигу Босне и Херцеговине. Чека се званичан завршетак првенства, па да се прослави титула а одмах слиједе и припреме за такмичење у најелитнијем рангу Босне и Херецеговине.


Предсједник нашег фудбалског клуба Миодраг Јевтић каже да ће први задатак након завршетка првенства РС бити позив београдској Црвеној звезди да увелича прославу нове титуле.


„Одмах након прославе титуле на коју ћемо позвати екипу Црвене Звезде у којој је са успјехом играо наш тренер Мићић, да дође на прославу, надам се наше и њихове титуле. Ми смо свјесни лошег искуства од прије четири године, када смо имали лоше резултате и испали из Премијер лиге. Морамо се реорганизовати на свим нивоима у клубу и професионално се односити према свим задацима јер то овај ранг захтјева. Имамо изгледа да успјешно затворимо финансијску конструкцију. Поред општине, као главног спонзора имамо најаве да ће нас подржати и компанија ''Алумина'', највећи зворнички колектив. Наше су амбиције средина табеле и у том смислу ћемо морати довести адекватна појачања, о којим ћемо причати одмах по прослави титуле“, додао је Јевтић.

У Управи Дрине, међу играчима и љубитељима фудбала, истичу да је зворнички прволигаш заслужено освојио прво мјесто, које се и није очекивало на самом старту.

„Ми смо ушли у првенство са искључиво нашим играчима. Тим је био подмлађен и није се рачунало на освајање првог мјеста. Међутим, након првих добијених утакмица, када смо заузели челну позицију, испољене енергије међу играчима и у стручном штабу, појавиле су се реалне амбиције да можемо и до друге титуле. Држали смо прво мјесто током читавог првенства и заслужено освојили титулу. Овај успјех је тим дражи што смо титулу освојили са играчима који су поникли у нашем тиму и након исвјесног боравка у другим клубовима вратили се у наше редове и дали велики допринос овом успјеху“, рекао је Јевтић.

Јевтић се захвалио најприје фудбалерима, а онда и свим спонзорима који су помогли овом успјеху и што ће љубитељи фудбала у регији Бирач, Подриње и шире, од јесени моћи да гледају најбоље екипе из Босне и Херцеговине. Захвалност се дугује и вјерним навијачима који су бодрили екипу током читавог првенства.

„Посебно се захваљујем нашем тренеру Драгану Мићићу, који је за више од три године боравка у нашем клубу, марљиво радио са овим младим играчима од којих су се неки попут Николића, Радована Васића, Ђурића и Радовића, својим играма у првенству изборили и за статус репрезентативаца Републике Српске до 23 године који су наступили у Италији на пријатељској утакмици са екипом Удинезе. Ми смо више него задовољни са његовим радом и понудићемо му наставак сарадње и у Премијер лиги“, додао је Јевтић.

Он се захалио и тренерима млађих селекција који у изузетно тешким условима успјевају у континуитету да одгајају играче за први тим.

Као и сви клубови и у Дрини су се суочавају са финансијским проблемима, али се то није одражавало на приступ игри и на играче и тренере да се издигну изнад проблема и покажу приврженост клубу и да постигну овај успјех.

Фудбалери Дрине би требало да у суботу дочекају Напредак из Доњег Шепка у утакмици 25. кола Прве лиге РС. На утакмици би требало да се и прослави друга титула првака РС али због ванредне ситуације која тренутно влада у нашој земљи због веома лоших временских прилика одигравање утакмице је под знаком питања.

Нема коментара:

Постави коментар