понедељак, 28. јул 2014.

Погледајте како изгледа састав Дрине пред почетак Премијер лиге БиХ!

У суботу, 2. абгуста, у 17.30 часова екипа Дрине у Мостару против Вележа почиње своју другу сезону у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

Циљ је више него јасан - опстанак!

Драна Мићић са својим сарадницима покушаће да исправи све недостатке тима који су постојали у сезони 2010./11. када су Зворничани већ након седам одиграних кола трасирали себи пут у нижи ранг.

Већ током љетних припрема видан је био напредак у односу на ону прву сезону Премијер лиге. Бирани су квалитетни противници, доведена су, надамо се, и квалитетна појачања, све у свему можемо да кажемо да је Дрина спремна за почетак новог циклуса Премијер лиге.

Екипу су ове сезоне појачала чак деветорица фудбалера од којих су двојица поникла у редовима Дрине. Тим су напустила седморица фудбалера од којих је један постао помоћни тренер а ради се о Александру Васићу. Оно што треба истачи јесте да Дрину нису напустили играчи који су поднијели највећи терет у претходној сезони и који су тиму из Зворника донијели другу титулу у Првој лиги Републике Српске.

Дошли: Александар Илић (Истра 1961, Пула), Бобан Ђерић (Леотар, Требиње), Јанг Вон Ким (Јужна Кореја), Ки Хјун Ли (Јужна Кореја), Дамир Мемовић (Долина, Падина), Дејан Узелац (Локомотива, Кошице), Филип Костић (Јавор, Ивањица) Стефан Чоловић (Рад, Београд), Филип Ерић (Вождовац, Београд)
Отишли: Слободан Радић (Власеница), Енес Сачевић (Раднички, Каракај), Жељко Крчмар (Власеница), Дарко Митровић (?), Младен Икић (Власеница), Срђан Видовић (Власеница), Александар Васић (помоћни тренер).
Што се тиче припрема, мајска приордна катастрофа доста је утицала на то да фудбалери Дрине нису боравили по скупим планинским дестинацијама и спортским центрима у Словенији, Аустрији, Швајцарској итд. већ су и овај пут изабрали Крупањ као мјесто одакле ће кренути у нове изазове.

Прије одласка у Крупањ екипа је одиграла двије пријатељске утакмице. У Зворнику је убједљиво славила против Доњег Срема (члан Суперлиге Србије) са 4:0 док је у Бијељини била боља од Радника са 1:0.

У Крупњу Дрина је побједила Напредак (Доњи Шепак) са 4:0 а са повратка из Крупња услиједио је низ од четири пораза. Први у Градачцу од екипе Звијезде са 2:1, потом од Колубаре (Лазаревац) у Љубовији - 2:0.

На Меморијалном турниру "Божидар Кићовић - Кића" који се одиграо у Лозници Дрина је одиграла двије утакмице и забиљежила два пораза. Прво је од Зворничана био бољи домаћин Лозница са 1:0 док је у другој утакмици Мачва (Шабац) славила резултатом 3:1.

Евидентан је био пад форме пред крај припрема и умор екипе али оно што је најважније није било тежих повреда иако је Един Рустемовић у Градачцу забринуо многе навијаче и симпатизере, ипак он се брзо вратио на терен и биће у плановима Драгана Мићића пред почетак првенства.

У плановима Мићића свакако се налази и осталих 28 фудбалера а ко су они погледајте и сами:

Голмани:
Горан Максимовић,
Филип Ерић,
Алмир Османовић,

Одбрана:
Славиша Радовић,
Бобан Ђерић,
Дејан Узелац,
Дамир Мемовић,
Владо Ивановић,
Милош Јокић,
Давид Милошевић,
Александар Ивановић,

Везни ред:
Иван Лазаревић,
Слободан Ђурић,
Радован Васић,
Александар Кикић,
Един Рустемовић,
Стефан Чоловић,
Ки Хјун Ли,
Данијел Ћулум,
Јанг Вон Ким,
Хасан Суљић,
Живко Николић,
Новица Марковић,

Напад:
Филип Костић,
Александар Илић,
Раде Лазић,
Бојан Стевановић,
Александар Николић,
Џемил Хасановић.

Током припрема Дрина је постигла 11 голова док је примила 7. Највише голова постигао је Един Рустемовић - 4, слиједи Филип Костић са 3 те Васић, Стевановић и Радовић са једним голом.

Нема коментара:

Постави коментар